30 Yaş Altı Gençler TOKİ'ye Nasıl Başvurur? 2022 TOKİ Sosyal Konut Başvuru Şartları Nedir?

TOKİ Sosyal Konut projesi için başvuru yolları araştırılmaya devam ediyor. Türkiye genelinde yapılacak konutlar için 30 yaş altı gençlere özel bir kontenjan ayrılmış durumda. Yeni evliler diye bir kategorinin olmayacağını belirten yetkililer, İstanbul ve diğer illerde gelir skalasına göre başvuru alınacağını belirtti. Peki kimler TOKİ sosyal konuta başvurabilir? 30 yaş altı gençler TOKİ'ye nasıl başvuru yapabilir? İşte detaylar...

TOKİ Başvuruları için gün sayılmaya devam ediyor. Proje Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçecek. 30 yaş altı gençlerin de TOKİ'den ev sahibi olma yollarının açıldığı yeni sosyal konut projesinde yaş skalası önemli olacak ve yeni evliler diye bir konstenjan ayrılmayacak. Peki Kimler TOKİ'ye başvuru yapılabilir? İşte detaylar..

TOKİ sosyal konut projeleri her ilde olacak. İstanbul'da geliri 16 bin Lira, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar konut projelerine başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi.

 

30 Yaş Altı Gençler TOKİ'ye Nasıl Başvurur? 2022 TOKİ Sosyal Konut Başvuru Şartları Nedir? ile ilgili etiketler TOKİ sosyal konut
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.