3'üncü ittifak geliyor! HDP'nin çağrısı ile 8 parti temsilcisi görüştü

HDP çağrı yapmıştı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın başkanlığında bir araya gelen EMEP, EHP, TKP, TİP, TÖP, SMF ve Halkevleri'nin temsilcileri, 3'üncü yol ittifakına ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın başkanlığında, 3'üncü yol ittifakı için Meclis'te grubu olmayan bazı siyasi parti ve örgütlerin temsilcileri Ankara'da bir araya geldi.

Saat 14.00'te gerçekleştirilen toplantıya HDP, EMEP, EHP, TKP, TİP, TÖP, SMF ve Halkevleri'nin katıldı. Ülke gündeminin konuşulduğu toplantıda ekonomi politikalarının yanı sıra ortak mücadele çalışmaları ele alındı. Toplantıda ayrıca 2023 yılında yapılacak seçimler için nasıl bir yol izleneceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu. Sona eren ilk toplantının ardından ortak açıklama yapılması bekleniyor.

3'üncü ittifak geliyor! HDP'nin çağrısı ile 8 parti temsilcisi görüştü

HDP Grup Başkan Vekili Hakkı Saruhan Oluç, dün yaptığı açıklamada, "Meclis'te grubu olan partiler yok, Meclis dışından partiler. Esas itibarıyla adı kimi zaman 'Demokrasi İttifakı' kimi zaman 'Halk İttifakı' olarak adlandırılan bir 3'üncü yol ittifakının nasıl olabileceğine dair görüş alışverişinin yapılacağı bir toplantı olacak. Dolayısıyla 'Millet İttifakı'nın içindeki partiler yer almayacak" demişti.

3'üncü ittifak geliyor! HDP'nin çağrısı ile 8 parti temsilcisi görüştü ile ilgili etiketler HDP TKP Pervin Buldan EMEP tıp top SMF halkevleri mithat sancar EHP
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.