400 metrelik dev gemiyi 'Süper dolunay' mı kurtardı?

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan ve deniz trafiğinde krize neden olan gemi 1 haftanın ardından tamamen kurtarılarak yüzdürüldü. Ever Given adlı 400 metrelik geminin yüzdürülmesinde dün gece çıkan süper dolunayın etkili olduğu öğrenildi.

Mısır'da bulunan Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Ever Given adlı 400 metrelik yük gemisi 1 hafta sonra kurtarılarak tamamen hareket ettirildi. Dünyanın en önemli geçiş yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nı 1 hafta boyunca kapanmasına neden olan kaza sonrası çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Dev geminin yeniden yüzdürülmesinde dün gece çıkan dev dolunayın etkili olduğu öğrenildi.

400 metrelik dev gemiyi 'Süper dolunay' mı kurtardı?

Süveyş Kanalı'nda bir haftadır süren karaya oturan gemi krizi son buldu. Ever Given adlı 400 metrelik yük gemisi tamamen yüzdürülerek kurtarıldı. Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Korgeneral Usame Rabie, çalışmalar sonucu geminin başarılı bir şekilde ve tamamen yüzdürüldüğünü ifade ederek geminin yüzde 80 normal yönüne döndüğünü açıkladı. Ever Given'ın hareket ettirilmesi ile kanalda bekleyen 367 gemi için iyi bir haber gelirken, kanaldaki nakliye işlemlerinin ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

400 metrelik dev gemiyi 'Süper dolunay' mı kurtardı? - Resim : 2

SÜPER DOLUNAY ETKİSİ

Ever Given adlı geminin tamamen kurtarılmasıyla ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Dün gece çıkan ve Türkiye'den de görülen süper dolunayın geminin kurtarılmasında etkili olduğu öğrenildi. 'Süper Solucan' olarak da bilinen dev dolunayın etkisiyle suların yükseldiği ve bu durumun geminin kurtarılmasında etkili olduğu belirtiliyor.

400 metrelik dev gemiyi 'Süper dolunay' mı kurtardı? - Resim : 3

SÜPER SOLUCAN AY NEDİR?

Süper Solucan Ay, ortalama bir dolunay görüntüsü ile karşılaştırıldığında yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15′ kadar daha parlak bir şekilde görülmesidir.

Nasa yöneticileri, ayın Dünya’ya olan yakınlığı nedeniyle bazı tanımlara göre bir “süper ay” olarak kabul edilebileceğini belirtti.

400 metrelik dev gemiyi 'Süper dolunay' mı kurtardı? ile ilgili etiketler ever given süveyş kanalı süper dolunay
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.