40 milyar dolarlık fon! Suudi Arabistan’ın yeni petrolü yapay zeka oluyor

Toplam 266 milyar varillik rezervi ile Venezüela’nın ardından ikinci büyük petrol varlığına sahip olan Suudi Arabistan, fosil yakıtlara dayalı ekonomiden sıyrılmaya çalışıyor. Bunun için de sanayiden savunmaya ve tarımdan bilişim teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yatırım atağına kalktı. Bu kararı bir sonucu olarak da yapay zeka alanına dev kaynak ayırmaya karar verdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

New York Times'ı haberine göre, Suudi Arabistan yapay zekaya yatırım için yaklaşık 40 milyar dolarlık bir fon oluşturmayı planlıyor.

40 milyar dolarlık fon! Suudi Arabistan’ın yeni  petrolü yapay zeka oluyor

Habere göre Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) temsilcileri geçtiğimiz haftalarda ABD'li girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz ve diğer finansörlerle potansiyel bir ortaklığı görüştü.

Andreessen Horowitz ve PIF yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, ABD'li firmanın Riyad'da bir ofis açma olasılığını görüştü. PIF yetkililerinin Andreessen Horowitz'in nasıl bir rol oynayabileceğini ve böyle bir fonun nasıl işleyeceğini de tartıştıklarını belirten New York Times, planların hala değişebileceğini de vurguladı.

Gazete, 2024'ün ikinci yarısında başlaması beklenen Suudi Arabistan yapay zeka fonuna başka risk sermayedarlarının da katılabileceğini belirtti.

40 milyar dolarlık fon! Suudi Arabistan’ın yeni petrolü yapay zeka oluyor ile ilgili etiketler ekonomi Suudi Arabistan Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.