4 Haziran Yay Dolunayı

4 Haziran 2023'de  saat 06.41'de, Yay burcunun 13 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. T.C. ye göre çıkartılan an haritasında yükselen de 29 derece İkizler burcunda olacak. Mars ile trine, Venüs ile 135, Satürn ile kare Plüto ile de yarım karede olacak olan Dolunayın yöneticisi Jüpiter ise bir süredir Plüto ve Mars karşıtı ile birlikte T kare apeksinde ve Kuzey Ay Düğümü ile de kavuşumda. Bu Dolunayla tetik alacak konu ve kavramların gerçekleşmesi için itici bir güç oluşturabilecek ve hız katabilecek sürece. Dolunayda baskılayıcı enerjiyi sağaltacak yapı burada Mars. Adım atmak, eyleme geçmek önemli olacak bu dolunayda. Bir diğer yandan da konu ve kavramların işleyişi bizlerde sıkışmışlık hissi yaratabilecek. Ay 'ın deklinasyon dışı olması ise sürece kontrolsüz bir yapı kazandıracak maalesef. 

Dolunaylar eril ve dişilin karşı karşıya konumlandığı, Güneş ve Ayın karşıt açıda yerleştiği anlarda gerçekleşir. Bu nedenle de gerilim enerjisi taşırlar genel anlamda baktığımızda. Yeniay evresinde başlamış konu ve kavramların olgunlaşıp görünür olduğu, çözümlenme, sonlanma zamanlarıdır da ayrıca.  Yay burcunda gerçekleşen bir Dolunay, yay temasına uygun olarak,  hukuki, akademik süreçler, yabancı ülkeler, yabancılar, göçmenler, uzak seyahatler, medya, yüksek öğrenim, felsefi - dini konular, fanatizm  ile ilgili gündemler getirecektir. Dini kurumlar, ibadethaneler, din adamları, akademisyenler,  profesörler, öğretmenler, üniversiteler, yasalar, kanunlar ile ilgili gelişmeler duyabileceğiz.  Yay iyimserlik, derinlik, sprituellik şifacılıktır ama gölge yönleriyle de fanatizm, tutuculuk, sapkınlık ve yanlış yargılamayı da barındırır. Bu anlamda dikkat etmekte fayda var. Değişken yapıda bir burç olduğu için ruh halimizde de değişken bir yapı oluşturabilir ki Dolunay varlığı zaten buna sebep olabilecek bir olgu. 

ASC'de 29 derece İkizlerin varlığı, çevremizi saran koşulların değişken, krizli, derinlikten uzak, yüzeysel, ikilemler yaratan yapıda olabileceğini medyanın önem kazanacağını, haber sirkülasyonunun manipülatif ilerleyeceğini gösteriyor. Neptün ile kare yaparken de bolca yalan, yanıltıcı, saptırıcı gündeme maruz kalabileceğimizi gösteriyor. ASC yöneticisi Merkür Uranüs ile kavuşurken bildiğimiz, duyduğumuz, algıladığımız kavramlardaki değişimler ani, yorucu ve şaşrtıcı  olabilecek. Ay 6. Günes ise 12. evde konumlanırken, gizli saklı bazı konularında önümüze dökülmesine şahit olabiliriz. Dolunay 6. evde gerçekleşirken, işçiler, çalışanlar, iş verenler, işçi hakları, sendikalar, sağlık çalışanları, salgın hastalıklar, veterinerler, evcil hayvanlar ve onların sağlıklarına dair gündemler verebilecektir bizlere bu 15 günlük süreç içinde. Yay burcu ve Jüpiter yargı ile de ilintilidir. Jüpiter KAD kavuşumlu bu süreçte önemli kadersel karar ve kanunlar gündeme gelebilir özellikle ekonomi, bankalar, işçiler, çalışanlar, hayvanlar ve sağlıkla ilgili olabileceği gibi yurtdışı ve göçmenler gibi kavramları da içerebilir. Yine 12. ev temalarına dair hastaneler, hapishaneler, kapalı alanlar, gizli düşmanlar gibi temalar da çalışabilecektir. Ve belirttiğim gibi görünmeyenler görünür olabilecektir. Bireysel anlamda günlük yaşamlarımızda, rutinlerimizde kontrol dışı gelişen, bizi kadersel kararlar almaya yönlendirecek olaylar yaşatabilecektir genel olarak baktığımızda. Veya alınan bu kararlar rutinleri değiştirici etki verebilecektir. 

4 Haziran Yay Dolunayı

Dolunaya çok önemli bir göksel kombinasyon eşlik ediyor. Venüs, Mars, düğümler-Jüpiter ve Plüton'un dahil olduğu grand cross dünya çapında ekonomik sıkışmanın derinleşeceğine vurgu yapıyor. Sabit burçlardaki bu grand cross esnek yaklaşım geliştirmenin önemini de gösterecek. Özellikle sabit etkililere bazı ani kararlar aldırırken, yaşamda değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu da bir kez daha hatırlatacak. Ve tabiki süreç son derece kadersel işleyişle geliyor. Jüpiter bu kez kadersel yargılar dağıtabilecek ...

Anın Balık burcundaki MC noktası da Satürn ile kavuşumda, bu da bize nihayi olarak ilahi adaletin çalışacağını, bu nedenle etik alandan şaşmamamız gerektiğini, ve bireysel sınırlarımızı korumamız gerektiğini vurguluyor. 

Dolunay dünya astrolojisi adına da önemli bir sabit yıldız üzerinde gerçekleşiyor. Sarin isimli bu sabit yıldız, Sarin gazı ve kimyasallarla da bağlantılı görülen bir yıldız. Japonya'daki sarin gazı ile yapılan metro saldırısında da etkiliydi. Şimdi bu Dolunay ile yine bu riskin varolduğunu söylemek zorundayız. Gaz zehirlenmelerine, ama bunun yanı sıra her türlü zehirlenmeye karşı da temkinli olunması gereken bir süreci vurguluyor. Ne yediğimize, ne içtiğimize, aldığımız ilaçlara son derece dikkat etmemiz gerekli bu yıldız etkili iken. Özellikle de bu etkiyi sert alacak olan, 8-18 derece arasında Yay, İkizler, Balık, ve Başak burçları dikkatli olmalılar. Bilmediğiniz yerde yemeyin, içmeyin, doktor tavsiyesi olmayan ya da günü geçmiş veya bir şekilde güvenli bulmadığınız ilaçları tüketmeyin. Yine kullandığınız deterjan vb. den çıkacak gazlara da dikkat edin derim. Sarin yıldızında bir Dolunay hava kirliliği de getirebilir. Bir şekilde partikül yoğunluğu söz konusu olabilir ya da  egzos gazı zehirlenmeleri vb. yaşanabilir. Genel olarak tüm gaz zehirlenmelerine dikkat edilmeli zaten demin de belirttiğim gibi.

Bireysel anlamda her birimiz yay burcunun bulunduğu evlerden etki alırken, bu konu ve kavramlarda bir harekete geçme enerjisi, dürtüsü de alıyor olacağız. Bu anlamda bizi destekleyen bir dolunay olacağını söyleyebilirim, hatta gerekli olduğunu... Yine bu alanlarda para harcarken dikkat etmemiz gerekebilir. Özellikle finans evlerinden etki alanlar ekstra dikkat etmeli diyebiliriz. (Yükselen Akrep ve Boğalar) Genel olarak ilişkiler ve finansal konular adına biraz krizli çalışacak bir enerji hakim, abartıya da açığız. Bu dönemde yeni başlayan ilişkiler olursa şayet, karşımızdakine fazla iyimser bakma, fazla idealize etme, görmek istediğimiz gibi görme tuzaklarına düşebiliriz. Aslında kendi içimizde, ruhen uyumlu bir enerji taşırken bunu karşımızdakinden kaynaklı sanabiliriz örneğin. Gözlerimiz biraz büyülenmiş olabilir tabiri caiz ise :)  Bunun yanısıra Venüs Neptün uyumlu açısı ilham ve yaratıcılık gerektiren işlerde başarı getirecek, sanatsal yönümüzü okşayacak, sanat ve sanatçılar adına olumlu çalışacaktır. 

4 Haziran Yay Dolunayı - Resim : 2

Dolunaylar genel olarak gergin enerjiler barındırırken bizlere bazı fizyolojik ve duygusal etkileri de yansır. Uykusuzluk, baş ağrılar, vücutta ödem, huzursuzluk hissi, duygusal gitgeller yaratabilir. Yay- İkizler hattında gerçekleşen bir Dolunayda, burçların teması ile alakalı olarak eller, kollar, bacakta kalça-uyluk bölgesi, siyatik,  sinir sistemi, romatizmal hastalıklar, gut, akciğerler, karaciğer, safra, dalak, pankreas sorunları artış gösterebilir. Yine tansiyon ve şeker hastaları da dikkatli olmalılar. 

Bu Dolunaydan en yoğun ve sert etkiyi Yay, İkizler, Balık ve Başak burçları alırken; Koç, Aslan, Kova ve Teraziler olumlu etkiler alıyor olacaklar. Boğa ve Yengeçler beklemedikleri ani gündemlerle karşılaşabilirken; Oğlak ve Akrepler  ise daha stabil alanda kalıyor olacaklar. 

Ülke adına baktığımızda yukarıda da belirttiğim gibi ekonomik bir kıskaç altındayız. Grand cross etkisini finans ve maddi kaynaklar evlerimizden de alıyoruz. Bu görünüm aynı zamanda ülkenin üretim ve bereketini de etkileyecek gözüküyor ülkenin. Bir takım ekonomik paketler açıklanabilir ama halka yansıyan kısmının ne denli doğru olacağı şu görünümde tartışmalı. Olan olduğundan daha iyiymiş gibi gösterilme eğilimi olabilir. An yükseleni ülkenin ayında. Halk bu dolunayın getirdiği koşullardan doğrudan etki alıyor. Özellikle de ayrıştırıcı her türlü habere temkinli yaklaşılmalı bu dönemde. Her duyduğumuza inanmamalı, sorgulamalı ve yayın gölge yönü fanatizmden de uzak durmalıyız. Önümüzdeki 15 gün boyunca ülkenin meclisi, mecliste alınan kararlar, bir takım reformlar, spor kulüpleri, hava kuvvetleri ile ilgili ani ve şaşırtıcı haberler duyabiliriz. Bazı konuların yargıya taşınmasına da şahit olabiliriz. Yine yukarıda bahsettiğim üzere işçiler, çalışanlar, sendikalar, sağlık sektörü, evcil hayvanlarla ilgili gündemler ön planda olabilecektir. Kapalı kapılar ardındaki bazı çıkar ilişkileri de ortaya dökülmeye, aydınlanmaya devam edecektir buna gizli düşmanlıkları da dahil edebiliriz. Tarımla ilgili bir takım anlaşmalar, iş ortaklıkları ya da hareketlendirmek adına kararlar alınması önemli olacak ama ülke Ceresi Plütondan baskı alırken süreç zorlukla ilerleyebilir. Bir süre tarımda olağan seyir yerine olası risklere odaklanmak hayati derecede önemli olacaktır. Çünkü ülkenin de 6-12 hattı etki almakta Dolunaydan . Bu Dolunay etkisi altında  ekonominin özellikle günlük yaşamımıza yansıyan kısmı ile ilgili önemli adımlar bekliyorum. Atılmazsa enerji ciddi sıkışacaktır. 

Dolunayın enerjisinde olduğumuz şu günlerde sizler de farketmişsinizdir ki, gökyüzünde eşlik eden kombinasyonlarla da birleşince etkili bir Dolunay geliyor. Bir çoğumuzun hissetmiş olduğu sıkışmışlık hissi bizlere bireysel haritalarımızda Yay Burcunun denk geldiği evlerde, Mars'ın da uyumlu açısıyla hareket enerjisi katacak, tamamlayıcı, çözümleyici belki de sonlandırıcı bazı adımlar attıracak gibi gözüküyor. Ani kararlar, kadersel adımlar bu Dolunay etkisi ile hayatlarımıza girebilecek...

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Hande Güç Onur 

 

Diğer Yazıları