3-9 Ekim Haftası burç yorumları

Yeni bir haftalık analizle daha karşınızdayız. Göksel konumları birlikte incleyeceğiz. Kimimiz geçici kısa etkiler için kendini boşuna üzecek. Kimimize uzun vadeli etkileri de olabilecek ama unutmayın dünyadaki herşey gibi o da geçecek. Çünkü bulunduğumuz boyutta sistemin çalışma şekli bu.  Çok da kendimizi yıpratmdan deneyimlerden almamız gereken dersleri alalım. Burası bir deneyim alanı ve bizler, varoluşumuzda en iyiye evrilmek için, deneyimlerimizi kendimiz seçtik, dünya boyutunda bedenlenmeden önce... Bunu unutmamak, yargıya düşmememiz için büyük destek olacak eminim. Gelelim haftanın gökyüzü olaylarına...

Merkür pazartesi günü itibariyle "S"leyerek retrosunu bitiriyor olacak ama daha önceki yazıda belirttiğimiz retro etkileri bu hafta da azalarak devam edecek. Gölgeli günler diyoruz bunlara ileri harekete henüz geçmiş olacak. Dalgınlık, unutkanlık, sakarlığa açığız. Evrak işlerimiz, yazışmalar, anlaşmalarda dikkatli olamaya, internet, iletişim, elektronik aletlerdeki sorunlara hala açık enerjideyiz. Neredeyse  tüm hafta etki devam ediyor olacak. Merkür zaten Jüpiter ve Neptün ile de karşıt açıda, Mars ile de kare olacak gökyüzünde. Yani algımız hala sisli ve uslubumuz da biraz sertleşebilir bu hafta. Yine ego, kibir seviyemizi yükseltici durumlar yaşanabilir. Aslında sistem bizi Uranüs ve Plüto ile desteklerken, bakış açımızda farkındalık yaratmamızı bekliyor. İşte tüm olmusuz etkileri aşabilenler kendi algılarındaki başkalaşımı kucaklayabilenler olacak. Bu konularda en yoğun etkiyi değişken burç grupları alacak.

Başak, Balık, İkizler ve Yaylar; uslubunuza, iletişiminize dikkat. Çatışmalardan uzak durun. Bilgilerinizi yedekleyin, elektronik aletlernize dikkat edin. Anlaşmalarınıza, evrak işlerinize ekstra özen gösterin.

Venüs ise Güneş ile kavuşuma  doğru ilerliyor. Net kavuşumu 21 Ekim'de yapacak olsa da o güne değin bu etkide olacak 3 hafta boyunca. Yine 10 Ekim'e kadar da Chiron ile karşıt açıya ilerliyor olacak. Haftanın ilk günü ise Uranüs ve Satürn ile 135 lik açıda, Jüpiter ile de karşıt açıda olacak. Haftanın son günü ise Satürn ile olumlu açıya dogru ilerleme hareketinde olacak. Gelelim tüm bu temasların bize ne ifade ettiğine...

3-9 Ekim Haftası burç yorumları

Venüs geçtiğimiz hafta perşembe günü Terazi Burcuna geçti ama o naif, uyumlu, Terazi etkisini henüz hissedemeyeceğiz. Dikkatli olmamız gereken bir süreçteyiz. İlişkilerimizde gerginlik, çatışma, engellenme, dengesizlik, kibir, öfke gibi sorunlar yaşayabiliriz. Keyif almakta kendimizi kısıtlanmış hissedebilir, gereksiz hoşnutsuzluklara kapılabiliriz. Eğlence planlarımız iptal olabilir ya da aldığımız aksiyonlar verimli olmayabilir. Mars ile Merkür de kare iken, tüm bu etkiler bizleri sert münakaşalara, Neptün  de önemli kareler atarken, anlayışsızlığa ve gereksiz eylemlere doğru savurabilir. Bu nedenle öncelikle farkındalık halinde kalarak durumu yönetmemiz gerekiyor. Yukarıda da yazdığım gibi. Özetle ilişkilerde dürtüsellik ve ani çıkışlardan uzak duralım. Ani, kesin yargılarda bulunmayalım. Kibirimizi, egomuzu frenleyelim.

3-9 Ekim Haftası burç yorumları - Resim : 2

Yine Venüs finansal durumları da sembolize ettiği için, aşırı ve gereksiz para harcamaya meyilli olabiliriz. Önümüzü net göremediğimiz finansal adımlar adına sakıncalı bir hafta. Piyasalar haftaya çalkantılı bir giriş yapabilir. Bu alanda bazı sistemlerde değişiklik yapıldığına dair haberler duyabiliriz.

Yine tatlı, sekerli gıdaları yeme isteğimizde artış olabilir. Şeker hastaları diyetinizi ve ilaçlarınızı ihmal etmeyin. Bu etkileri en yoğun öncü burçların ilk 10 gününde doğanlar alacaktır.

Terazi, Koç, Oğlak  ve Yengeçler;  finansal konularda ve ilişkilerinizde dikkatli olmanız gereken bir haftadasınız. Otorite figürleriyle, partnerlerinizle tartışmalardan kaçınmaya çalışın,  yaralanmaya açıksınız.

7 Ekim cuma günü Güneş Chiron karşıtlığı netleşirken, Venüs de Chiron ile karşıt açıya doğru ilerliyor olacak. Hafta boyunca otorite figürlerinden, ilişkilerimizden, finansal konulardan yara almaya, problem yaşamaya açık bir enerji mevcut. Bu etkiyi de yoğun olarak öncü grup burçları alacaklar.

Yine bugün Merkür Plüton uyumlu açısı netleşecek, retronun da etkisi geçmiş olacağı için iletişim için olumlu bir görünüm verecek. Algımız, analiz, hitap, sunum yetilerimiz güçlenmiş olacak. Bu tarz calışmalarımız için hafta sonunu değerlendirebiliriz.

Hafta sonu ise gökyüzünde Mars - (Güneş-Venüs) - Satürn arasında büyük hava üçgeni oluşacak. İlişkilerimize, kariyerimize, yaşam hedeflerimize dair saglam fikir ve eylemlerimizin oluşmasına destek bir görünüm. Sistem önce farkındalık oluşturmamız için dürttü bizi bir süredir, hatta zorladı. Şimdi de hava grubunun niteliklerini kullan, akılcı, hümanist, entellektüel, mantıklı  bir yaklaşımla sağlam adımlarını at, seni destekliyor olacağım diyor.

Haftanın son günü ise Koç Burcunda Chiron kavuşumlu bir Dolunay gerçekleşecek. Chiron Güneş ile de karşıt açıda olacak. Güneş Uranüs'ten  150 lik alırken, Mars ve Staürnden destek alıyor olacak. Algımız hala bir yandan Jüpiter ve Neptün ile karışık haldeyken, Plüton'dan gelen destekle konsatrasyonumuz artacak. Otorite figürlerinden gelen ani ve beklenmedik müdaheleler olacak olsa da gökyüzü hem finansal, hem ilişkiler bazında daha az kıskaç altında olacak. Daha akılcı, bilinçli bir enerji ile kalıcı adımlar atmamızı destekleyecek. İnsiyatif, sorumluluk alabileceğiz, disipline olabileceğiz. Evet Ay Chiron kavuşum halinde ama belkide yaralarımızı sarmanın yollarını bu Dolunayla birlikte keşfedebileceğiz. Dolunay yazımızda diğer detaylar yer alacak...

Ve ardından Güneş ise Plüto ile kare açıya doğru ilerliyor olacak...

Gelen hayırla gelsin, iyi haftalar dilerim. Sevgilerimle ...

Tek tek burçlara olan etkisine bakacak olursak...

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Günlük rutinleriniz, iş hayatınız, sağlığınızla ilgili farkındalık geliştirmeniz gereken bir süreçtesiniz. Bakış açınız dönüşecek. İş arkadaşlarınızla tartışmaya girmeyin bu hafta. Mental olarak haftaya yorgun başlayabilirsiniz.  Eş ve ortakla olan ilişkilerinizde krizlere açıksınız. Hatta dugusal yaralara açıksınız bu nedenle olabildiğince olay çıkarmamaya sakin kalmaya çalışın haftanın ilk yarısı özellikle. İletişim, basın yayın, seyahate çıkma, yeni bir eğitim, yeni bir araba alma gibi adımlarınız olabilir. Ama bu konularda kararsızlık veya yanılgıya düşmemeye dikkat edin. Dolunay 1. evinizde gerçkeleşecek. Planlarınız, hayatta alacağınız yol, hedeflerinize yönelik atacağınız adımlardaki noksan yanlarınızı, engellerinizi görecek ve şifalandırabileceksiniz. Yakın arkadaş ve sosyal çevrenizin de bu konularda sizlere katkısı olabilecek. Yine bu Dolunay sizlere sağlık gündemi yaratabilir ama bu daha cok var olan bir sorunun teşhis ve şifalanma dönemi şeklinde çalışacaktır. Baş bölgesiyle ilgili sorunlar, baş ağrısı, migren atağı, minik yaralanmalar, uyku bozukluğu da oluşabilir.

3-9 Ekim Haftası burç yorumları - Resim : 3

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Aşk hayatınız ve çocuklarınızla ve ya yaratıcılığınızla  ilgili farkındalık geliştirmeniz gereken durumlar yaşayabilirsiniz. Farklı bir açıdan bakabilmeyi ögretecek size sistem. Yanıldığınız, abarttığınız noktaları gösterecek görebilenlere. İş yerinizi paylaştığınız arkadaşlarınız ve evinizi paylaştığınız aile bireylerinizle ilişkilerinizde haftanın ilk yarısı krizli gündemler oluşabilir. Bu kriz mali konularda da olabilir. Gelir kaynaklarınızla ilgili yeni girişimlerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Yeni sorumluluk alanlarınız oluşabilir. Dolunay 12. evde gerçekleşirken gizli kalmış dugusal yaralarınızı gün yüzüne çıkartabilir ama bir yandan da bunlarla mücadele edebileceğiniz iradeyi,  şifa ve çözüm yollarını size getiriyor olacak.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Aileniz, aile bireyleriniz, eviniz, yerleşim alnınız, ev yaşamınızla ilgili farklı bir bakış açısı edineceksiniz. Bir yenilenme, iyileşme süreci gibi düşünülebilir ama öncesi biraz sarsmış da olabilir sizleri. Partneriniz ve çocuklarınızla iligi ilişkilerinizde krizli gündemler olası, sakin kalmaya çalışın. Finansal konularda da dikkatli olun hala spekülatif piyasalar sizler için riskli gözüküyor. Mars 1. ev transitiniz devam ederken aile bireyleri ile sözlü münakaşalara girmemeye çalışın ve sağlığınıza dikkat edin. Siz de bir tedavi sürecine girebilirsiniz bu dönemde. Dolunay 11. evinizde istek ve arzularınızı, yakın arkadaslarınız ve sosyal çevrenizle, kariyerinizle ilgili sorunları aydınlatıyor olacak. Sebepleri daha net görebileceksiniz. Bu konulardaki yaralarınızı sifalandıracak adımları gösterecek sizlere de.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Kardeşleriniz, yakın çevreniz, eğitim alanınızla ilgili yeni bakış açıları geliştirmeniz, yeni bir uslup belirlemeniz olası. Yolunda gitmeyen iletişiminize, yeni bir düzenleme getireceksiniz. Seyahat planlarınızda değişiklik de yapabilirsiniz. Agresif tavırlar içine girmemeniz için bu farkındalığı oluşturmanız gerekecek açıkcası. Aile bireylerinizle ilişkilerinizde haftanın ilk yarısı özellikle, sert kontaklar olduğu için  gökyüzünde, sakin kalmaya, kırmamaya ve kırılmamaya çalışın. Bazı meditatif çalışmalar ve ya psikoterapi bu dönem sizlere çok iyi gelecektir. Dolunay sayesinde karıyerinizle ilgili bir süredir süregelen sorunları aşacak yollar açılabilir önünüze. Eksikleriniz, yanlışlarınız çözümlenebilir. Anne ile ilgili sorunlarınız da cözümlenebilecek.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : İş yaptığınız para alış verişinde olduğunuz kişilerle ilgili yeni bir iletişim yolu oluşturabilirsiniz. Var olan sorunları çözmek adına iletişimi daha sağlıklı, hatasız ve yanılgısız yapabilmek adına çözüm bulabileceğiniz bir konsantrasyonda olacaksınız. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle olann ilişkileriniz ise krizli gözüküyor. Pireyi deve yapmaya müsait gökyüzü haftanın ilk yarısı. Finansal krizler de olası aranızda aman dikkat. Hafta sonuna doğru etki yumusayacak nispeten. Dolunay universite eğitiminiz, yurt dışı bağlantılı konular veya uzaktaki akrabalarla ilgili sorunların kaynagını görmenizi sağlayabilir. Bu alanlardaki sıkıntılarınızı şifalandıracak adımlara sizi yönlendirebilir. Değer ve inançlarınızı sorgulayabilir bu alanda da bir farkındalık ve sifalanma enerjisi çalıştırabilirsiniz.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Başak Burçları hayata bakışlarına dair önemli farkındalıklar elde edecekleri bir süreçteler. Olan bitene büyük resimden bakabildikçe hedeflerine giden yollar açılacak. Gelir elde ettikleri alanlardaki kişilerle olan ilişkilerinde krizlere açıklar. Finansal anlamda da riskli görülebilir haftanın ilk yarısı. Hafta sonuna dogru etki hafiflese de Chiron karşıtı devreye girecek bu kez de. Kısacası bu alanda dikkat ve tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Kariyer alanında atacakları adımları sistem destekliyor Başakların. Dolunay 8. evinde gerceklesirken bir kısmı derin korkularına dair farkındalıklar yaşayabilir ve bunu sağaltmanın yollarıyla tanışabilirler. Operayon gündemleri olabilir. Miras, krediler, primler, nafaka gibi konularda çözümlenmeler gelebilir. Okült konulara ilgileri artabilir. Hem ruhen hem fiziken şifa bulabilecekleri bir enerjide olacaklar.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Teraziler  bilinçaltlarındaki daha önce farkedemedikleri, onları zaman zaman yanılgıya düşürebilen, bazı düşünce kalıplarıyla yüzleşebilecek ve bunları dönüştürerek, mental bir şifalanma yaşayabilecekler. Keyif ve eğlence alanında kendilerini kısıtlanmış hissettikleri, ani beklenmedik olaylar getiren, krizli bir hafta olabilir. Dolunay 7. evlerinde gerçekleşirken, ikili ilişkiler, ortaklıklar, açık düşmanlıklar alanlarında aydınlanmalar yaşayabilirler. Bu konularda yaralarının sebeplerini görüp, şifalandırmak için gerekli rasyonel adımları atabilirler.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Yakın arkadaşları, sosyal çevreleri ile olan iletişimlerine dikkat etmeliler. Geleceğe yönelik istek ve arzuları, planlarına dair yeni bir bakış açısına kavuşacaklar. Daha gerçekçi niyetler içinde olmaları gerektiğinin farkındalığını yaşayacaklar. Sağlıklarıyla ilgili şifa bulacakları bir operasyon geçirebilirler. Dolunay 6. evlerinde gerçekleşeceği için genel olarak sağlıklarıyla ilgili gündemleri zaten olası. Bağışıklıklarını güçlü tutmalılar. Var olan sağlık sorunlarının teshis ve tedavisine yönelik adımlar atabilirler. Güneş ve Venüs 12. evlerinde Chiron'dan karşıt alacağı için gizli düşmanlardan gelecek sorunlara açık bir enerjide olacaklar dikkatli olmalılar. Kafa bölgesi yaralanmalarına, baş bölgesi ile ilgili sorunnlara da dikkat etmeliler.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Yay Burçları kariyerleri ile iligili değişimler yaşayabilecekler. Örneğin artık daha fazla keyif alacakları bir alana geçmek ve ya var olan ortamlarında farklı vizyon edinerek yola o şekilde devam etmek gibi. Yakın arkadaşları ve sosyal çevreleri ile olan ilişkileri bu hafta inişli çıkışlı olabilir. İstek ve arzuları için gereksiz, kontrolsüz bir para harcama  dürtüsü içinde olabilirler. Haftasonuna doğru daha iradeli olmaları mümkün. Dolunay 5. evlerinde gerçekleşirken aşk hayatları ve ya çocukları, hobileri, eğlence anlayışları  ilgili farkındalık geliştirmeleri olası. Yara aldıkları yerleri görebilecek ve düzeltebilecek iradede olacaklar. Bir nevi aydınlanma yaşayacaklar.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Yurt dışı bağlantılı konular, universite hayatları, var olan bir hukuki süreç gibi konularda fikir değişilikleri yaşabilirler. Kpolektif alanla olan bağları bu dönem daha güçlü olaiblir. Algılarındaki bu değişim farklı alanlara olan konsantrasyonlarını da arttıracaktır. Karıyer ortamında üstleriyle, patronlarıyla, müdürleriyle olan ilşkilerinde  krizli bir sürece ve yara almaya açıklar. Finansal olarak da dikkatli olmalılar. Günlük rutinleri, sağlıkları,  evcil hayvanları ile ilgili yeni kararlar ve adımlar söz konusu olabilir. Dolunay 4 . evlerinde gerçekleşirken ailelerinin onlarda açtığı yaralarla yüzleşebilir ve bunu sağaltacak yeni başlangıçlar yapabilirler. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Kovalar, ölüm, ölüm ötesi, derin korkuları gibi konularda farkındalılar yaşabilirler. Bakış açıları değişecek pek çok  kovanın. Bir çeşit bilinç sıcraması yaşayabilir bazı kovalar hatta. Ama eğitmenleri, okul arkadaşları, uzak akrabaları ile olan ilişkilerinde krizli gündemler oalbilir ve  yaralanabilirler. Pahalı eğitimleri tercih edebilirler bu dönem sonradan zorlanabilirler dikkat etmeliler. Dolunay 3.  evlerinde gerçekleşirken, kardeşleri ve yakın çevreleri, ticaret hayatları,  ile ilgili eksilerini sorunlarını daha net görebilecekler.  Ama tüm bunları şifalandıracak tavır ve davranışlara yöneltici bir etkisi de var bu Dolunayın sevgili Kovalar için.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Eşleri, ortaklıkları, hukuki süreçleri, açık düşmanlık halindeki rakipleri gibi konularla ilgili farkındalık gelirştirmeleri  gereken bir haftadalar. Fikir ve düşüncelerindeki değişim hayatlarına olumlu yansıyacak. Miras, ödeme, prim, eşlerinin-ortaklarının paraları gibi konularla ilgili dikkatli olmalılar. Beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler, gecikme, engellenme, kıstlanma söz konusu olabilir finansal anlamda. Dolunay maddi gelirler, ögüven evlerini aydınlatırken; özgüvenlerini sarsmış olan yaraları ile yüzleşebilirler. Dolunay bu yaraların iyileşmesi için gerekli sebat ve eylemsellik enerjisini de içeriyor olacak...

 

Diğer Yazıları