4 yaşındaki kız grip yüzünden kör oldu!

ABD'nin Iowa eyaletinde yaşayan 4 yaşındaki küçük kız grip yüzünden görme yetisini kaybetti.

NewYork Post'ta yer alan habere göre, grip aşısı olmayan 4 yaşındaki Jade DeLucia isimli küçük kız Noel'den bir kaç gün önce hastalandı ve iki hafta yoğun bakımda kaldı.

Doktorlarından biri olan Theresa Czech, geçen hafta CNN'ye verdiği demeçte, küçük kızın hayatta kalmasının mucize olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan baba Stephen DeLucia 19 Aralık'ta kızını kontrol etmeye gittiğini ve onu baygın ve ateşi yükselmiş bir şekilde bulduğunu söyledi. Küçük kızın bu durumu Noel Arifesi sabahına kadar devam etti. Küçük kız uzun bir süre iyileşmeyince acile kaldırıldı. Jade hastaneye gittiğinde nöbet geçirmeye başladı.

Doktorun açıklamasına Jade'de beyni etkileyen bir grip virüsü bulunuyordu.

Baba DeLucia, "Kızımda önemli beyin hasarı olduğunu söylediler. Çocuğumuzun hiç uyanmayabileceğini ve uyansa bile eskisi gibi olmayabileceğini söylediler" dedi.

Pediatrik bir nörolog olan Czech, Jade'in geçirdiği enfeksiyon için ağır tedavi uyguladıklarını söyledi.

1 Ocak'ta uyanan Jade gün geçtikçe iyileşti ancak baba DeLucia, küçük kızının önünde olmasına rağmen en sevdiği oyuncağa bakmadığını farketti. Küçük kızı muayene eden doktor Czech, gribin Jade'in beyninin görüş kısmına zarar verdiğini ve bu zararın geçici olup olmadığını bilmediklerini söyledi. Czech iyileşme için üç ila altı ay bir sürenin gerektiğini dile getirdi.

4 yaşındaki kız grip yüzünden kör oldu!

Ölümden dönen ve görme yetisini kaybeden küçük kız bununla birlikte öğrenme güçlüğü gibi bilişsel veya gelişimsel sorunlara sahip olabilir.


Kızın ebeveynleri, başka çocukların aynı hastalığa yakalanmaması için anne ve babaları aşılama konusunda uyardı.


Baba DeLucia “Bir çocuğun hastalanmasını engelleyebilirsem mutlu olurum. Çocuğunuzun böyle acı çektiğini görmek korkunç.” dedi

Hastalık Kontrol Merkezleri'ne göre, ABD'de bu yıl gripten en az 32 çocuk öldüğü kaydedildi.

SuperHaber/Dışhaberler 

 

 

4 yaşındaki kız grip yüzünden kör oldu! ile ilgili etiketler grip kör
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.