4 milyon lira ödülle aranan terörist öldürüldü...

Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan İbrahim Çoban, dün Tunceli'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonda bölücü terör örgütünün sözde yeni Dersim saha sorumlusu "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban'ın etkisiz hale getirildiği bildirildi.Açıklamada, Çoban'ın Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunduğu kaydedildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise dün Pülümür ilçesi kırsalında duyarlı vatandaşların ihbarı ile eylem hazırlığındaki teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonda, 10 teröristin Hava Kuvvetleri desteğiyle etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, devam eden operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanması içerisindeki sözde "Dersim" saha sorumlusu "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban olduğu ve İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunduğu aktarıldı.

Valilikten yapılan bir başka açıklamada ise Çoban'ın 4 milyon lira ödülle arandığı anımsatılarak, yapılan çalışmalar sonucu bu teröristin bir çok terör olayına katıldığı belirtildi.

PKK'lı hainin katıldığı kanlı eylemler şu şekilde;

BAŞSAVCININ ŞEHİT EDİLMESİ EYLEMİNİN TALİMATINI VERMİŞ

-1999 yılında Tunceli merkez'de bir restoranda bombalı eylem gerçekleştirerek 2 kişinin yaralanması

-1999 yılında Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde 2 korucunun şehit edilmesi eylemine katılmak

-2009 yılında Tokat Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesi eylemine katılmak

-2012 yılında Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi eyleminin talimatını vermek

-2011 yılında Tunceli merkez'de hala sahada top oynayan polislere yönelik eylemde komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın şehit edilmesi eyleminin talimatını vermek

4 milyon lira ödülle aranan terörist öldürüldü... ile ilgili etiketler terörist kırmızı liste
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.