30 yıldır böylesi görülmedi! İmamoğlu "En yoğun kar yağışı geliyor" diyerek uyardı...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bugün yoğun kar yağışı olacağını belirterek vatandaşları uyardı. 12 Mart gecesi İstanbul'un son 30 yılın en soğuk gecesini yaşadığını belirten İmamoğlu, "Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak. Güneşe aldanıp dışarı çıkmayın." uyarısında bulundu.

Sibirya tarafından geldiği belirtilen "Aybar soğuk hava dalgası" çarşamba gününden itibaren İstanbul genelinde etkili olmaya başladı.

KAR SAĞANAĞI GELİYOR

Yer yer günlük hayatta sıkıntılara neden olan kar yağışı, aralıklarla devam etti. Bugün akşam saatlerinden itibaren ise şiddetli bir kar sağanağı dalgası bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"SON 30 YILIN EN SOĞUK GECESİYDİ"

İmamoğlu, "Bu gece, daha doğrusu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Bu soğuk havanın özellikle kuzey kesimlerinde daha düşük derecelerde olduğu iletildi. Ve eksi 7-8'e kadar varan, hatta hissedilen derecelerin eksi 15'lere kadar düştüğü tarafımıza bildirildi. Bu Sibirya soğuğu diye tariflenen havanın şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü diyebiliriz" dedi.

 

 

"DIŞARI ÇIKMAYIN"

Vatandaşların güneşli havaya da aldanmaması gerektiğini belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul'un bu süreçte en doğru şekliyle hazırlık yapmasının, herkesin bir paylaş olmasının, maksimum seviyede 16 milyon hemşerimizin buna destek vermesini yaşıyoruz. En yoğun kar yağışını yaşayacağız. Güneş kimseyi aldatmasın. Dışarıya çıkılmaması, mecbur olmadıkça asla araba kullanılmamasını rica ederiz."

 

30 yıldır böylesi görülmedi! İmamoğlu "En yoğun kar yağışı geliyor" diyerek uyardı... ile ilgili etiketler İstanbul İBB İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.