27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları!

27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları! 1961 yılında alınan kararla dünya genelinde kutlanmaya başlanan Dünya Tiyatro Günü bugün büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Sanatçılar büyük emeklerinin karşılığında bugün güzel mesajlar ve övgüler alıyor. Dünya Tiyatro Günü'nü kutlamak isteyenler de internette mesajlar, sözler ve ilgili yazılar araştırıyor. İşte en güzel 27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları! Detaylar haberimizde...

27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları! Sanatçılara ayrılmış bu özel gün tüm dünyada kutlanıyor. Büyük coşkuyla kutlanan Dünya Tiyatro Günü için mesajlar, sözler ve ilgili yazılar aranıyor. İşte sizler için araştırdığımız en güzel sözler... 27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları! İşte ayıntılar...

27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları!

27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ MESAJLARI!

Tüm tiyatrocuların Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun!

Duyguların keskinleştiği zamanlarda sanatsal yeteneklerin düzeyi yükselir. Istırabın sanata katkısı diyelim buna; bu öyle bir katkıdır ki, rahatlıkla dünya şaheserleri çıkarır ortaya.

Kanatsız bir kuş ve sanatsız bir insan, aşağılarda dolaşmaya mahkûm yaratıklardır her ikisi de; çıkamazlar hiçbir zaman o eşsiz yüksekliklere.

Sanat, ucu yıldızlara ve onların da ötesine kadar uzanan çok özel bir mumdur; hayatın sıradan mumu ise bulutlara bile zor yetişir.

Sanat, ruhlar için en büyük incelticidir.

Sanata sınır konulmamalıdır. Sanat, burnunu her konuya, tabulara, geleneklere, dinsel alanlara sokmalıdır. Hayatı korkunç bir ciddiyet ve katı kurallar hapishanesine dönüştürmeye karşı sanat önemli bir karşı güçtür.

Sanat, güzellikle dünyayı fetheder; askerle, güçle, zorla, cinayetlerle elde etmez. Birincisi kalıcı olur, ikincisi gelir gider.

Sanatta hayatı buluyoruz ve hayatta da sanatı.

Sanatın en parlak güneşi, çoğu kez derin mutsuzlukların karanlık ufuklarından doğar.

Tanrı insanı ölümlü yarattı ve bu fani yaratığı teselli etmek için ona Sanat denen ölümsüz oyuncağı verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '27 Mart Dünya Tiyatro Günü' nedeniyle mesaj yayımladı.

Erdoğan, tiyatronun, tarihin en eski sanat dallarından biri olduğunu, kendine özgü araçları ve anlatım yollarıyla, yüzyıllardır toplumların kültürel gelişimlerinde önemli rol oynadığını bildirdi.

Tiyatronun her zaman geniş bir seyirci kitlesine sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgiye, saygıya, iyiye ve doğruya yönlendiren, evrensel değerleri temel alan bir sanat anlayışı, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplum için etkili bir eğitim aracıdır. Günümüzde sanat ve sanatçıya verilen değer, toplumların sanata bakışı ve ortaya koyduğu eserler, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli unsurlardandır. Bunun bilinciyle, kültür ve sanat alanındaki zenginliklerimizin yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması, kaliteli ve seçkin eserlerle Türkiye'yi bu alanda daha ileriye taşıyacak adımların atılması hususunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Değerli tiyatro sanatçılarımızın, tiyatro çalışanlarının ve sanatseverlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajları! ile ilgili etiketler 27 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.