410.000.000 dolarlık Bitcoin servetini çöpe atan adamın son çaresi yapay zeka

410.000.000 dolarlık Bitcoin servetini çöpe atan James Howells, kaybettiği servetinin yerini bulmak adına son çare olarak yapay zekaya başvurdu.

2013 yılında Newport, Galler'den Howells , yanlışlıkla 8.000 Bitcoin içeren bir sabit sürücüyü (HDD) çöpe attı. O zamandan bu yana Bitcoin'in çok büyük bir hale geldiğini ve 8.000 Bitcoin'in şu anda 410 milyon dolar değerinde olduğu düşünce adamın aslında ne kadar büyük bir serveti çöpe attığını tahmin edebiliyorsunuz.

24 Şubat itibarıyla 8.000 Bitcoin 409.021.599 dolar yapıyor. 

YAPAY ZEKAYA BAŞVURDU

10 yıldır yanlışlıkla çöpe attığı sabit diski arayan Howells, şimdi de yapay zekayı kullanarak aramalarına devam edecek.

Sabit diski kaybettiği bölgeyi araması konusunda yerel yönetim tarafından engellenen Howell, çöplerin bulunduğu alana giremiyordu. Ancak Howells sabit diskin olduğu çöp bölgesini daraltmayı başardığını düşünüyor ve "Geçen zamana bağlı olarak kazmam gereken alanı daralttım" ifadelerini kullandı.

Bilgi Teknolojileri Mühendisi olan adam, sabit sürücünün yaklaşık konumunu belirlemek için atık depolama sahasının hava fotoğraflarını inceledi ve alanı 200 metrekarelik bir alana kadar daralttı.

Howells, yapay zeka tarama sisteminin sabit diski bulmasının dokuz ila 12 ay süreceğini düşünüyor. Fakat halihazırda 'kazı işindeki en iyi insanlardan bazıları' işin içinde ve konseyin ona aramaya başlaması için izin vermesini umuyor.

 

410.000.000 dolarlık Bitcoin servetini çöpe atan adamın son çaresi yapay zeka ile ilgili etiketler Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.