Vaka sayısı 30 bin sınırına dayandı, can kaybı 228 oldu

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 564 Covid-19 testi uygulandı. Bunlardan 29 bin 802'sinin sonucu pozitif çıktı, 228 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 564 Covid-19 testi uygulandı. Bunlardan 29 bin 802'sinin sonucu pozitif çıktı, 228 kişi hayatını kaybetti. İyileşen ve karantina süresi dolanların sayısı 32 bin 269 oldu.

 

Vaka sayısı 30 bin sınırına dayandı, can kaybı 228 oldu

 

BAKAN KOCA:  KAÇIMIZ MASKE TAKMIŞ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske, mesafe ve aşıya dikkat çekerek vatandaşlardan bir ricada bulundu. Bakan Koca, "YARIN, İSTER DIŞARIDA İSTER KAPALI MEKÂNDA yolunuz kalabalık bir yere düşerse çevrenize bakın. Kaçımız maskemizi takmış, kaçımız takmamışız? Sosyal mesafe kuralına uyum çabası var mı? Henüz toplum bağışıklığı aşamasında değiliz. Aşılarımızı olmalı ve kurallara uymalıyız." dedi.

 

KOCA'DAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı ayrıca aşı konusuna da değindi. Sosyal medyada başka bir paylaşım yapan Koca, "Aşı hiçbirimizi korona virüse karşı kahraman yapmaz. Aşı olan da maske takmalı, sosyal mesafe kuralına mümkün mertebe uymalıdır. Virüs, hasta etmese bile, herkese bulaşma ve yayılma potansiyeline sahiptir. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar kurallara uymalıyız” açıklamasını yaptı.

Vaka sayısı 30 bin sınırına dayandı, can kaybı 228 oldu ile ilgili etiketler koronavirüs salgını vaka sayısı can kaybı 5 Ekim 2021
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.