Dolar kuru yeni haftaya artışla başladı: 14,77 TL seviyesinde...

Dolar kuru haftaya 14.77 TL seviyesinden başladı. 14 Nisan'da 14.58 TL seviyesinde olan kur küresel piyasaların dalgalanması karşısında artışa devam ederek 14.74'e kadar geldi. Euro ise yeni haftaya 15,8798 TL'den başladı. Bugün Nisan ayı Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak. Perşembe günü ise TCMB'nin yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacağı toplantı var.

Dolar kuru yeni haftaya sınırlı yükselişle 14.77 TL'den başladı. Euro ise 15.87 TL'den başladı. Küresel piyasalar Fed'in faiz artırımlarına başlayacağı beklentisiyle karışık seyrediyor.

"SAVAŞIMIN ENFLASYONLA"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'İstanbul Ticaret Odası İş Dünyası Buluşması'nda "Dünya salgının oluşturduğu ekonomik tahribatı onarmaya çalışırken Enflasyon küresel problem olarak ortaya çıktı. Her oturumun en önemli maddesi enflasyondu. Savaşımız enflasyonla. Tüm dünyada bunu konuşacağız. Enerji ve gıda olmak üzere artışlar oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ekonomideki büyüme tahminlerini yüzde 1 oranında düşürmüş yöne doğru kaydı." açıklamalarında bulundu.

BAKAN NEBATİ'DEN 'TL'YE GÜVEN' ÇAĞRISI

Bakan Nebati, Türk lirasına güvenin çağrısını yaparak şu ifadeleri kullandı "Türk Lirası'na güvenin. TL üzerinden tarihi ucuz kredilendirmelerle sizin önünüzü açıyoruz. Kredilerin döviz ve Altın gibi kaynaklara gitmesini önlemek için ticari krediler yüzde 10 oranında zorunlu karşılık getirdik."

PERŞEMBE GÜNÜ ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

Bugün Nisan ayı Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak. Perşembe günü ise TCMB'nin yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacağı toplantı var.

Piyasalarda bugün takip edilecek şeyler şöyle:

10.00 Türkiye, nisan ayı reel kesim güven endeksi

10.00 Türkiye, nisan ayı kapasite kullanım oranı

11.00 Almanya, nisan ayı Ifo İş Dünyası Güven Endeksi

15.30 ABD, mart ayı Chicago Ulusal Aktivite Endeksi

17.30 ABD, nisan ayı Dallas Fed Aktivite Endeksi

 

Dolar kuru yeni haftaya artışla başladı: 14,77 TL seviyesinde... ile ilgili etiketler Dolar Euro Merkez Bankası piyasa nebati Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.