5 yıl önce attığı tweet olay oldu! Teşekkürler Mete Gazoz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altın madalyası boynunda milli sporcuyu telefonla arayarak tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erdoğan'la yeni olimpiyat efsanemizi telefonda buluşturdu. Rio 2016'da madalyayı kaçıran Mete Gazoz'un 5 yıl önceki Twitter paylaşımı gündem oldu. Milli sporcu madalya sözünü tuttu.

Milli okçu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireysel kategorisinde altın madalya alarak Türk okçuluğunun olimpiyatlardaki ilk madalyasını getiren sporcu oldu.

Yarı finalde de Japon Takaharu Furukawa'yı mağlup ederek finalist olan Mete Gazoz, finalde de İtalyan Mauro Nespoli'yi geçerek altın madalyaya uzandı. Bu sonuç, Türk okçuluğunun olimpiyatlarda aldığı ilk madalya olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altın madalyası boynunda milli sporcuyu telefonla arayarak tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erdoğan'la yeni olimpiyat efsanemizi telefonda buluşturdu.

OLİMPİYATTA MADALYA GETİREN 7. BRANŞ OKÇULUK

Okçuluk, Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya getiren 7. branş oldu. Türkiye, olimpiyatlarda kazandığı toplam 93 madalyanın tamamını atletizm, boks, güreş, halter, judo ve tekvando branşlarında geldi. Okçulukta alınan başarıyla toplam madalya sayısı 94'e, madalya getiren branş sayısı da 7'ye yükseldi.

Yumenoshima Okçuluk Alanı'ndaki final karşılaşmasının ardından madalya töreni düzenlendi. Milli okçuya madalyasını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener takdim etti.

Madalya töreninin ardından İstiklal Marşı çalındı ve Türk bayrağı göndere çekildi. Mete'nin şampiyon olduğu kategoride gümüş madalyayı İtalyan Mauro Nespoli, bronz madalyayı ise Japon sporcu Takaharu Furukawa elde etti.

5 yıl önce attığı tweet olay oldu! Teşekkürler Mete Gazoz... - Resim : 2

 

5 yıl önce attığı tweet olay oldu! Teşekkürler Mete Gazoz... ile ilgili etiketler Mete Gazoz tokyo 2020

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.