5 Ekim okullar tatil mi, açılıyor mu? Pazartesi Hangi sınıflar okula gidecek?

5 Ekim okullar tatil mi, açılıyor mu? sorusunun cevabı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında hangi sınıfların 5 Ekim Pazartesi okula gideceği belli oldu. Peki, Pazartesi hangi sınıflar okula gidecek? İşte haberin ayrıntıları…

Okullar ne zaman açılıyor? sorusunun yanıtını merak eden öğrenciler ve veliler sonunda aradıkları cevabı buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamasına göre; okulların açılış tarihi netlik kazandı.

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf öğrencileri, okul öncesi öğrencileri, özel eğitim okulları ana sınıfı ve 1. sınıfları, 21 Eylül tarihinde ders başı yapmıştı. 8, 9 ve 12. sınıflar gibi diğer sınıflar için de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tekrardan bir değerlendirme yapılacağının altını çizdi.

5 EKİM OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede; 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacağı belirtildi.

Genelgeye göre, öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takibi yapılarak okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle araları 45 dakika olarak uygulanacak.

5 Ekim okullar tatil mi, açılıyor mu? Pazartesi Hangi sınıflar okula gidecek? ile ilgili etiketler 5 Ekim okullar 5 Ekim okullar tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.