31. Dönem PONEM başvuruları ne zaman, aranan şartlar neler, kimler başvurabilir, başvuru nasıl yapılır?

Polis adayları için kritik bir süreç olan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) başvurusunun ne zaman olacağı ve nereden yapılacağı merak ediliyor. Polis Akademisi Başkanlığı, yeni dönem POMEM başvurularına ilişkin detayları paylaşmasa da, geçtiğimiz senelerde paylaşılan başvuru şartlarına göz atabilirsiniz. Peki, 31. Dönem PONEM başvuruları ne zaman, aranan şartlar neler, kimler başvurabilir, başvuru nasıl yapılır?

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren PONEM, polis adaylarına mesleki eğitim sağlar. POMEM'e girmeye hak kazanan adaylar, burada temel polis eğitimini alarak polis olarak göreve başlarlar. Eğitim süreci, fiziksel ve teorik becerilerin yanı sıra polislik mesleğinin gerektirdiği diğer konuları kapsar. Peki, 31. Dönem PONEM başvuruları ne zaman, aranan şartlar neler, kimler başvurabilir, başvuru nasıl yapılır?

31. Dönem PONEM başvuruları ne zaman, aranan şartlar neler, kimler başvurabilir, başvuru nasıl yapılır?

PONEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

30. Dönem POMEM alımları, 01-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden başvuruların alınmasıyla başlamıştı. Bu dönemde başvurularını tamamlayan adaylar, geçtiğimiz haftalarda mülakat sınavlarına katılacakları yer ve tarih bilgilerini öğrendiler.

Öte yandan, 30. Dönem POMEM polis alım süreci henüz tamamlanmış değil. Bu sürecin bitiminden sonra yeni döneme dair duyuruların yapılması beklenmektedir.

31. DÖNEM PONEM BAŞVURUSU NE ZAMAN?

31. Dönem POMEM başvurularının ne zaman yapılacağına dair resmi bir duyuru henüz gelmedi. Ancak, 30. Dönem sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, yeni döneme ilişkin başvuru tarihleri ve detaylarıyla ilgili resmi açıklamaların yapılması beklenmektedir.

PONEM İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

POMEM başvurusu yapacak adayların taşıması gereken temel şartlar şu şekildedir:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Lisans, önlisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • KPSS’de Bakanlıkça belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olmak,
  • Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak.

Lisans mezunu adaylar, önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar.

31. Dönem PONEM başvuruları ne zaman, aranan şartlar neler, kimler başvurabilir, başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler polis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.