5 Mayıs Gölgeli Ay Tutulması "Bir Devir Kapanıyor"

"Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait...

  Şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."  Hz. Mevlana

5 Mayıs 2023'te Akrep Burcunun 14.58 Derecesinde gölgeli bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Gölgeli ay tutulmalarında Ay gölge konisi içine girmez, dünyanın yarı gölge alanı içersinde kalır. Güneş ışınları tamamen engellenmiş değildir. Ayın tamamını ya da bir kısmını örten bir gölge de söz konusu değildir ama Ayın parlaklığı zayıflamıştır. 4 saat sürecek bu tutulma pek çok ülke ve kıtadan da gözlemlenecek dolayısıyla etki alanı da geniş olacak. 4 ay yoğun olmak üzere 6 ay boyunca hayatlatımıza etki edecek.

 Ay astrolojideki en karmik yapılardandır; dolayısıyla Ay tutulmaları da hayatlarımızda karmik virajların işaretleyicileri gibidir. Ve her zaman Ay tutulmaları Güneş tutulmaları ile birlikte çalışır,  özünde beraber yorumlanmaları gerekir. 20 Nisan'daki gibi etkili bir Güneş tutulması ardından gerçekleşen bir Ay tutulması da bu anlamda daha  da önem kazanacaktır. O dönemde ortaya çıkan konu ve kavramlarla ilgili aydınlanmalar, sonlanmalar, yüzleşmeler, çözülümler de getirebilir. 141 saros numaralı güney düğüm yönünde bir tutulma. Bir önceki 141 saros numaralı tutulma 24 Nisan 2005 de gerçekleşmiş. O süreçte yaşadıklarınızla şu an arasında bağlantılar bulabilirsiniz. O dönemin gündemleri yinelenebilir.

5 Mayıs Gölgeli Ay Tutulması "Bir Devir Kapanıyor"

 Bu bir Akrep tutulması ve Akrep tutulmaları her zaman yoğun değiştirici, dönüştürücü etkiler taşır ki aşağıda detaylandıracağız da bu konuyu ama kabaca Akrep temasını ele alalım. Akrep mafyatik konulardır, yer altıdır, okült alandır, gizli ve derinde olandır. Madenler, yeraltı zenginlikleri hep Akrep burcnun konularıdır. Dolayısıyla tüm bunlarla  ilişkili konu ve gündemlerle sıkca karşılaşacağız. Depremler, maden göçükleri, heyelanlar, nukleer gündemler, mafyatik hesaplaşmalar, skandallar, karanlık gündemler, cinayetler, krizler, kaos vb. maalesef  :( Ama bir yandan da derinlerin deşilip, gizli saklı konuların da ortaya çıktığına tanık olacağız. Gizli çıkar ilişkileri, para ilişkileri, ticari ilişkiler ortaya dökülebilir bu dönem.

 5 Mayıs tutumlması, kavuşumda olduğu Sabit Yıldızdan dolayı ekstra bir önem arz ediyor. Zuben sınıfından Zuben Elgenubi üzerinde gerçekleşiyor tutulma. Akrep sabitlerinin belki de en önemlilerinden olan bir sabit yıldızda.  Son derece derin, karmik ve dönüştürücü bir yapıda bu yıldız. O nedenle sizlere biraz tanıtmak istiyorum ki tutulmanın içeriğini daha net görebilin. Zuben Elgenubi (genubi-'cenap'tangeliyor kelime kökü-) karmik hatalarımızın sonucunu gösteren bir yapıdadır. Karmik ceza yıldızı olarak geçer. Akrep temasına da uygun olan saldırı, cinsel taciz, öldürülme, işkence gibi kötü olaylarla anılır. Ay ile birlikte, karşı cinsten kaynaklanan sorunlar, haksızlıklarla karşılaşmak, rezalet, yıkım, akraba kaybı, hayatta her türlü hayal kırıklığını getirebilir.  Hırsızlık, kumar, spekülasyonlar... Aklınıza gelebilecek pek çok negatif olay sayabilirim ama gerçekten hiç tercih etmiyorum, bu kadarı yeterli :( Kısacası karmadaki hatanın bedelini sert ve acımasız olaylarla ödeten bir yapısı var bu yıldızın. Tabiki bu herkeste böyle çalışmayacak. Ekşi yemeyenin karnı ağrımayacak. Ama, şayet ciddi karmik hatalarınız varsa bu tutulma hesabını kesebilecektir. Anlatmak istediğim öz konu bu. Karma temizlemenin en etkili yolu da çevrenizde gözünüzün gördüğü, elinizin ulaştığı her canlıya iyilik katabilmek, mutluluk yansıtabilmektir. Bunu da hatırlatayım bu tutulma öncesinde. Yine dünya astrolojisinde toplu ölümler, depremler, yanardağlar, gemi kazaları, havanın sis-pus kalanması vb. konularla da ilişkili olduğu da saptanmıştır Zuben Elgenubi'nin. Ayrıca bu sabit yıldız meme kanseri ile de ilişkili görülmüştür. Şayet geçmişte bir hastalık hikayeniz varsa veya bir şikayet-şüpheniz, genetik riskiniz varsa tetkiklerinizi ihmal etmemekte fayda olacaktır. Özellikle tutulmadaki 15 derece Akrep'ten kare, karşıt, kavuşum alacak olan, 10-20 dereceler arasında Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçlarında gezegenleri olanlar, kaba tabirle bu burçların orta 10 günlük sürecinde doğmuş olanlar, tüm bu etkilere dikkat etmelidir. Ayrıca Akrep burcu  vücutta cinsel organlar, mesane, prostat, rectum ile ilintilidir. Cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar, rahim-prostat hastalıkları, kum-taş düşürme, kalın bağırsakla ilgili sorunlar, hemoroid gibi problemleri de getirebilir.

Ay tutulmaları Güneş ve Ayın  kavuşum halinde oldukları dolunay dönemleridir; eril - dişil vuslatlarıdır ve genellikle sonlanmalar, konuların açıklığa kavuşması, aydınlanmalarla ilgilidir. Böylesi bir karmik yıldız tutulma anında birlikte çalışırken bazı gerekli, karmik sonlanmalar yaşatabilecektir. Herkes bireysel haritalarında Akrep burcunun yer aldığı ev konuları üzerinden etki alacaktır. Ama dediğimiz gibi sabit grup zorlanırken, Yengeç ve Balıklar ve hatta Oğlak ve Başak burçlarını da azalan etkiyle buraya dahil edebiliriz, değişim ve dönmüşümleri daha ilimli deneyimleyecek, duygusal anlamda daha az zorlanacaklardır utulmada. Terazi ve Yaylar da hakedişleri doğrultusunda gündemler yaşarken, Koç ve İkizler burçları için de ani ve sarsıcı olaylar getirebilecek. Tüm bu burçAkrep burcundaki bu tutulmanın ana etkisi; size artık yaramayan, zarar veren, toksik etkide olan, ama bir türlü bırakamadığınız yapıları artık bırakmanızı ve arınmanızı sağlayacaktır.

 Tutulmada etkili bir diğer sabit yıldız da Güneş ile kavuşumdaki Menkar sabiti ki bu yıldızın da en önemli vurgusu itibarsızlaştırmaktır dokunduğu yeri. Güneş liderleri, otorite figürlerini temsil ediyor dolayısıyla dünya çapında lider ve ön plandaki otorite figürlerini itibarsızlaştıracak skandal olaylar duyabiliriz. 

Tutulmanın bir diğer önemi 8 Kasım 2022 tutulmasını karşıt açıdan, onun etkisinde gerçekleşen 6 Şubat Dubhe sabitindeki depremi de kare açıdan tetikliyor olması. Bu anlamda bölgede depremsellik artışı bekleyebiliriz maalesef. Yine Marmaranın batısı Balkanlar, ve Kıbrıs açıkları da astrokartografik olarak riskli gözüküyor. Ki hareketlenme de son bir haftadır gözlenmekte.

5 Mayıs Gölgeli Ay Tutulması "Bir Devir Kapanıyor" - Resim : 2

 T.C. ye göre çıkardığımız an haritasında anın yükseleni de Akrep burcunda ve Ay 12. evde yani tutulma 6-12 ev aksları üzerinden çalışacak. Akrep burcunun yükselende olması tutulmanın etki edeceği süre boyunca çevremizi saran koşulların kaotik ve bunaltıcı bir yapıda olabileceğini gösteriyor bize.  Bu etki maalesef seçim sürecini de kapsıyor olacak. Yine tutulma 12. ev  gibi kapalı ve kontrolsüz bir evde gerçekleşiyor. 12. evden gelen olaylara yapabileceğimiz çok da birşey yoktur akışta ve  kabulde kalmak dışında. 6- 12 aksı sağlık, hastaneler, hapishaneler, gizli düşmanlar, çalışanlar, hizmetliler, evcil hayvanlar, iş hayatı, günlük rutinler gibi konu ve kavramları içerir. Ülke söz konusu olunca casuslar, gizli düşmanlarla ilgili gündemler, gizli saklı olanların ortaya dökülmesi, mafyatik ifşalar,  hapishane isyanları, çalışanların - işçilerin -  emekçilerin -  sendikaların hak ve özgürlük arayışları gündem olabilir. Çocuk esirgeme yurtları, huzur evleri, hapishane, hastane gibi devlete bağlı (kapalı alan) sosyal işletmeler ile ilgili skandallar patlayabilir. Zehirlenmeler ve sularla ilgili gündemler de getirebilir.

 Tutulma yöneticisi Mars ile uyumlu açıda. Evet son derece karmik etkilerle gelen sert bir tutulma ama bizlerin hayatında oluşturacağı etkiler ve olayların ilerleyişi uyumlu bir akışla yol bulabilecek. Olumlu yorumluyoruz ama tabi bu olacak olana da bağlı. Ama bir şekilde enerji akışı açık... Aynı zamanda Ay ve Mars karşılıklı ağırlamada. Fazlasıyla duygu odaklı olabileceğiz bu günlerde. Özellikle aile, yuva, vatan, güvenlik gibi yengeç temalı konularda gözümüz kara çıkışlara açık olacağız. Dürtü kontrolü çok önemli olacak bu tutulmada çünkü karşıt açıda da Uranüs var.

 Tutulmada Güneş Merkür ve Uranüs ile kavuşum halinde, dolayısıyla Ay bunlara karşıt atıyor, Chiron ile de 150 lik açı yapmakta. Yani tutulma hem Uranüsyen, hem de Merküryen diyebileceğimiz bir yapıda. Uranüs burada değişim vurgusunu pekiştirirken gündemlerin ani ve şoklayıcı etkilerle geleceğini de gösteriyor bizlere. Ummadığımız, beklemediğimiz durumlar gerçekleşecek. Duygusal anlamda ise iniş çıkışlar yaşadığımız, kendimizi sıkışmış hissettiğimiz, içsel olarak algıladığımız bu acının sebebini çok da fark edemediğimiz bir ruh hali verebilecek bizlere. Bir gülüp bir ağlar yapıda olabiliriz; bir enerjik , bir bitkin hissedebiliriz. Aynı zamanda tabiki Uranüs varlığı çok dürtüsel, kararsız ve ayarsız bir yapıya sokuyor olacak bizleri. Zaten Akrep dönüştürücü bir enerji ve burada bahsettiğimiz değişim kökten bir değişim, bir şeyleri tamamen geride bırakmak, geriye dönüp bakmamak. Yılanın eski dereisini bırakması,  ankanın küllerinden yeniden doğması gibi bir şey bahsettiğimiz. Nasıl bir olayla gelirse gelsin, hangi konu ve kavramlar üzerinden yol alırsa alsın, hayatlarımızda bu alanların eskisi gibi kalamayacağı, yeniden inşa sürecine gireceği, ama  bunun için  bizlere gereken eylem ve irade gücünü de yanımızda hissedebileceğimiz bir tutulma bu aslında sevgili okurlar. O yüzden akışı deneyimlemek bu tutulmada daha da anlamlı olacak.

 Merkür de karşıt demiştik. Bunu nasıl deneyimleyeeğiz dersek, Ay a karşıt ve retro pozisyonda  bir Merkür bize ciddi iletişim krizleri çıkarırken yaşayacaklarımıza bu anlamda başlatıcı tetik olabilecek. Enerji iletişim hatalarına, yanlış anlaşılmalara o denli açık ki. Bu gökyüzü kombinasyonları altında asla aceleci kararlar alınmamalı lakin sonradan üzülebilirsiniz. Olaylara zaman tanıyın, size kendilerini net gösterebilsinler. Bir de yanlış mesaj, mail, ödeme göndermemeye özen gösterin. 16 Mayıs öncesinde mümkünse bişey alıp satmayın, önemli konuşmalarınızı yapmayın. Tutulma etkisi altında kurulan iletişim belirleyici olabilecek. Enerji bir yandan da alevlenmeye öyle müsait ki özellikle ilişkiler adına bir yanlış anlama büyüyüp ayrılık bile getirebilecek.

5 Mayıs Gölgeli Ay Tutulması "Bir Devir Kapanıyor" - Resim : 3

 Plüton da hala düğümleri kareliyor, hatta Jüpiteri de kareler vaziyette burç dışından olsa da. Orb'lu Plüton Mars karşıtlığı, Jüpiter ile T kareye yöneliyor. Ani infial getiren gündemleri, yangınları, patlamaları, tetikleyebilecek bir görünüm var. Güç savaşları, adalet arayışları, baskıcı tutumlar artabilir. Manipülatif etkilerle, şiddet olaylarının tırmandırılabileceği, kitleleri etkileyecek durumlar söz konusu olabilir. Umalım ki olmasın ve irade kullanılabilsin. Bir diğer T kare de Lilith'in 13 derece Aslandaki konumu ile aktive olurken, 3. feminen şahıslardan gelecek negaitf etkiler söz konusu olabilecektir. Hem gündemdeki ifşaları düşündüren hem de ilişkiler adına sorun olabilecek bir diğer açı da bu.

 Yine tutulma anında deklinasyon dışı olan Venüs ve Neptün karesi aktif. İkili ilişkilerimizde kandırılmaya, idealize edip gerçeklerden uzaklaşmaya meyilli bir etkideyiz. İyice dengesiz, kontrolsüz bir enerji bu. Cinsel anlamda da kontrolsüzlük verebilen bir yapıda tutulma bu nedenle.  Finansal olarak,  muallak bir süreç ve kaygan bir zemin vurguluyor bu görünüm. Adımların dikkatli atılması lazım ki zaten Merkür de hali hazırda retro. Özellikle yeni ilişki başlangıçları, yeni ortaklıklar hiç için uygun değil. 16 Mayıs beklenmeli en azından. Ekonomik olarak da ciddi bir dalgalanma öngörmek güç değil maalesef  5 Mayıs itibariyle :(

Neptün Venüs karesi sanatsal çalışmalar adına tetikleyici de çalışabilir zaten Mars da Neptün ile trine ve bu da bize bir takım sanatsal ve yaratıcı adımları gösterebilir. Yine Sprituel çalışmara başlamak için de uygun bir görünüm diyebiliriz.

 Bu bir yüzleşme tutulması da diyebiliriz. Görüp de görmezden geldiğimiz tüm işe yaramaz ve zararlı yapıları kabullenme evresi. Kabul ve idrak ile değiştirip, dönüştürme. Bireysel hayatlarımızda bir kısmımız için derin farkındalıklar ve bilinç sıçramaları. Yaradılışın doğasını kavrama evresi, akışın içinde kalarak akışı yönetme yetisi elde edecek bazılarımız... Zuben Elgenubi Akrep arketipinin Kartal Akrebe yükselişi ile de ilintili bir yapıdır.  Bireysel anlamda madde aleminde de önemli sıçramalar, kazanımlar getirebilecektir bazılarımıza. Evet bu  kaotik bir tutulma ama bizlerin korku ve kaygı enerjisi kolektifi alanı negatif yönde besleyerek olayları realiteye çeker. Bu nedenle bireysel olarak katkı sağlamak adına lütfen olumlu düşünceleri besleyerek sürece katkı olalım. Bu da nacizane en önemli tavsiyem bu tutulma ile ilgili.

 Türkiye kuruluş an haritasının alacağı transit etkiye de kısaca bakacak olursak, tutulmayı 5. evinden Venüsünün üzerinden alıyor. Venüs biliyorsunuz ki değerler ve finansal konularla ilgili. Böyle bir tutulmayı Venüs üzerinden almamız, ülkeyi ekonomik anlamda zor koşulların beklediğini gösteriyor. Partil bir Uranüs karşıtı da var aynı zamanda piyasalar dalgalanacaktır. Ticari krizler kapımızda. 5. ev ülkedeki genç nüfus, çocuklar, sanatçılar, tatil-eğlence merkezleri, spor aktiviteleri, kültürel aktiviteler -  alanlar, açık alanlarlar, parklar, bahçeler, borsa, spekülatif para piyasaları ile ilintilidir.  Güneşimiz hala Gad transiti alırken bu alanlarda kayıplar söz konusu olabilir.  Liderlerin, göz önündeki kişilerin itibar kayıpları da yaşanacaktır. Boğa Akrep aksı gizli para ilşkilerini de gözler önüne serebilir.  Aynı zamanda Ay ımızın üzerinde de Venüs transiti var ve Neptün kareli. Bu da halkın yaşayacağı maddi kaygılar, kayıplar, hatta kandırılmaları gösteriyor. Ve Ay maddi kaynaklar evimizin yöneticisi olduğu içinde yine burada kayıp vurgusunu pekiştiriyor. Halkı kandırmaya yönelik gizli çıkar ilişkileri söz konusu da olabilir maalesef. Muhalefete yönelik şiddet eylemleri sözlü sataşmalar yaşanabilir. Muhalefetin de kandırılacağı bir süreçten bahsedebiliriz. MC kavuşumlu Uranüsümüz tutulmadan olumlu açı alıyor; ülkenin tam tepe noktasındaki bu konuma temasla önemli bir değişimi tetikliyor tutulma. Her ne olursa olsun, seçimi kim kazanırsa kazansın ülke adına büyük bir değişim süreci başlıyor ... Tutulma haritasındaki kavuşumlara baktığımızda, önümüzdeki 6 aylık dönemin, ülke için son derece karmik ve önemli bir döngü olduğu çok net. Ve ekonomi adına da sarsıcı süreç  baslıyor. Dileyelim ki en az kaos ve karmaşa ile, en kolay ve hayırlı haliyle tezahür etsin olması gerekenler...

Son olarak tutulma etkili süreçte ki bu 15 gün yoğun olacaktır; sakin ve dingin kalmaya, olayları net kavramadan harekete geçememeye, yakıp yıkmamaya özen gösterin. 16 Mayıs Merkür retro bitişini muhakkak bekleyin zaten.  Enerjiyi sağaltmak adına sanatla ilgilenin, meditasyon yapın, içnize yönelecek aktivitelerde kalın. Evinizde işe yaramayan ne varsa süresi dolmuş ilaçlar, kremler, makyaj malzemeleri, giymediğiniz giysiler, kullanmadığınız eşyalar eleyin. Enerji aksın :)  Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

 Sevgilerimle...

Tutulmanın tek tek burçlara getireceği etkilere  bakacak olursak...

 KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; 15derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Sizlerin harıtasında Akrep kendi doğal evinden etki ediyor olacak. Krizler, derin korkularınız, dönüşümler, hastane, operasyon gibi gündemler verebilecek.Finansal anlamda da etki alıyor olacaksınız. Krediler, borçlar, primler, eşinizin -  ortağınızın parası, ödemeler, miras, nafaka, burs gibi konularda bir takım çözülümler yaşayabilirsiniz. Bu dönem bu konularda fikir oluştursanız da adım atmak için çok da uygun değil Merkür hem retro hem karşıt ama sizi zihinsel ve fikirsel anlamda bu konularda yeniliklere, yeni kararlara yönelendirebilir bu tutulma. En nihayetinde  burası ölüm - yeniden doğum, krizler, dönüşümler evi yani sizi iç dünyanızda derinden dönüştürücü etkiler alabileceksiniz. Bu dönemde yine finansal hesaplamalar, ödemeler, evrak işlerinizde aksaklıklar olabilir. Evinizle ilgili kararlar, değişikliler, taşınma, dekorasyon, yeni bir ev alma gibi gündemler de getirebilir. Ama gerekli işlemler ve imzayı retro sonrasına bırakın. (16 Mayıs sonrası) Ailenizle ilişkilerinizin düzelmesi, keyiflenmesi yine aileden gelecek maddi destekler ya da aile gelirinin artması söz konusu olabilir. Hafta sonu evinizle ilgili dekoratif işler ya da ailenizle birlikte sanatsal aktiviteler için uygun ama dürtüsel tavır ve tartışmalardan kaçının. Ve lütfen sağlığınızı önemseyin bu dönem :)

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Sizler en önemli ve sert etkileri alan gruptasınız. Karşıt açıdan aldığınız bu tutulmada etki alan eviniz ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız, açık rekabet halinde olduklarınız, danışmanlık verdiğiniz kişilerle ilintili. Dolayısıyla evlilikleriniz, eşiniz, ortağınız, danışmanlarınız ve açık düşmanlarınız üzerinden etki alacaksınız. İletişiminiz belirleyici rol oynarken, karmik etkilerle bir takım olaylar yaşayabileceksiniz. Yine vurguluyorum doğru iletişim alanında kalmaya özen gösterin. Yanlış anlaşılmalar ve iletişim krizleri olabileceğini, olayları değerlendirirken asla unutmayın bu süreçte. Size toksik etki yapan yapılar elenirken, sağlam ve yeni başlangıçlar için de destekleneceksiniz. Yeni bir eğitim, seyahat, araba almak gibi gündemleriniz olabilecek. Yakın çevre, akrablarınızla ilişkileriniz keyifli olabilir bu dönem, maddi gelirlerinizde artış gözlemleyebilirsiniz. Bereketiniz  de özgüveniniz de artacaktır. Hafta sonu yakınlarınızla sanatsal faaliyetlere katılabilirsiniz. Ama aceleci ve dürtüsel tepkilere karşı dikkatli olmalısınız.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Tutulma sizlerin de hayatlarınıza ani gündemler getirecilecek. Sağlık eviniz etki alırken tetkiklerinizi ihmal etmeyin özellikle geçmişinizde kanser hastalığı varsa veya riskli grupta iseniz... Meme kanserlerini tetikleyici bir sabit yıldız Zuben Elgenubi. Bunun yanısıra günlük rutinlerinizin, belki iş ortamınızın değişebileceği bir süreç getirebilir. Çalışanlarınızla iletişiminiz önem kazanacaktır. Yanlış anlaşılmalara çok açık etkiler var doğru iletişmde kalmaya  dürtüsel davranmadan olanı biteni net anlamaya odaklı olun. Evcil hayvanlarınızın da sağlığını bu dönem önemseyin. İkili ilişkileriniz adına keyifli bir dönem verecek. Sosyal çevrenizden arkadaşlarınızın desteğini göreceksiniz. Bereketiniz artarken estetik anlamda da kendinizi iyi hissedeceksiniz. Maddi anlamda bazı yeni projeler geliştirebilir ve tutulma sonrası hayata geçirebilirsiniz.Merkür retro bitimini bekleyin elbet.  Hafta sonu itibariyle umamadığınız harcamalarda bulunabilirsiniz. Gelir gider dengenize dikkat edin. Abartıdan kaçının.

 YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Sizler tutulmayı 5. evinizde karşılarken, çocuklarınız, partneriniz, aşk ilişkileriniz, spor hayatınız, hobileriniz, borsa vb. yatırımlarınızla ilgili biraz krizli diyebileceğimiz gündemler yaşayabileceksiniz. Çocuklar ve Partnerle ola iletişim diliniz belirleyici olurken finansal anlamda da dikkatli olmalı yanılgıya düşmemeli, yeni girişimlerde bulunmamalısınız. Merkür Retro dan alınan karştı açı olumsuz etkileyebilecektir burada. Aksaklık ve sorunlara açık bir enerji çalışıyor olacak. Hayatlarınızdaki bazı toksik ilişkiler de elimine olabilecek maalesef. Bekarların eski sevgililerinden dönüşler de gelebilir. Hobileriniz ve yaratıcılık gerektiren işlerde destekleyici etkiler var. Belki bir hobinizi meslek haline getirebilirsiniz.Çocuk evi olduğu için bir kısmınıza hamilelik veya bebek de getirebilecektir önümüzdeki süreçte bu tutulma. Keza çocuklarınızın eğitim süreçleri ile ilgili krizlli gündemler de çözümlenebilir ilerleyen günlerde. Gözlerden uzak yaşamayı tercih ettiğiniz ilişkilerinizde keyifli bir dönem verebilir. Hayatınızla ilgili önemli kararlar alma arifesinde olabilirsiniz.tutulma tetikleyici etki verebilir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Tutulma sizlere aileleriniz, eviniz, yuvanızla ilgili krizli gündemler getirebilir. Hatta aldığınız etkiler, sizlerin bir takım kontrolsüz, daha doğrusu çok da irade çalıştıramayacağınız adımlar atmanıza vesile olabilir. Bu dönem boyunca yanlış anlaşılmalara ve iletişim krizlerine açık olacağınız için konu ve kavramları iyice irdelemeli, aile bireyleriyle olan iletişiminize özen göstermelisiniz. Yeni bir ev alma, taşınma, şehir değiştirme gibi gündemleriniz olabilecek. Yine hatırlatayım imza ve her türlü evrak işlemi için retro bitişini beklemekte fayda olacaktır (16 Mayıs). Aksaklılar çıkabilir aksi durumda. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizin arttığı keyiflendiği bir dönem olabilecek. Bilinçaltınız, rüyalarınız da aktif olabilir bir süre ve bir takım dönüşümler yaşayabilirsiniz derinlerinizde ...

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları;  15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Sizler bu tutulmayı, eğitim, ticaret, seyahat, yakın çevrenizi  (kardes, kuzen, komşu vb.) ilgilendiren bir evden alıyorsunuz. Bu konularda krizli gündemlere açıksınız. Yönetici burcunuz da tutulmaya karşıt atarken, iletişim konusunda ekstra dikkatli olmalısınız. Mental anlamda da sizi huzursuz edici bir süreç getirecektir. Yakın çevrenizle iletişim krizlerine açık olacağınız bir süreç verecektir. Yine her türlü evrak işleriniz, imza atmanız gereken anlaşmalar vb. de de aksaklık oluşabilecektir. Bunların yanı sıra elbette yeni bir eğitim kararı, seyahat fikri, ticari proje gibi oluşumlar da getirebilir ama başlangıç retro bitimi sonrasına ötelenmelidir. (16 Mayıs) Kariyer alanında fazla idealize etme riskine düşmezseniz bereketli bir süreç gözüküyor. İş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz için de keyifli bir dönem diyebiliriz.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Finansal anlamda krizli gündemler yaşayabilirsiniz. Öz değerinizi farkedebilmeniz için karşınıza enteresan olaylar çıkabilir ve sonucunda size bu farkındalığı kazandırabilir. Merkür retro ve Uranüs karşıt etkide olduğu için sizlerin 8. evinde olacak. Bu da demek oluyor ki, krediler, borçlari ödemeler, nafaka gibi finansal işelm ve evraklarınızda aksaklık ve hatalara açık bir enerji mevcut. Bu anlamda dikkatli ve temkinli ilerlemekte fayda var. Kariyer hayatınızın hareketlendiği bu süreç, tutulmanınn tetiği ile sizlere önümüzdeki günlerde güzel başlangıclar da getirebilecek. Uzak akrabalarınızla olna ilişikilerinizin güçlendiği bir döneme girerken, yurtdışı ile olan ticari bağlarınız varsa bu dönemde destek, bereket ve kazanım getirebilecek.

 AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Helloo Akrepler :) Nasılsınız iyisiniz inşallah :))  Sevgili Akrep  Burçları; burcunuzda 15 derece gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticiniz Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor.  Tabiki değişim ve dönüşümlerin en derin burcu olan sizler en yoğun etkiyi alıyorsunuz ve bazılarınız için zorlayıcı süreçler yaşatabilecek ama sizler zaten bu enerjiye alışıksınız. Öncelikle sağlığınızı bu dönem ihmal etmemeli riskli gördüğünüz durumlarla ilgili tetkiklerinizi ertelememelisiniz. Tutulmanın bulunduğu sabit yıldız kanserle de ilişkilendirildiği için geçmişinizde kanser hikayeniz varsa kontrollerinizi yenileyebilirsiniz ve önümüzdeki 6 aylık süreci temkinli geçirebilirsiniz. Hayatınıza dair önemli dönüşümler yaşarken, karmik bir takım etkilere maruz kalacaksınız. Neyi bırakmanız, neyı hayatınızda tutmanız gerektiğini sistem zaten bir süredir sizlere öğretmeye çalışıyor. Toksik yapıları, faydasız  ve yararsız ama hayatınıza dahil haldeki tüm kavramları er ya da geç bırakacaksınız. Bir kısmınız için yurt dışı bağlantılı yeni gündemler oluşabilir. Seyahat, eğitim veya iş için yurtdışına yerleşmeniz söz konusu olabilecek. İkili ilişkilerinizde ise iletişiminize çok dikkat etmeniz gereken krizlere, yanlış anlaşılmalara açık bir dönem. ki pek çok konuda da belirleyici olan bu olacak aslında. Yine ortaklıklarınızda her türlü anlaşma, evrak, hesap, imza vb. işlemlerinizde aksaklık ve hatalara açık bir süreç. 16 Mayıs'a kadar ekstra özen göstetrin bu konularda. Kredi, prim, ödemeler, burs, miras, nafaka gibi konularda şanslı bir süreç. Sprituel alanda bir meslekten kazanım getirebilir. Son 1,5 yıldır zaten sizler farkındalık kazandıracak o kadar çok  olayla karşılaştınız ki, bu son virajları da eminim rahatlıla aşacaksınız :)

 YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Tutulmayı kontrolsüz bir evden alıyorsunuz olan bitene irade geliştirmeniz güç olacak. Gizli düşmanlarınızla ilgili krizli gündemleri yönetmeniz de gerekebilir. İç dünyanızda kaotik, karamsar duygular yaşayabilirsiniz. Bır takım korku ve endişelerinizi gün yüzüne çıkartıcı olaylar yaşayabilirsiniz. Bunlar sizi psikolojik anlamda zorlayıcı olabilecektir. Sizler için bu tutulmada  önemli bir diğer konu çalışanlarınızla olan iletişim krizlerini doğru yönlendirebilmek olacak. İletişim krizlerine ve yanlış anlaşılamlara enerji çok açık olacak. Olayların aslını net anlamadan kararlar almayın.  İş ortamında evrak, anlaşma, imza vb. işlerinizde aksaklıları önelemek adına da tedbirli olun ve yeni başlangıçar için retro bitişini bekleyin (16 Mayıs). Bir kısmınız iş değişikliği de yaşayabilir.  Bir de kendi iç sesinizi  doğru dinlemeyi, bilinçaltınızı yönetebilmeyi seçebilirsiniz bundan sonraki süreçler için. Dönüşüm sizlerde bu şekilde de çalışabilir. Krediler, borçlar, ödemeler, nafaka gibi konularda destek görmeniz olası. Beklediğiniz bir burs ya da miras ile ilgili olumlu gelişmeler olabilir. Sağlığınıza; gerek fiziksel, gerek mental sağlığınıza özen gösterin. Hastane gündemi söz konusu olabilir. Tedavinin parçası olabilecek bir operasyon ile ilgili olumlu sonuçlar alınabilir. Psikoterapi, bilinçaltı çalışmaları, meditasyon vb. ne başlayabilirsiniz.  İkili ilişkilerinizde keyifli bir sürece giriyorsunuz. Ortaklıklarınızda ise bereketiniz artacak :)

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Sosyal çevreniz ve yakın arkadaşalrınızla ilgili krizli ve kaotik süreçler söz konusu olabilir. İletişim krizlerine, yanlış anlaşılmalara da çok açık bir enerji hakim olduğu için bunları doğru yönetmek anlamlı olacaktır. Yanlış kişiye mesaj, mail atmamaya da dikkat edin ayrıca. Partner ve çocuklarınızla olan iletişiminizde de özenli olun. İlişkilerinizde yaşayacağınız ani gelişmeler, hayat ehdeflerinizde ciddi değişimlere sebep olabilir önümüzdeki günlerde. 3. şahısların negatif etkilerine maruz kalabilirsiniz ki bu noktada irade geliştirmeniz gerekebilir. Bunu yanısıra yeni iş ortaklıkları için yeni alanlar ve projeler gelebilir önünüze bu tutulma ile birlikte ama imza ve evrak işlerini 16 Mayıs sonrasına bırakıyoruz :)  İş ortamınızda ilişkilerinizin daha keyifli olduğu, bereketinizin daha arttığı bir sürece giriyorsunuz.

 KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Kariyer ortamınızda krizli ve kaotik süreçlerle ilglenmeniz gerekebilir.  Gerek iş ortamınızda, gerek aile bireylerinizle olan iletişiminizde yanlış anlaşılmalara, kazalara açıksınız. Bir şeklide bu süreci iletişim alanında doğru yönetmelisiniz. Evinizde kullandığınız elektronik, teknolojik aletlerin arızaları canınızı sıkabilir bu dönem. Tabi bu süreç sizlere yeni bir iş imkanı ya da terfi de getirebilir hatta evlilik gündemi de. Lakin 10. ev toplum önünde statu değişimi anlamına da gelir. Merkür Retroda sağlıklı kararlar almak çok mümkün de olmayacaktır ama önceden alınmış kararların devamlılığı sağlanabilir. Marsın olumlu etkisi de hem günlük rutinler hem de iş hayatını etkileyen bir evde olduğu için aslında tutulmanın etkisini bir anlamda olumlu yönde pekiştiriyor diyebiliriz. Aşk ilişkilerinizde ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizde de olumlu ve besleyici etkiler alıyorzunuz. Spekülatif para piyasalarından kazanımlarınız artabilir ama yanılgılara da açık olduğunuz için lütfen net gördüğünüz sağlam girişmlerle yol alın.

 BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; 15 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, Merkür ve Uranüs'e karşıt, yöneticisi Mars ile uyumlu açıda gerçekleşiyor. Güneşiniz tutulmadan olumlu etki alıyor olacak. Yükselen Balıklar tutulma sizleri yurtdışı, seyahtler, eğitim, hukuksal süreçler, akademik kariyer, ticaret gibi konularla ilgili bir evden etkiliyor olacak. Bu alanlarda krizli gündemlerle kaşılaşabilirsiniz. Merkür hem retro hem de karşıt açıda olacağı için aksamalar, ertlemeler, hatalar yaşanabilir. Yine seyahtler iptal edilebilir, vize işlemleri uzar, ya da evrakarlar karışır, valizler kaybolur vs. Dikkat etmekte fayda var. Karmik etkilerin de hakim olduğu bir tutulma olduğu için bir anda kendinizi yurt dışına taşınırken de bulabilirsiniz. 9. evde Akrep burcunda  bir tutulma sizlere derin farkındalıklar da kazandırabilir. Aşk hayatınız hareketlenirken yurtdışı sebebiniz uzaktaki bir partner de olabilir ya da çocuklarınızdan birinin eğitim süreci yine buna vesile olabilir. Aile içi ilişkilerinizin keyiflendiği, bereketinizin arttığı bir sürece giriyorsunuz.

 

Diğer Yazıları