24 Kasım'da iPad'lere gelecek olan iPadOS 16'nın özellikleri belli oldu!

Apple'ın iPad cihazlarına özel olarak tasarladığı iPadOS 16 işletim sistemi 24 Ekim Pazartesi günü kullanıcıların kullanımına sunulacak. iPadOS 16 özellikleri ve detayları..

Teknoloji lideri Apple, yeni ürünlerini bugün basın bülteni aracılığı ile duyurdu. Şirket iPadOS 16 işletim sistemini alınan bir karar doğrultusunda ekim ayına ertelemişti. Yaptığı açıklama ile birlikte iPadOS 16 için tarih verdi. Verilen bilgiler doğrultusunda Apple tabletler için özel olarak tasarlanan işletim sistemi iPadOS 16, 24 Ekim Pazartesi günü kullanıma sunulacak.

24 Kasım'da iPad'lere gelecek olan iPadOS 16'nın özellikleri belli oldu!

Firma ekim ayına ötelemesinin sebebini Stage Manager (Sahne Yöneticisi) işlevini daha iyi hale getirmek için olduğunu söylemişti. Optimizasyon işlemi tamamlanan işletim sistemi önümüzdeki Pazartesi günü kullanıcılarıyla buluşacak.

PEKİ iPadOS 16 İLE GELECEK YENİLİKLER NELERDİR?

-Stage Manager: Uygulamaları ve pencereleri otomatik olarak düzenleyip görevler arası geçişleri hızlı ve kolay hale getirerek tamamıyla yeni bir çoklu görev deneyimi sunuyor

-Mesajlar uygulamasındaki yenilikler: Düzenleme, gönderilen mesajı geri çekme, okunmadı olarak işaretleme ve daha fazlası

-Mail uygulamasındaki yenilikler: Mail’lerin gönderileceği zamanı önceden ayarlayabilme, gönderimi iptal edebilme ve daha fazlası

-Safari'deki yenilikler: Paylaşılan Sekme Grupları özelliği ve geçiş anahtarları
-iPad'in göz alıcı ekranından tam olarak yararlanmak için tasarlanan Hava Durumu uygulaması

-Yepyeni Home uygulaması

-Ekran ölçekleme modu

-Yeniden tasarlanan Game Center paneli

-Masaüstü sınıfı uygulamalar

-Canlı Metin özelliğiyle hızlı eylemler

-Üretkenlik uygulaması Freeform

24 Kasım Pazartesi günü yayınlanacak iPadOS 16 işletim sistemi 5. nesil iPad ve daha yeni modeller, 5. nesil iPad mini ve daha yeni modeller, 3. nesil iPad Air ve daha yeni modeller ve tüm iPad Pro modelleri için ücretsiz bir yazılım güncellemesi şeklinde sunulacak. Yeni M2 iPad Pro modellerinde ise önceden yüklenmiş olarak gelecek.

24 Kasım'da iPad'lere gelecek olan iPadOS 16'nın özellikleri belli oldu! ile ilgili etiketler iPad
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.