3 GSM operatöründen ortak 'mesajlaşma' kararı

WhatsApp'ın kullanıcılarına dayattığı yeni gizlilik sözleşmesinin ardından Türkiye'de faaliyet gösteren 3 GSM operatöründen tarihi bir adım geldi. WhatsApp'a karşı güçlerini birleştiren Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone kullanıcılarının BİP ve Yaay uygulamalarını internet kotalarından düşmeden kullanabilecekleri açıklandı.

Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, skandal bir karar alarak kullanıcılarının gizli bilgilerine erişme talebinde bulundu.

Kişisel verilerin gizliliğine aykırı olan bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkiyle karşılandı. Milyonlarca kişi WhatsApp'tan ayrılarak farklı uygulamalara yöneldi. O uygulamalar arasında en çok tercih edilenlerden biri de Turkcell'e ait BİP uygulaması oldu.

TÜRKİYE'DEN WHATSAPP'A KARŞI YENİ HAMLE

WhatsApp'ın ABD ve Avrupa Birliği üyelerini muaf tuttuğu bu dayatmaya karşı Türkiye'den de art arda hamleler geldi. WhatsApp'a karşı başlatılan iki ayrı soruşturmanın yanında GSM operatörleri de harekete geçti.

TÜRK TELEKOM, TURCELL VE VODAFONE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone güçlerini birleştirerek yerli mesajlaşma uygulaması ve yerli sosyal medya ağı için ortak bir anlaşma imzaladı.

KULLANICILARA ÜCRETSİZ SUNULACAK

Türk Telekom müşterileri BiP’i, Turkcell kullanıcıları ise Türk Telekom’un sosyal medya platformu Yaay’ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanacak.

Her iki uygulama aynı zamanda diğer uygulamalarla birlikte Vodafone’un İletişim Pass paketinde ücretsiz sunulacak.

 Şirketlerden yapılan açıklamada, "Bu kapsamda Türk Telekom müşterileri Türkiye’nin iletişim ve yaşam platformu BiP’i, Turkcell kullanıcıları ise Türk Telekom’un yeni nesil sosyal medya platformu Yaay’ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanacaklar. Her iki uygulama aynı zamanda diğer uygulamalarla birlikte Vodafone’un İletişim Pass paketinde ücretsiz sunulacak" denildi.

TÜRK TELEKOM CEO’SU: BENZER İŞ BİRLİKLERİ TEMENNİ EDİYORUM

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, ülkedeki yerli uygulamaların öneminin son dönemde bir kez daha anlaşıldığını belirterek bu süreçte kullanıcıların Türk Telekom kullanıcılarına teşekkür etti.

Üç şirketin güzel bir dayanışma örneği sergilediğini ifade ede Önal, "Hepimiz Türkiye’nin dijitalleşme vizyonuna katkımızı, yenilikçi dijital platformlar sunarak pekiştiriyoruz. Birlikte attığımız bu adım, çalışmalarımızı daha da değerli kılıyor." ifadesini kullandı.

İleriki dönemlerde iş birliklerinin artmasını temenni eden Önal Turkcell ve Vodafone yöneyicilerine ve sürece katkısı olan kişilere teşekkürlerini iletti.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ: TARİHİ ANLAŞMA YERLİ UYGULAMALARA DESTEK OLACAK

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ise Türkiye'nin verilerinin ülke içerisinde güvenle kalacağına işaret ederken, bu anlaşmanın ilerideki iş birliklerinin önünü açacağına inandığını belirtti.

Bu iş birliğinin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Erkan, Türk Telekom ve Vodafone yönericileri başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.

VODAFONE: TÜRKİYE’NİN YERLİ GÜCÜNÜ DESTEKLİYORUZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ise yerli platformları çeşitlendirmek adına yapılan çalışmaların desteklendiğini belirterek, "İletişim Pass kapsamında sunduğumuz mevcut uygulamalara yerel mesajlaşma ve iletişim uygulamalarını da dahil etme kararı aldık." ifadesini kullandı.

Tarifesi içinde İletişim Pass paketi olan tüm müşterilerilerin şubat itibariyle mesajlaşma uygulamalarını diğer uygulamalarla birlikte süresiz ve ücretsiz kullanacağının altını çizen Aksoy, yerli platformlara yönelik çalışmalarıa devam edileceğini kaydetti.

Aksoy, sözlerinin devamında Turkcell ve Türk Telekom'a teşekkürlerini iletti.

3 GSM operatöründen ortak 'mesajlaşma' kararı ile ilgili etiketler Turkcell Vodafone Türk Telekom İnternet gsm Mesajlaşma bip
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.