41 gemici korona oldu, 387 yolcuya ulaşılmaya çalışılıyor...

Norveç'te 100'den fazla yolcu taşıyan kruvaziyer gemilerinde bulunanların 14 gün boyunca karaya ayak basması yasaklandı. Bu şok kararın sebebi ise geçtiğimiz gün Tromsö limanına yanaşana ve 387 yolcusu bulunan gemideki 41 personelde koronavirüs tespit edilmesi üzerine alındı. Gemide yolculuk yapan 387 yolcuya ise ulaşılmaya çalışılıyor.

Korona virüs salgını Avrupa’da birçok ülkeyi yeniden etkisi altına almaya başladı. Norveç’te geçtiğimiz hafta Hurtigruten isimli şirkete ait olan MS Roald Amundsen gemisinde görevli 33 personelde korona virüs belirlenmişti.

Gemi, Tromsö kentindeki limanda karantina altına alınmış ve son 3 hafta içinde gemide bulunan 387 yolcuya ulaşılması için çalışma başlatılmıştı.

Tromsö'nun kıdemli Doktoru Kathrine Kristoffersen ise yaptığı açıklamada, gemide bulunan tüm yolculara kendilerini 10 gün boyunca karantina altına alması konusunda medya aracılığı ile çağrıda bulunmuştu. Gemide korona virüs tespit edilenlerin sayısı ise 8 kişi daha artarak 41’e yükseldi. 

Bu gelişmenin ardından Norveç kruvaziyer gemileri hakkında yeni karar aldı.

Norveç, 100’den fazla yolcusu olan kruvaziyer gemilerinde bulunan yolcu ve mürettebatın bugünde itibaren 14 gün boyunca karaya çıkmasının yasakladığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Bent Hoie yaptığı açıklamada, daha önce yola çıkan gemilerin Norveç limanlarında yolcularını ve mürettebatını bırakabileceğini ancak henüz yolculuğa başlamamış olanların böyle bir şey yapamayacağını söyledi.

Hoie, yeni kuralın önümüzdeki 14 gün boyunca geçerli olacağını belirtirken, ”Norveç’te enfeksiyonun yayılmasını durdurmak için bu kararı almak zorundaydık. Salgın henüz bitmedi” ifadesini kullandı.

Yetkililer, karantina altındaki gemide bulunan yolcu ve mürettebatın Almanya, Danimarka, Avusturya, Filipinler ve Litvanya’dan geldiğini ve bu ülkeler ile iletişim halinde olduklarını belirtiyorlar.

Öte yandan Norveç’te toplam korona virüs vaka sayısı 9 bin 312’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 256’ya ulaşmış durumda.

41 gemici korona oldu, 387 yolcuya ulaşılmaya çalışılıyor... ile ilgili etiketler Norveç kruvaziyer tromsö
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.