3 Temmuz Oğlak Dolunayı

Merhaba sevgili okurlar;

3 Temmuz 2023 pazartesi günü, saat 14.38'de, Oğlak burcunun 11 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Yöneticisi Satürn ile olumlu açıda, kavuşum halindeki Güneş, Merkür ve Juno ile de karşıt açıda olacak. Jüpiter destekli bu Dolunay Uranüs'ten de uzak orbla olumlu açı alıyor. Toprak grubunda ve öncü bir burçtaki bu Dolunay bazı konu ve kavramlarda sağlam adımlarla ve atak bir şekilde sonuçlar, çözümler bulmamızı sağlayabilecek. 

Dolunaylar bildiğiniz gibi eril ve dişil enerjinin, Güneş ve Ay'ın tam karşıt açıda konumlandığı anlarda gerçekleşir. Enerji bu nedenle gergin çalışır biraz. Önemli başlangıçlar, önemli konuşmalar, seyahatler vb. için önerilmez. Enerji zaten gergin olduğu için kişinin sakin kalabileceği dingin ortamlarda olmasını tercih ve tavsiye ederiz bu nedenle. Enerjinin sağaltılmasını isteriz. Vücutta ödem, baş ağrısı, uyku sorunları da olabilir dolunaylarda. Bu genel hatırlatmadan sonra detaylara devam edelim. 

Oğlak burcu disipline olmak, sorumluluk almak, ciddi adımlar atmak, düzen inşa etmek,  yaşamı biraz daha, eğlence alanından değil de, sorumluluklar adına ele almakla ilintili daha olgun bir yapıdır. Kariyer, prestij,  statu,  görevler, ödevler gibi konular ön plana çıkacaktır. Yöneticisi Satürn olan bir burç söz konusu iken sorumluluktan kaçmak, yan gelip yatmak söz konusu olamaz zaten. Yaşlılar, ormanlık alanlar, tarihi alanlar, tarihi eserler, ülke yönetimleri, hükümetler, politikacılar, askeri konular, komutanlar, kural koyan bireyler, inşaat sektörü, yöneticiler de oğlak temasına dahildir. Yani bu Dolunayda sorumluluk bilinciyle çözüm odaklı ve disipline bir şekilde adımlarımızı atarken, şans, fırsatlar, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiterin de üçgen açısıyla, sistemin olumlu destekleri bizlerle birlikte olacak. Projelerinizi, işlerinizi genişletmek, büyütmek için uygun enerjiler. 

3 Temmuz Oğlak Dolunayı

Ayrıca Dolunay Nunki isimli bir sabit yıldızda gerçekleşiyor. Bu da bize hedeflediğimiz alanlarda başarı etkisinin artacağını vurguluyor. Başarma azmimizin, inancımızın, motivasyonumuzun yüksek olacağını gösteriyor. Ama eskiye dair bir alışkanlık veya tavrımızı bırakmamız, yeni bir farkındalık geliştirmemiz gerekecektir. Nunki sabiti denizlerle de yakından ilintilidir. "Denizin fermuarı". "Fırat Yıldızı", olarak da anılır. Uzun deniz yolculukları getirebilir. Denizler, denizcilerle ilgili gündemler de getirebilir. Cilt, dizler ve akciğer problemleri getirebilir ama çözümünü de verir. İyi hitap gücü olanlar, iyi yazarlar, dini ve felsefi konularla da ilintilidir. Görüşlerde, fikirlerde muhalif dilin, düşüncelerin ortaya çıktığı bir dönem verebilir bize 15 günlük süreçte. Nunki'de bir dolunayda Jüpiter temasının olması, kanunlar ve kurallarla ilgili hareketli bir süreç yaşanacağını gösterebilir. Bunların önemli bir kısmı ekonomik alanda veya dolaylı olarak altında  ekonomik sebepler yatan kararlar olabilir. Dini konularda bu dönem şunu öngörebiliriz. Dinin yanlış kullanımı, din ile ilgili yanlış söylemler vb. kavramlarda Jüpiter ve Satürn bunları düzeltmek adına imkan tanıyabilir. Tabi doğru tavır alınmazsa döngüler içinde gereğini de yapacaktır. Önemli din adamlarından bu anlamda önemli açıklamaların gelebileceği bir 15 gün olabilir önümüzde. Bireysel olarak da; iç hesaplaşmalar, sorgulamalar ve getireceği farkındalık hali mümkün olabilecektir. 

Sağlık alanında dizler, eklemler, dişler, deri, kemikler ve akciğerlerle ilgili sorunlar ön plana çıkabilecektir. Ama çözümlerle ilgili de yolu açacaktır sizlere. Ay uzak orb Chiron ile de kare iken özellikle Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler sağlıklarına dikkat etmeli.

Merkür Dolunay anında yanık pozisyonda bu da algımızı biraz karıştıracaktır. Ay ile karşıt konumu da duyguları ifade etmede, iletişimde bizlere bir takım sorunlar yaşatabilecektir. O nedenle duyguları anlayabilme çabası önemli olacak. Bunların ilişkisel bazda yansımaları da elbette söz konusu olabilecektir. Juno da kavuşuma dahilken bu anlamda dikkatli olmak, laflarımızı tedbirli sarfetmek anlamlı olacaktır. Anlaşmalar, atılacak imzalar, hesaplamalarda dikkatli olmak önem kazanır. Sağlam ve etik yapılar bu dolunaydan zarar almayacaktır ama aksi için kopuş getirebilir. Bir diğer açıdan Merkür'ün Sirius'ta oluşu olumlu Satürn ve jüpiter açıları alması, ticaret, eğitim, medya, reklamcılık gibi alanlarda başarılar da  getirebilecektir. Fikirlerimizi, projelerimizi lanse etmek, geliştirmek, yaymak adına da olumlu çalışabilecektir.  Yine bu göksel kombinasyonlar; iş odaklı olacağımız bu günlerde, ailevi konular, duygusal sebepli kararlar yüzünden biraz canımızın sıkılabileceğini de gösterebiliyor olacak. Aile bireylerinin ihtiyaçlarını doğru analiz edip anlayabilmek, denge kurmak önemli olacak. Bazı tamamlanmalar söz konusu olabilecek bu nedenle. Aslında enerjisel olarak odağımız duygularımızda olamayacak; bu yüzden de iş ve aile-yuva alanı arasında denge kurmak zorlaşacak. Kariyer ve iş alanında yeni bir düzen inşa etme niyetimiz varsa uygun zamanlar diyebiliriz. Yeni iş ve kariyer fırsatları, mevcut olan da ilerleme, terfi ve buna bağlı sorumlulukların artması söz konusu olabilecektir.  Toparlama , düzenleme, nihayete erdirme, çözümleme gibi konu ve kavramlar Dolunayın genel enerji alanlarındandır. Bunların gerçekleşmesi için de bazen eski yapıların tamamlanması, vadesi dolmuşların sonlanması gerekebilecektir. 

Gökyüzünde bir diğer önemli görünüm de Mars, Venüs ve Lilith'in Aslan burcunda kavuşum halinde olması ve bunların Uranüs ile de kare konumda olması. Kazalara açık bir kombinasyon olmasının yanısıra, ilişkiler adına da zorlayıcı yanları olabilecek. Yangınlar, patlamalar, saldırılar, elektrik kaynaklı sorunlar, kalp krizleri, dolaşım sorunları, kalp pili vb. aletler de dahil olmak üzere elektronik aletlerin bozulmasını yaşatabilecek bir görünüm. Bu anlamda dikkatli olunmalı. Tuhaf hava olayları, doğa olayları, depremler, yanardağ patlamaları yaşanabilir.  İlişkiler adına da etik olmayan koşullara çekilebilirsiniz ve sonrası üzücü gelebilir. Tutku ile başlayıp hüsranla biten aşklar getirebilir. Sanatçılar, modacılar ve kadınlarla ilgili kaotik gündemler verebilir. Uranüs değdiği yerlerde beklenmedik olaylar getirerek, keskin değişimler yaşatarak ilerler. Enerji kararsızlaşır. Burada da hem tavır ve davranışlara dürtüsel, fevri, dengesiz bir yapı verecek, hem de ilişkiler ve finansal konular adına çok da sağlam olmayan ani, sürprizli gündemler getirecek. Venüs retro öncesi mevcut ilişkilerde bazı yapıların iyileşmesi, bazı sağlıksız yapıların da tamamen kopmasını da getirebilir bu Dolunay. Zaman döngülerle tuttuğu hesapları sorgular, denetler, sınar  ve ona göre mutlak kaderin sınırları içinde yeni yollar belirler. Bir süre bunu ilişkiler üzerinden çok sürdürecek gibi gözüküyor. İlişkilerinizde ve dahi ortaklıklarınızda ne kadar etik ve ahlaklı kalabildiğiniz bu süreçte çok önemli olacak sizler için. Çünkü gökyüzü bazılarınızın karşısına gerçekten bu alanlarda bolca sınama yüklüyor olacak :) Bu Dolunay etkisi sürerken Sirius Güneş kavuşumu da gerçekleşeceği için bu etki bir kat daha önemli. Çünkü inanışa göre her yıl Sirius Güneş kavuşumunda 1 yıllık yeni döngümüz yazılıyor. Kronos ve Hades de Sirius'da iken etki daha da önemli çalışabilecek. Aslında kader her an yazılıyor ve döngüler sürekli aktif. Ama Güneşimizin güneşi kabul edilen Sirius ile temas anına böyle özel bir anlam atfedilmiş bunu da tekrar belirtmiş olalım. 

3 Temmuz Oğlak Dolunayı - Resim : 2

Dolunayda anın yükseleni İstanbul'a göre çıkardığımız an haritasında Terazi burcunda ve yine öncü bir yapıda. Aldığımız kararların ardından atak bir enerji ile yürüyebileceğiz. Çevremizi saran koşul ve konular ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler, sanatçılar ve onların ilişkileri, hukuki süreçler, diplomasi, politika gibi  kavramlar üzerinden gelebilecek. Denge kurabilmek bu dolunayda çok önemli olacak.  Ankara'ya göre ise yükselen  0 derece Akrep burcunda. Bu da çevremizi saran koşullarda, borçlar, ödemeler, faizler, bankacılık sistemleri gibi bir takım finansal konular ile yeraltı zenginlikleri,  madenler, petrol vb.  ile ilgili gündemler getirebilecek. Yine mafiatik, kaotik, krizli olaylar söz konusu olabilecek. 

Dolunayda Boğa, Oğlak ve Başak hatta Balık ve Akrep burçlarının 5-16 dereceleri arasında gezegenleri olanlar en olumlu etkileri alırken, Koç, Terazi ve Yengeçler için ise zorlayıcı çalışabilecek. Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler dürtü kontrolü yapmakta zorlanabilir,  temkinli olmaları gereken bir dönem olduğunu yineliyorum. 

Ev-gayrimenkul-arsa alma, ailevi sorunları çözme, ev ile ilgili tadilatları yapma,  taşınma, seyahatler gibi gündemler getirebilir. 3-9 aksına yerleşmiş bir dolunay ulaşım, ticaret, eğitim, internet, medya, radyo, televizyon, gazetecilik vb. alanlarda, oğlak temasının kuralcı yapısını yansıtabilecek. Oğlak Burcu yeniden inşa, düzenleme, kurumsallaşma ile ilgilidir. Bunun yönetimsel ve toplumsal yansımaları da elbet olacaktır. Ülke adına bir takım yeni kural ve kanuni düzenlemelerin çalışmaları söz konusu olabilir. Askeri alanda bazı hareketlenmeler yaşayabiliriz. Açık düşmanlarımızla ilgili konular, yakın komşularımızla ilgili çözümlenmesi gereken geçmişten gelen bazı sorunlar tekrar gündem olabilecektir. Türkiye haritasına olan transit etkide Dolunay 7.evde bu da  bir takım yeni uluslararası ticari anlaşmalar, ortaklıklar söz konusu olabilir diyor. Bu alanda da bir takım yeni düzenlemeler gündem olabilir. İşçi ve işverenlerin gelirlerine yönelik iyileştirmeler, maaş artışları duyabiliriz.  T.C.'nin Plütonuna karşıt konumlanmış bir Dolunay, Merkür, Güneş ile de kavuşumda olacak. Eğitimle ilgili de yenilikler, krizler getirebilir bu görünüm. Ama en sert etkiyi yine ekonomik alanda hissettirecektir. 

Dünya astrolojisinde Oğlak burcu politika, iş ve finans dünyasını sembolize eder. Dünya çapında iş adamlarını, liderleri yöneticileri, hükümetleri çokça konuşabiliriz. Ekonomi ile ilgili önemli kararlar getirecektir. İnşaat, gayrimenkul ve endüstri sektörü ile ilgili düzenlemeler duyabileceğiz.  Tarımla toprakla ilgili yeni yasalar, kurallar belki kısıtlamalar söz konusu olabilir. İyileştirme amaçlı bu yenilikler Nunki sabitinin de desteğiyle başarı getirebilir. Tarihi alanlarla ilgili konu ve kavramlar hatta kanunlar, ormanlık, kayalık alanlarla ilgili gündemler olaylar getirebilir. Özellikle düğümlerin 0 derecede olması ve jenerasyon gezegeni Plüton'un kare konumda ve retro pozisyonda olması, Fransadakine benzer ülkelerin karmik hesaplaşmalarını getirebilir önlerine. T.C. nin an haritasında ise IC ile kavuşumda olması umarım önemli bir depremsel tetik yaratmaz. Haritada tutulmaları tetikleyen konumlar da var çünkü. Dilerim ufak hareketlenmelerle atlatılsın. 

Dolunayın tek tek burçlara olan etkisi haftalık  yazımızda, link aşağıda :)

https://www.superhaber.com/3-9-temmuz-haftasi-burc-yorumlari-makale-458949

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun.

Sevgilerimle... 

Diğer Yazıları