24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı

İzmir'de yaşayan 24 yaşındaki Seline Ferah Çalışkan adlı genç kız daha da gençleşmek adına hem parasını hem de sağlığını kaybetti. 5 bin lira verip yüzüne 'gençlik aşısı' denilen uygulamayı yaptıran genç kız güzelleşmek isterken yüzü, gözü, boynu şişti. Tanınmaz hale gelen genç kız işlemi yapan güzellik merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ehil olmayan ellerde ve ne tür maddelerle yapıldığı belli olmayan güzellik uygulamaları felaket sonuçlar doğurmaya devam ediyor.

Daha geçenlerde İstanbul'da genç bir kadın güzellik uğruna canından olmuştu.

Benzer uygulamalar neticesinde dudağını kaybeden, organlarında hasar oluşan, vücudunda geri dönülmez hasarlar oluşan birçok vakanın ders olmadığı İzmir'de yaşanan yeni bir olayla ortaya çıktı.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı

GENÇLİK AŞISI YAPTIRDI

İzmir'de genç bir kız, sözde 'gençlik aşısı' kılıfı altında yapılan işlem sonrası yüzünde ve boynunda yüzlerce şişlik oluştu.

Hollandalı anne ve Türk babanın kızı Seline Ferah Çalışkan, avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, daha önce de gittiği Konak ilçesindeki güzellik merkezinde, "cildinin nemlendirilmesi için" önerilen sözde 'gençlik aşısı' uygulamasını yaptırdığını ifade etti.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı - Resim : 2

AŞILAMA İÇİN 5 BİN LİRA ÖDEDİ

Aşılama için 5 bin lira ödediğini kaydeden genç kadın, uygulama sonrasında yüzünde ve boynunda şişlikler oluştuğunu, kaşıntı ve ağrı nedeniyle o geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldığını anlattı.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı - Resim : 3

''ŞİŞKİNLİK KALICI OLABİLİR''

Doktorların, yüzünde ve boynunda çok sayıda "subkutan nodül" oluştuğunu ve "şişliklerin kalıcı olabileceğini" belirttiğini anlatan Çalışkan, "adli olgu bildirimi" için gittiği Çiğli Bölge Eğitim Hastanesince verilen raporu da dilekçesiyle birlikte savcılığa sundu.

Uygulamanın hiçbir yan etkisinin olmadığının kendisine söylendiğini belirten Seline Ferah Çalışkan, "Yüzüme ve boynuma yaklaşık 200 iğne vurdular. İşlemin yapıldığı gün fenalaştım, aynı gece hastaneye kaldırıldım. Yüzüm, gözüm şişti. Alerjim ve astımım olduğunu bildiği halde bana bu işlemi uyguladı" diye konuştu.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı - Resim : 4

BİYOPSİ SONUCU BEKLENİYOR

Rahatsızlandıktan sonra uygulamayı yapan Ş.Ç. ile telefonla görüştüğünü, kliniğe gittiğini ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Çalışkan, "Kullanılan ilaç yanlış ya da bayat da olabilir. Bu nedenle geçici ya da kalıcı olup olmadığını da söyleyemiyorlar. Biyopsi sonucu ortaya çıkacak" dedi.

Sivilce izi bile bulunmayan cildinin yüzlerce yara ve nodülle dolduğunu, sürekli kaşındığını ve yandığını dile getiren Seline Ferah Çalışkan, "Bir işim var, çalışıyorum ama artık hiç öz güvenim yok. Ailem de çok üzülüyor. Şikayetçiyim ve çok öfkeliyim. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum" sözleri ile yaşadığı psikolojik çöküntüyü dile getirdi.

''MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ''

Çalışkan'ın avukatı Bahar Yıldırım Karaçam, güzellik merkezindeki işlemin astımı da tetiklediğine inandıklarını, bu nedenle genç kızın ciddi tehlike atlattığını ifade etti.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı - Resim : 5
Avukat Bahar Yıldırım Karaçam

Çalışkan'ın psikolojik açıdan da zarara uğradığını belirten Karaçam, "Doktor olmadığını bildiğimiz bir kişi tarafından işlem uygulanmıştır. Detayları belirleyeceğiz. Maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Müvekkilim çok genç ve güzel bir kadındır. Bu işlemin yarattığı sonuç ise yıkıcıdır" diye konuştu.

Avukat Karaçam, Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri dilekçede, klinikte kullanılan ilaçların ve uygulamanın yasal düzenlemelere aykırı olup olmadığının da belirlenmesini istediklerini ifade etti.

24 yaşında gençlik aşısı felaketi yaşadı ile ilgili etiketler İzmir Konak suç duyurusu Savcılık güzellik gençlik aşısı Bahar Yıldırım Karaçam Seline Ferah Çalışkan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.