28 Aralık 2022 - 19 Ocak 2023 arası Merkür Retrosu

Retro dönemleri geçmişteki pürüzleri, yarım kalmışları, eksikleri toparlama dönemidir daha çok. Yeni başlangıçlar için çok da uygun değildir. EYT’nin çıkış tarihi de manidar tabi bu arada ama bunu geriye dönük bir düzeltme olarak okuyalım.

Merkür şu an durağan (S) pozisyona gecti ve 30 Aralık itibariyle retro (R) hareketine geçiyor olacak. Ocağın 17 sine kadar geri hareketine  devam edecek ve ardından tekrar durağan pozisyona geçecek. 19 Ocak'ta  S pozisyonla döngü sonlanıyor olacak ama tabi dikkat,  gölgeli günleri de göz önünde bulundurmak lazım. Siz ona bir 5 gün daha ekleyin.19 Ocak'ta ayraca Güneş Plüton kavuşumu yaşanacak. Önemli bir gün şimdiden not edin ve dikkatli olun derim. Yılın önemli günlerindendir Güneş Pluton kavuşumları. Merkür Chiron ve Merkür Jüpiter karesinin de etkili olduğu bir gün. İletişim kazalarına çok açık. Retro döngüsü adeta bir pik yaparak kapanış yapıyor. Kısa bir dip not olsun vakti gelince detaylandıralım bu konuyu...

Oğlak burcunda retro hareketini yapan Merkür'ün yani sıra Mars da hala retro harekette olacak bu dönem boyunca. Sistem ağırdan alıyor olacak bazı şeyleri. Algımız, eylemselliğimiz rölantide olacak, tabi olması gereken de bu oluyor olacak bir yandan. Zihnimiz ruhumuz, zamana vakit tanıyor; belli döngüleri sorguluyor olacak bu süreçte. Ex mi gelir next mi bilemem ama her kim geliyorsa bu kez Oğlak ciddiyetine, resmiyetine  bürünüp, sorumluluğunu alarak gelmek durumunda olacak. Aksi halde mehter marşı ile uğurlanır gökyüzü bu denli ciddiyet pompalarken ;))

Oğlak deyince tabi kariyer, statü, düzen, yapı-sistem kurma vb. konularda da beynimiz fazlaca mesai yapıyor olacak. Biraz yorucu olabilir tabi bu mental olarak akışta kalmamızı zorlaştırabilir. Retro dönemleri geçmişteki pürüzleri, yarım kalmışları, eksikleri toparlama dönemidir daha çok. Yeni başlangıçlar için çok da uygun değildir.

Tabiki iletişimde ifadede bazı tutukluklar, sıkıntılar, yanlış anlaşılmalar da getirebilecek. Klasik olarak yinelemek  gerekirse teknolojik aletlerde sorunlar yaşatabilir. Evrak işlerinde özellikle devlet dairelerindeki işlemlerde dikkatli, temkinli olmakta fayda var.

EYT’nin çıkış tarihi de manidar tabi bu arada ama bunu geriye dönük bir düzeltme olarak okuyalım.

Toparlayacak olursak evrak islerimizde yazışma, anlaşmalarda imza atacağımız her kağıtta dikkatli olalım. Teknolojik alet almamaya olanları korumaya, bilgileri yedeklemeye örneğin önem verelim. Kargolar karışır, seyahat planları değişir, ticari anlaşmazlıklar, sorunlar oluşur, kafalar karışır, iletişim bozulur vb. Dedikodular, yalan haberler gündem olabilir... Bunlara hazır olalım. Lakin bu retronun çıkış günü özellikle manidar buluyorum, bu anlamda retro boyunca dedikodu ve etik olmayan her türlü durumdan lütfen uzak duralım.

En yoğun etkiyi öncü grup alacak yani Koç, Yengeç, Oğlak ve Teraziler 🙏 dilerim rahatlıkla geçsin bu dönem de ...

#MerkürRetro lardaki klasik sözümü de söyleyip öyle bitireyim : "Dönmesi gereken dönsün,  kafa bulandıracak olan kendi etrafında dönsün " 😅👌

Diğer Yazıları