5 Şubat Aslan Dolunayı

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

 

Kendi hikayende rol almaya hazır mısın?

Yanılsamalarını gör, sağlıklı bir ego ile değerlendir, öfkenin kurbanı olma ...

Sahne senin ...

 

5 Şubat 2023 pazar akşamı, saat  21.28'de Aslan Burcunun 16 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Türkiye'ye göre çıkarılan an haritasında yükselen 23 derece Başak Burcunda olacak. Dolunay 5. evde gerçekleşirken, Güneş ise 11. evde konumlanıyor olacak. Tüm bunlar neleri sembolize eder kısaca bir değinelim.

 

Sabit bir burç olan Aslan, sahnede, merkezde, zirvede olmak, lider olmak isteyen, övülmek, alkışlanmak, takdir edilmek isteyen bir yapıdır. Olumsuz anlamda da kibirli, egolu, biraz despot ve narsist bir enerjiyi temsil eder. Ama her koşulda ön planda olan, toplum önünde parlayan lider kişileri sembolize edecektir ve dolunayda bu konu ve kavramlar üzerinden olaylar getirebilecektir. Yani liderleri  konuşacağız ki bu dönemde açıklanmasını beklediğimiz bir lider adayı var ülkenin  malum...

 

Dünyada da liderler, politikacılar gündem yaratacaktır. Liderlerin güç çatışmaları, ani sert çıkışları söz konusu olabilecek. Aslan aynı zamanda sanat ve yaratıcılıkla ilintilidir. Zihinlerimizin de ilhama açık, yaratıma yatkın olduğu bir Dolunay gerçekleşirken, yine bu alanda gündemler duyuyor olacağız.

 

Başak burcunun yükseliyor olması koşulların değişken, sabır gerektiren, bizi bir takım kurallara sokabilecek, disipline titiz, analitik bunun yanısıra biraz da huzursuz ve toleranssız kılabileceğini gösteriyor.  Başakta bir yükselen, işçiler, hizmet verenler, sağlık sektörü, evcil hayvanlar vb. konularda olayları da çekebilecektir sürece. Çok çalışmamız, programlı, detaycı ve akılcı  olmamız gereken bir evre diyebiliriz.

 

Sağlık açısından kalp, sırt, omurga gibi Aslan burcunun sembolize ettiği bölgeler ön  plana çıkabilecek. Bu nedenle kronik rahatsızlıklarınız varsa dikkatli olmanızı, ihmal etmemenizi tavisye ederim.

 

5 - 11. ev aksları ise  aşk ilişkileri, çocuk, eğlence, sanat, hobiler, borsa oyunları, toplum önündeki kişiler, sanatçılar, sosyal medya ile ilşkilidir. Bu konu ve kavramlar üzerinden ilerleyecektir gündem.

 5 Şubat Aslan Dolunayı

Dolunayda en önemli görünüm Uranüs ile yaptığı kare. Uranüs'ün bu olumusuz açısı; uçaklar ve havayolları sorunları, dijital-teknolojik aksaklıklar, kazalar, patlamalar, isyanlar ve depremlere vurgu yapar. Ay söz konusu olunca da hem duygularda, hem finansal anlamda istikrarsızlık yaşatacaktır.

 

Dolunay düğümlere de orblu kare atarken kadersel, zorlayıcı,  etkilerle bazı koşulların ani ve sert bir şekilde değişebileceğini gösteriyor. Aslanın yöneticisi Güneş Satürn ile kavuşum halinde ve Uranüs Satürn uzak orb olsa da kare pozisyonda.  Geleneksel yapıların dönüştüğünü göreceğiz. Mars Venüs kare açıda iken,Venüs bir yandan da  Uranüs ile trineye ilerliyor. İlişkilerinde iletişim şeklini değiştir, eğlenme anlayışını, hayattan keyif alma anlayışını değiştir yoksa zorlanacaksın diyor gökyüzü.  Takıntı ve diretme yerine esneklik bekliyor bizden. Bu Dolunayın diğer bir önemi ise Kasım'daki Ay tutulmasını tam dereceden  kare atarak tetikleyecek olması. Kasım  civarı yaşadıklarınızla ilgili ani gündemler yine önünüze düşebilir ve bu sefer bir tamamlanma,  çözülme yaşanabilir. Kasım tutulması yazımı da aşağıdaki linklerden bulup okumanızı tavsiye ederim.  

 

Feleğin zillesi bu dolunayda da  yine sabit burçlara patlıyor olacak maalesef. Son virajları dönüyor sevgili Aslan, Kova, Akrep ve Boğalar...  Az daha sabır. Düğümler değişiyor, Satürn Balığa geçiyor ama sırada  Plüto sınavı var sizler için ... Yaşam böyle sınavlar bitmiyor maalesef... Velhasıl sabitler direnmemeyi, akışı ve zorla da olsa değişimi gerçekleştirmeyi öğreniyor.

 

Geçmiş ve gelecek arasında bir hesaplaşmadan geçerek geldi bu dolunaya zihinlerimiz. Dolunaylar zaten olayların ardındakinin belirginleştiği, bazı süreçlerin sonuçlandığı dönemlerdir. Ayın ışığı büyürken konu ve kavramlar da olgunlaşır ve görünür olur. Dürtüsel olarak kavramların ardındakini görmeye, sıkışmışlıktan özgürleşmeye çalışacağız.

 

Bu Dolunay bilinçaltımızı sifalandırma çalışmaları için de uygun bir süreç gibi duruyor. Sağlam olmayan yapıları sarsacak ve ani kopuşlara sebep olabilecek belki ama, bir yandan da duygusal alanda yaralarımızı sarıcı bir etki de veriyor  olacak.

 

Düşünme şeklimizde , karar verme  aşamalarıda takıntıya düşmemize sebep olacak etkiler de mevcut, Plüton'un sert temasları aktif. Oysaki gökyüzü bizlerden uzun süredir esneklik istiyor. Tutulmada da olduğu gibi burada da ilişkilere vurgu var ve krizli olabilecek bir süreç olası. Dürtüsel enerjiler varken ani kararlar, eylemler, tepkiler çoğu zaman zarar getirecektir ama bazen de olması gerekenin önüne geçemezsiniz.

 

En önemlisi de neyin gerçek, neyin yanılsama olduğunu idrak etmeniz gerekecek.Yönünüzü belirleyen de bu olacak en nihayetinde. Kibire ve güç zehirlenmesine düşmez iseniz bunu yapabilecek, gerçekleri de cesurca vurgulayabileceksiniz. Şifa da buradan gelecek işte ...

 

Dolunay'ın gerçekleştiği Duphe Sabit Yıldızının etkilerine bakacak olursak; tüm Aslan sabitlerinde olduğu gibi burada da ego önplana çıkar. Ama Duphe'deki ego acımasız ve çok dürtüseldir. Ayni zamanda şans, bereket, başarı ve yol açıklığı da verir. Bir Dolunay söz konusuyken kadından görülecek destek ve yardımı da simgeleyecektir. Jüpiter'in de olumlu teması varken bir kısmımıza şans ve bereket de getirecek.  Örneğin kariyer evinize dokunuyor ise, karşıalacağınız ani gündemlerde, bu alandaki bireyselliğinizi, egonuzu dengede tutmanızı tavsiye ederiz ama bunun yanısıra belki de  bir kadının yardımıyla bir yükseliş de getirebilecektir sizlere. Sistem de iyi ya da kötü yoktur. Döngülerle ektiklerimizi biçerken, amaç nihai hayat hedefimize ulaşmaktır deneyimlerle... Yani etki kimine iyi, kimine kötü yansır aslında...

 

Dolunayların genel teması kapanış ve sonlanmalar olduğu için, Duphe  sabiti burada bazı durumları kopartıp atacak dürtüyü de destekleyici bir etkiyi verecektir. Dolunaylar zaten daha çok duygu durumlarıyla ilintilidir. Ve devrede Uranüs karesi varken bu anlamda zorlayıcı da olacaktır elbet.

 

"Ay" ; bilinçaltımız, duygularımız, haritamızda en zor kontrol ettiğimiz alan, üzerimizde belki de en etkili olan yapı... "Dolunay" ; Güneş ve Ay''ın karşıtlığı, eril ve dişilin karşıtlığı... Dugusal anlamda karşı taraftan beklentilerimizi sorgularken, ciddiyet ve sorumluluk duygusu arayışında olacağız. Ne kadar değerliyiz ? Egomuz bunu ölçmek isteyecek. İşte bu doyumu kısıtlayıcı unsurlar bazı ilişkileri bitirici nitelikte olacak. Zarar veren yapılar elenirken hem kişiliğinizin, hem de bilinç altınızın şifalanma süreci başlayacak. Hayatınızın baş rolüne geçmek isteyecek ve bu gücü de bulabileceksiniz. Kendi hikayesini yazamayanlar, baskalarının hikayesinde rol alır. İşte bunu kabullenmek istemeyeceksiniz dürtüsel olarak, ben kendi hikayemde yol alacağım diyeceksiniz...

 

Önümüzdeki Yeniaya baktığımızda da bazı vurgular devam ediyor olacak ve bir takım dönüştürücü ve sıkıntılı süreçlere giriyor olacağız Şubat sonu itibariyle... Çok da kısa sürmeyecek gibi gözüküyor üstelik. Aslında iyi değerlendirilmesi gereken günlerdeyiz de denebilir.

 

Özetle  haritalarınızda, Dolunayın gerçekleştiği Aslan Burcunun 16  derecesinin denk geldiği alanlarda ani ve beklenmedik değişimlere  maruz kalacaksınız. Bu Dolunay dönüştürücü etkilerle geliyor ve bunun için sizleri zorluyor olacak. Belli bir süredir Sabit Burçları buna zorladı sistem zaten. Hala diretenleri sarsıcı olabilecektir ama akışa direnmemiş, dersi görebilmiş olanlar için süreç daha uyumlu akacaktır. Büyük resimden baktığımmızda aslında bireysel alanlarımızı korumayı, doğru sınırları çizebilmeyi, sağlıksız koşullara sıkı sıkıya bağlanmamayı, gerektiğinde bırakmayı ve değiştirebilmeyi öğretti sabitlere bu süreç.

 

Tabiki en çok etkilenen yine Aslan, Kova, Akrep, Boğa burçlarının 11-21 derece aralığında ışıkları ( Güneş ve Ay), kişisel gezegenleri ( Merkür, Venüs, Mars) olanlar olacaklar.  Koçlar ve Yaylar daha ılımlı etkiler alırken;  Oğlak ve Balıklar da zorlanabilirler. Yengeç ve Başak burçları dolunayın biraz kör noktasında kalıyor gözükseler de Aslanın yerleştiği ev üzerinden bireysel haritalarında etki alıyor olacakllar elbet...

 

Türkiye açısından baktığımızda özellikle ekonomik alanda etki alacağını, koşulların son derece inişli çıkışlı olabileceğini, piyasalarda stabilitenin zorlanacağını öngörebiliriz. Yeniayla gündeme gelen olgular netleşecektir bu ddolunayla; EYT gibi örneğin. Ülkenin göz önündeki liderlerine ilişkin ani gündemlerin ard arda ortaya çıkması olası. Altılı Masanın beklenen adayı açıklanabilir. Spekülatif para piyasaları etki alır. Sınır güvenliğimiz konuşulur, konuşulmasını gerektiren olaylar yaşanabilir. Emlak sektörü gündem olur. Bazı güçlü ortaklıklar için imza atılabilir, bunlar sınır güvenliği ile alakalı da olabilir. Kadınlarla ilgili zorlayıcı, üzücü haberler duyulabilir. Depremselliği tetikler, orta şiddette depremler olacaktır. Toplulukların finansal konularla ilgili hakları için isyan-direniş gibi eylemler yapmasına tanık olabiliriz.

 

 

Burçların hangi alanlardan etki alacakalrını haftalık yazımda paylaştım aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrınıza olsun. Sevgilerimle ...

Diğer Yazıları