335 milyon doları veren Sudan'a ABD kazığı!

ABD, 335 milyon dolar tazminat ödemesi koşulu ile teröre destek veren ülkeler listesinden çıkartacağı sözünü verdiği Sudan'a kazık attı. Parayı ödeyen Sudan'ı listeden çıkarma işlemlerine başladıklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, nihai sonucun ise İsrail'i tanımalarına bağlı olduğunu ifade etti.

ABD'ye teröre destek veren ülkeler listesinden çıkmak için 335 milyon dolar tazminat ödeyen Sudan'a bu kez de İsrail şantajı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'li terör kurbanları ve aileleri için Washington yönetiminin talep ettiği 335 milyon doları ödemesinin ardından Sudan'ı "terörü destekleyen ülkeler" listesinden çıkarma işlemlerine başladıklarını söyledi.

Ancak Pompeo, bunun nihai sonuca ulaşmasının İsrail'le normalleşme sürecine bağlı olduğunu belirtti. 

Hartum yönetiminden normalleşme sürecinin hızlı şekilde gerçekleştirilmesini umduğunu belirten Pompeo, "Sudan yönetiminin İsrail'i tanımasını ve ilişkilerini geliştirmesini istiyoruz. Bu bağımsız kararı vermenin neden Sudan hükümetinin çıkarına olduğunu vurgulamak adına onlarla gayretle çalışıyoruz." diye konuştu.

335 milyon doları veren Sudan'a ABD kazığı! ile ilgili etiketler Sudan ABD Mike Pompeo İsrail terör
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.