25 yaş altı aşılama yarın başlıyor mu? 23 Haziran 25 yaş altı aşı randevusu nasıl alınır?

25 yaş altı ne zaman aşı olacak sorusunun cevabı yanıt buldu. Koronavirüs aşı uygulamasında yaş sınırının 25 olduğu kaydedildi. Peki, 25 yaş altı aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşı uygulamasında yaş sınırının 25’e indiği kaydedildi. 25 yaş altı vatandaşların yarın 23 Haziran 2021 Çarşamba gününden itibaren aşı randevularını MHRS, E-Devlet ve E-Nabız sistemi üzerinden alınabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Aşı randevularında yaş sınırı 25'e indi. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin.” dedi.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevuları; nabız, MHRS, e-Devlet, ALO 182 sistemleri üzerinden alınabiliyor. Turkiye.gov.tr ya da e-Devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümüne MHRS yazarak aşı randevusu almak oldukça basitleşiyor. Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor.

Uygulamaya kişisel bilgilerle giriş yapıldıktan sonra MHRS aşı randevusu alma ekranı üzerinden istenilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi son olarak SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

25 yaş altı aşılama yarın başlıyor mu? 23 Haziran 25 yaş altı aşı randevusu nasıl alınır?

Vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS ALO 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor. Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal etme şansı var.

Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.

25 yaş altı aşılama yarın başlıyor mu? 23 Haziran 25 yaş altı aşı randevusu nasıl alınır? ile ilgili etiketler aşı 25 yaş altı Aşı Randevusu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.