24 Kasım Yay Yeniayı

Hande Güç Onur yazdı...

Yeniaydan en olumlu etkiyi  Yay, Koç ve Aslan Burcunun kabaca ilk 10 gününde doğanlar ile, 25-30 derece Akrep, Balık, Yengeç'te ışıkları ve kisisel gezegenleri olanlar alıyor olacaklar. Terazi ve Kova Burçları da bu etkiden nasiplenecekler.

Öncelike 23 Kasım'da gerçekleşen Düzce depreminden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Boğa Tutulması karşı hattan tetik almıştı ki an haritasında deprem potansiyeli yüksekti. Tetik aldıkça depremlerin devam etmesi olası gözüküyor. Umalım ki yıkıcı olmayan şiddetlerle enerji sağaltılabilsin. Gelelim yeniay analizimize...

24 Kasım günü Yay Burcunun 1 derecesinde saat 01.57'de  bir Yeniay gerçekleşecek. İstanbul'a göre çıkartılan an haritasında Yeniay 3. evde, Venüs ve Merkür ile  kavuşumla gerçekleşirken, yükselen ise 19 derece Başak Burcunda ve Ceres ile kavuşumda olacak.  Yay da Başak da değişken nitelikli burçlar.  Etrafımızı saran koşullar eleştirel, titiz, detaycı yapıda olmamızı  gerektirecek ve bizi biraz huzursuz edici olacak olsa da, değişken niteliğinden ötürü adaptasyon yetimiz daha yüksek olabilecek. Günlük rutinlerimizi düzenlediğimiz, yaşantımızı yeniden şekillendirmek için disipline olduğumuz, sağlığımızla, hizmet verip-aldıklarımızla ilgili kavramları yeniden gözden geçirdiğimiz süreçler yaşatabilir bizlere. Ve önümüzdeki günlerde beslenme şeklimiz, tarım, toprak vb. konularda büyük değişimler yaşayacağımız süreclerin başladığını gösteriyor olabilir. Bu günlerde bu kavramlarla ilgili haberleri sıkça duyabiliriz. Sistem bunun üzerinden yeniden kurgulanmaya başlıyor olabilir. 

24 Kasım Yay Yeniayı

Yay temasına bakacak olursak; din, inançlar, ruhsal ve psişik konular, yüksek öğretim, üniversiteler, akademik kariyer, yurtdışı, yabancılar, farklı kültürler, seyahatler, turizm, hukuk, ithalat, ihracat gibi konularda gündemler yaratabilecek. Yine Yay Brucu ve ilk dereceler de söz konusu olunca, acemice yeni deneyimler, iyimserlikle, kesfetme duygusuyla atılan adımlar, eğlenme, eğlenirken araştırma arzusu ve değişime cesaretli bir hal verebilecek bizlere.

3. ev ise; aslında Yay burcunun doğal evinin karşıtında yer alan bir konum olarak, 9.cu evdeki yüksek düşünceler ve gerçek inançların tersine sıradan düşünceler ve eylemleri simgeler. Ama burasıda daha yüzeysel olarak da olsa düsüncelerin evidir. Aynı zamanda  kardeşler, akrabalar, komşular,  yakın çevre, kısa yolculuklar, mektuplar, kitaplar, basın-yayın gibi iletişim araçları ve iletişime dair olgular ile eğitim, haberleşme, ticaret, internet gibi konu ve kavramları da içerir. Aslında 3.evdeki bir Yay derin bilgeliğin halka daha yüzeysel ve uslubunca aktarılması semboliğini de içerir. 

Yeniaylar eril ve dişil enerjinin, Güneş ve Ayın kavuştuğu, yaşamımızda bazı yeni durumların oluşmaya başladığı doğum evreleri gibidir. Başlangıçları temsil ederler. 1 derecede gerçekeleşen bir Yeniay ise bu yeniliğin tecrübesiz olduğumuz alanlardan gelebeileceğini gösteriyor. Venüs ile Merkür kavuşumu ise yeni ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, eğitimler, seyahatler, var olan yapıda yeni fikirler ya da diyalog şekillerinin gerçekleşebileceğini vurguluyor. 

24 Kasım Yay Yeniayı - Resim : 2

Yeniay anındaki gükyüzünün diğer konumlarına bakacak olursak, aslında sevimli konumların hakim olduğunu, bazılarımızın dürtüselliğini kontrol edebildiği nispette süregelen yaralarını sarabileceğini, ilişkiler ve iletişim anlanında biraz nefes almamızı sağlayabileceğini söyleyebiliriz.

Yay Burcu zaten eğlenceli bir semboliktir ve bunun açılarla pekişmesi bizlere olumlu yansıyacak. Ay ve Güneş, Yeniayın yöneticisi Jüpiterle 120 derecelik bir açıdalar bu bize tutulmayı yaşadığımız ev konularında hem şans hem de koruyucu bir etki veriyor olacak.

Venüs Merkür  kavuşumu ve Jüpiter ile koruyucu bir açıda olması yanısıra aynı zamanda Chiron ile de trine ve bu bizlere ilişkiler ve iletişim adına şifalanmalar vaad ediyor olacak. 

Su gruplarından özellikle Yengeçler ve Akrepler bu konuda şanslılar ama Balıklar da şanslı ama yanılgılara, aldanmalara karşı dikkat etmeliler. 

Anda Mars da Satürn ile trine olacak. Marsın  Retro ve ikizlerde olduğunu düşünürsek yine bize bu temalarda geçmişten gelen bazı konularla ilgili adımlar atabileceğimizi, devamlılık ve çözümlenmeler yaayabileceğimizi gösteriyor. Tabi Mars Neptün ve Jüpiter karesi hala aktif hala enerjimizi emen bir kalıp var orada, hala yönsüzlük duygumuz zaman zaman depresif olmamız olası. Karenin verdiği olumsuzluklar hala devam ediyor.

24 Kasım Yay Yeniayı - Resim : 3

Ay Vesta ile, Venüs de Juno ile kare pozisyonda. Vesta adanmışlıkla ilgili bir yapıdır. Kendimizi neye adadığımız, neye adamalı olduğumuz, kendini bize adayanlar ya da adayamayanlar... Yeniayın Venüs ve Merkür kavuşumlu olduğunu düşünürsek, yoğunlukla ilişkiler ve iletişim üzerinden çalışacaktır. Hem Vesta karesi hem de Venüs Juno karesi,  içinde adanmışlık ve ciddiyet bulunmayan yapıları dönuşturecektir. Tam tersi olanlar için de ciddi adımları ilerleyen süreçte tetikleyebilecektir. Ama dediğim gibi bu kadar aktif bir Neptün Mars karesi varken ve aynı burç grubu üzerinde etki sağlıyorken lütfen ciddiymiş gibi görünen, size yüksek vaadlerle gelen, sonunu çok da düşünmeden hareket edenlere karşı, gereksiz bir iyimserlik içinde kalmamaya dikkat edin. Ve şu dönemde oluşan yapıları gözlemlemek adına alacağınız kararları zamana yayın derim ben...

Bu Yeniay bazı ilişkiler adına hakedişler doğrultusunda ve adanmışlığı sınayarak bazı tamamlanmalar barındırabilecek ve jupiterin koruyucu etkisi de devredeyken yeni yapılanmalar da getirebilecek. 

Atlanmaması gereken diğer önemli bir nokta da, anda Venüs ve Merkür Antares sabit yıldızında olacaklar. Bu bize iletişimde ani parlama ve agresyon verebilecek. Kontrolsüz davranışlar sergileyip sonra üzülebiliriz. O nedenle bu dönemde çok da önemli konuşmalara girmemek de özellikle Yeniaydan kare, karşıt alacak İkizler, Yay, Balık ve Başak burçları için tavsiye edilebilir. İlişkilerinde ve iletişimlerinde gerginliğe açık olabilirler.  Dürtü kontrolü zorlaşabilir. Uslubumuz daha sert, dilimiz daha iğneleyici olabilir. Hatta Antares burada gereksiz sözler sonucu maruz kalınan fiziksel şiddeti dahi getirebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Örneği trafikte vb. ortamlarda kimseyle tartışmayın bu günlerde. Yine Venüs de devredeyken kadına şiddet olayları duyabiliriz. Ya da varolan şiddeti görmeden aşırı iyimser bir yapıda kalabiliriz. Bu şekilde de çalışabilir yanılsama etkisi de varken. 

24 Kasım Yay Yeniayı - Resim : 4

Antares güçlü bir savaş yıldızıdır ve Rusyanın da kullandığı zamanlayıcılardan biri. Rusya-Ukrayna savaşına dair de önemli bir takım gelişmeler yaşanabilir önümüzdeki günlerde.

Saglık kurumları, çalışanları, hizmet veren sektörlerle, evcil hayvanlarla, tarımla, toprakla  ilgili konu ve kavramlarda bazı yenilikler,  hukuki gelişmeler  yaşanabilir. 

Yüksek eğitimle ilgili, yurt dışında eğitim, vize işlemleri vb. konularda da bazı yenilikler, sisteme dair değişimler  getirebilir ülke gündemine.

Bu dönemde yapılan bazı anlaşmaların, ortaklıkların kısa vadede  bozulması söz konusu olabilir.  Eğitime, seyahate, kişisel gelişimimize daha fazla para harcayabiliriz.

Diğer Yazıları