İstanblue Votka fiyatları ne kadar oldu? Votka zam oranları ne?

Alkole zam gelmesiyle birlikte votka fiyatları merak konusu oldu. 35'lik İstanblue Votka ne kadar? Alkol fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte votkaların fiyatları belli oldu. 50'lik İstanblue Votka ne kadar oldu? En çok tercih edilen alkollü içkilerden biri olan votka da yapılan zamlardan nasibini aldı. 70'lik İstanblue Votka ne kadar oldu? İşte İstanblue Votka güncel zamlı fiyatları. Detaylar haberimizde...

Votka fiyatları üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), 5 Mayıs 2018 itibarıyla yapılan alkol zammı ile, 175.66 liradan 184,3 liraya yükseldi. Bununla beraber alkolde, Özel Tüketim Vergisi’nin üzerinden %18’lik KDV kesintisi de yapılıyor. Alınan bu KDV miktarı da yeni zamla birlikte artış gösterdi. Örnek olarak, 120 TL fiyatı olan 70’lik votkanın, yaklaşık 84 TL’si yani satış fiyatının yüzde 70’i vergiden oluşacak. İçkide yapılan bu artışın İstanblue votka fiyatları perakende satış fiyatını da %2,5-3 civarında artırabileceği tahmin ediliyor. İşte İstanblue Votka güncel zamlı fiyatları. Detaylar haberimizde...

İstanblue Votka fiyatları ne kadar oldu? Votka zam oranları ne?

İstanblue Votka Fiyatları

35 lik İstanblue Votka : 48,00 TL

50 lik İstanblue Votka : 60,00 TL

70 lik İstanblue Votka : 83,00 TL

100 lük İstanblue Votka : 116,00 TL

150 lik İstanblue Votka : 163,00 TL

50 lik Kavunlu İstanblue Votka : 60,00 TL

50 lik Karpuzlu İstanblue Votka : 60,00 TL

50 lik Yeşil Elmalı İstanblue Votka : 60,00 TL

50 lik Portakallı İstanblue Votka : 60,00 TL

VOTKANIN TARİHİ

Tarihi 14. yüzyıla kadar geri giden votkanın ilk olarak nerede yapıldığı kesin olarak bilinmese de, anavatanının Rusya ve Polonya’dan biri olduğu hemen hemen kesindir. Bu iki ülke söz konusu olduğunda, tahıllardan damıtılmış bir içkiden bahsedilen ilk yazılı kayıt 1405 tarihli olup Polonya’yı işaret etmektedir. Bununla birlikte, “votka” kelimesi etimolojik olarak hem Rusça hem de Lehçe’de kökler bulur. Rusça’da “voda” kelimesi su / küçük su anlamına gelirken, Lehçe’deki “okowita” kelimesi Latince hayat suyu anlamına gelen aqua vitaenin karşılığıdır.

Rusya’da ilk votka üretiminin 15. yüzyıl ortalarında, Moskova’daki Chudov Manastırı’nda yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu başlangıcın bir manastırda olmasının nedeni olarak ise, Rus keşişlerin İtalya yolculuklarında damıtım tekniğini öğrenmiş olabilecekleri gösterilir. Votkanın hikâyesi, diğer damıtılmış içkilerden çok farklı değildir; o da başlangıçta tıbbi amaçlarla kullanmak üzere ortaya çıkmıştır. Hatta Polonya’da kolonya ve dezenfektan olarak kullanıldığına dair bulgular mevcuttur. Ne var ki, bu durum çok uzun sürmemiş ve votka kısa sürede popüler bir içki haline gelmiştir. Özellikle, soğuk iklimi olan Slav ülkelerinde hızla yayılmıştır. Korkunç İvan’ın 1474 yılında Rusya’da ve Kral Jan Olbrecht’in 1546 yılında Polonya’da yaptıkları vergi ve üretim düzenlemeleri bunun en somut kanıtıdır.

17. yüzyıla gelindiğinde, en kaliteli votkaları yapan Polonya ve Rus üreticileri, votka yapımında kullandıkları suyu arıtıyor ve votkayı üç-dört kez damıtıyorlardı. En saf ve kaliteli içkiyi üretme yolundaki bu çabaların ardındaki en büyük motivasyon ise özellikle Rus soylularına daha iyi ürünler sunabilmekti.

Votkanın en üst kaliteye ulaşması yolundaki önemli adımlardan biri 18. yüzyılda odun kömürü filtresinin kullanılması olmuştur. Daha önce sadece votka yapımında kullanılan suyu filtre eden üreticiler, bu dönemden itibaren içkinin kendisini de filtre etmeye başlamışlardır. Bir diğer önemli gelişme ise 19. yüzyıl başlarında, sıralı damıtım yönteminin kullanılmaya başlaması olmuştur. Bu yöntem sayesinde, üreticiler damıtım sürecinde daha büyük kontrol sahibi olabilmişlerdir.

Bu dönemden itibaren, votka üretimi hızla artmaya başlamıştır. Sadece İsveç’te 1756 yılında 180,000 adet imbik olduğu kayıtlara geçmiştir. Yine de votkanın daha büyük kitlelere ve Doğu Avrupa-İskandinavya bölgesi dışına ulaşması ancak 2. Dünya Savaşı yıllarında mümkün olabilmiştir. Özellikle Smirnoff ve Absolut markalarının etkisi ve savaş sonrası, farklı ülkelerden askerlerin ülkelerine votkayı götürmeleri önemli etkenler olmuştur. 1950’lerde Amerika’da da hızla yaygınlaşan votka, hem dönemin içki yasakları hem de yeni ortaya çıkan kokteyl rüzgârı sayesinde kendisine sağlam bir yer edinebilmiştir.

1980’lerden günümüze kadar gelen süreçte ise votka tüm dünyaya yayılmış, ticari ve kültürel olarak tam anlamıyla bir fenomen haline gelmiştir.

İstanblue Votka fiyatları ne kadar oldu? Votka zam oranları ne? ile ilgili etiketler zam ÖTV alkol Votka fiyat istanblue
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.