24. TÜRSAB Genel Kurulu başladı!

24. TÜRSAB Genel Kurulu İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

24. TÜRSAB Genel Kurulu İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Değişim Grubu lideri ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Tek Yürek Grubu adayı Davut Günaydın ve Güçlü TÜRSAB Grubu Başkanı Hasan Erdem yarışıyor. Yükselen TÜRSAB Grubu lideri Tansu Demir’in ise genel kurulda Davut Günaydın’ın lehine çekildiği iletildi.

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Genel Kurul'a katılmayarak kutlama mesajı gönderdi. Bakan Ersoy’un İstanbul’da olduğu ve Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Gastromasa konferansının açılışına katıldığı öğrennildi.

Genel Kurul açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptı. Bağlıkaya şunları söyledi: "TÜRSAB'ın 24 Olağan Genel Kurul toplantısına hoş geldiniz, safalar getirdiniz, şeref verdiniz. Bir söz var dile kolay diye... Evet bazı sözler dile kolay gelir, ama onların, o sözlerin değerini anlamak belki bir hayatı gerektirir. O yüzden gelişiniz buradaki yeriniz, varlığınız hem hoşluk getirdi, hem de safalar getirdi. Değerli arkadaşlarım izin verirseniz böyle toplantılarda yapılan bir şeyi, ben yapmak istemiyorum. Yani sizin bildiğinizden de öte zaten sizin gerçekleştirdiğiniz işleri, rakamları sizlere anlatmak istemiyorum. O kağıtlarda olan, istatistiklerde rekor olarak geçen rakamlar zaten sizin eseriniz. Sizin hayatınızdan, çalışmanızdan, emeğinizden ortaya çıkıyor. O yüzden ben bugün burada size bakarak sayenizde gördüğüm manzarayı aktarmak paylaşmak istiyorum. Buradaki hazirun; ülkesini çalışarak seven, milletine inanarak büyüyen bir hazirun. Burada biz bize olduğumuzu görüyorum. Burada büyük ve güçlü bir aile görüyorum. Evet bize siz kimsiniz diye sorulduğunda cevabımız "biz bir aileyiz" olur. Her biri bulunduğu yere hayatını koyarak, yıllarını vererek, taş üstüne taş koyarak, idealler, hedefler peşinde koşarak, çocuk yetiştirir gibi emek ve zahmetle işlerini geliştirerek; bunları yaparken de ülkesini büyüterek bugünlere gelen insanlar görüyorum. Burada bir aile görüyorum. Biz büyük bir aileyiz, biz rehberiz, biz acenteyiz, biz otelciyiz. Biz bu cennet vatanın güzelliklerini misafirlere gösteren, anlatan, duyuran, öğreten, hissettiren rehberleriz. Biz otelciyiz; gelen misafirlerimizin tertemiz, sımsıcak, dopdolu bir tatilinin ev sahipleriyiz. Biz acentayız; her türlü riske zorluğa göğüs gerip, dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı Türkiye ile, insanıyla buluşturan sarsılmaz köprüyüz. Biz bir aileyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Biz Türkiyeyiz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu duygularla Genel Kurulumuzun ülkemize sektörümüze ve dünya turizmine hayırlı olmasını en derin duygularımla temenni ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."

AJANS YÖNETİMİ İÇİN 4 ADAY YARIŞIYOR

Genel Kurul’da TÜRSAB’ı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda temsil edecek yönetim kurulu üyesi de seçilecek.

Ajans Yönetim kurulu üyeliği için Emin Çakmak, Halil İbrahim Kalay, Erkut Öner ve Serhad Uslan yarışıyor.

24. TÜRSAB Genel Kurulu başladı!

 

24. TÜRSAB Genel Kurulu başladı! ile ilgili etiketler TÜRSAB Haliç Kongre Merkezi Mehmet Nuri Ersoy istanbul kongre merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.