3 Mart İşitme Günü'nde anlamlı sempozyum!

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında İstanbul, Ankara, Eskişehir’den farklı branşlardan akademisyenler konuşmacı olarak katıldığı ‘’İşitme Engelinde Eğitsel ve Yönetsel Yaklaşımlar Sempozyumu’’ düzenlendi.

Çocukluk dönemi işitme engellilerin sorunları üzerinde çok yönlü tartışmaların ve bilgilendirmelerin yapıldığı sempozyuma alanında uzman akademisyenler, odyologlar, odyoloji bölüm öğrencileri, işitme engelliler sınıf öğretmenleri katıldılar.

asdsad

Sempozyumun açılışı aynı zamanda sempozyumu düzenleyen İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu’nun konuşması ile başlamıştır. Sempozyumun düzenlenmesine destek olan Çocuk Eğitim Derneği adına konuşma yapan Dernek Başkanı Op. Dr. Ömer Cenker Ilıcalı 2008 yılından itibaren 0-14 yaş arası işitme engelli çocuk eğitimi ve sağlık alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetmiştir. Sempozyuma destekte bulunan Meders Firması’ndan Başkan Ersin Oray “İşitme Kaybının Toplumsal ve Sosyal Etkileri” üzerine bahsetmiştir.

asdasd

Sempozyuma katılan bilim insanları Prof. Dr. Bülent ŞERBETÇİOĞLU Prof. Dr. Haluk YAVUZER, Prof. Dr. Arzu YÜKSELEN, Prof. Dr. Erol BELGİN, Prof. Dr. Yusuf KEMALOĞLU, Prof. Dr. Ferda AKDAŞ, Prof. Dr. Seyhun TOPBAŞ, Prof. Dr. Esra YÜCEL, Doç. Dr. H. Pelin KARASU, Uzman Ody. Julie KOŞANER, Doç. Dr. Esra ÖZCEBE, Doç. Dr. Ayşe Sanem ŞAHLI, Doç. Dr. Zerrin TURAN, Öğr. Gör. Yasemin YOLAL DUR, Yrd. Doç. Dr. Özlem ÜNAL LOGACEV; işitme engelli çocuklarda erken dönemde tanılama, bu dönemde odyolojinin, aile eğitiminin önemi, engellilerde olumlu ve olumsuz aile tutumları, ailenin beklentileri, dil-konuşma terapisinin rolü ve görevleri, okul öncesi dönemde eğiticilere düşen görevler, gözlemsel aile merkezli eğitim, aile eğitimin seansının planlanması, eğitimde işitsel, sözel terapi ve uygulama yöntemleri, ses bilgisel gelişimlerine etkili yöntemler gibi konu başlıkları üzerine sunumlar yaptılar.

3 Mart İşitme Günü'nde anlamlı sempozyum! ile ilgili etiketler 3 Mart odyoloji işitme günü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.