"3-5 saniye telefona baktım" diyerek kendini savunmuştu! Bir yolcunun ölümüne neden olan İETT şoförü için istenen ceza belli oldu!

İstanbul Beşiktaş'ta 21 Nisan günü bariyerlere çarparak 31 yaşındaki yolcu Sevgi Yaman Yalçın'ın ölümüne yol açan feci kazada suçlu bulunan İETT otobüsü şoförü için istenen ceza belli oldu. "3-5 saniye telefona baktım" sözleriyle kendini savunan İETT şoförü Baki Tatlı hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Beşiktaş'ta İETT otobüsünün bariyerlere çarpması sonucu 31 yaşındaki yolcu Sevgi Yaman Yalçın'ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili savcı mütalaasını verdi.

KONTROLDEN ÇIKARAK BARİYERLERE ÇARPTI

Baki Tatlı yönetimindeki çift katlı İETT otobüsü, Balmumcu'da kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmıştı.

21 Nisan'da yaşanan kazada, 31 yaşındaki yolcu Sevgi Yamaç Yalçın yaşamını yitirdi.

"3-5 saniye telefona baktım" diyerek kendini savunmuştu! Bir yolcunun ölümüne neden olan İETT şoförü için istenen ceza belli oldu!

"TELEFONA 3-5 SANİYE BAKTIM" SAVUNMASI YAPMIŞTI

Mahkemede savunmasını yapan Baki Tatlı, "Telefona 3-5 saniye baktım. Şarjın yerinden çıkıp çıkmadığını kontrol etmek istediğim esnada bariyerlere vurdum. Bariyerlere vurduktan sonra da başka araçlar bana çarpmasın diye aracı emniyet şeridine doğru çektim. İki şeritli bir yoldu. Araç beni sol tarafımdan sıkıştırdı. 2 çocuk babasıyım kirada oturuyorum. Olay nedeniyle pişmanım, beraatımı talep ediyorum. Yaklaşık 20 senedir otobüs şoförlüğü yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"3-5 saniye telefona baktım" diyerek kendini savunmuştu! Bir yolcunun ölümüne neden olan İETT şoförü için istenen ceza belli oldu! - Resim : 2

22,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Kazaya ilişkin İstanbul'da görülen davada savcı mütalaasını verdi.

Otobüs şoförü Baki Tatlı'nın 22,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianamede, Tatlı'nın Balmumcu Tüneli girişinde yaptığı kaza sırasında cep telefonuyla ilgilendiğine, 30 kilometre hızla girmesi gereken tünele 61 kilometre hızla girdiğine yer verilmişti.

Bariyerlerin ok gibi saplandığı otobüsteki bir kişinin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri de otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

"3-5 saniye telefona baktım" diyerek kendini savunmuştu! Bir yolcunun ölümüne neden olan İETT şoförü için istenen ceza belli oldu! - Resim : 3

 

"3-5 saniye telefona baktım" diyerek kendini savunmuştu! Bir yolcunun ölümüne neden olan İETT şoförü için istenen ceza belli oldu! ile ilgili etiketler Beşiktaş İETT Şoför Otobüs telefon savunma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.