24. İstanbul Caz Festivali bugün başlıyor... / VİDEO

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, bugün başlıyor.

20 yıldır Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, 4-21 Temmuz tarihleri arasında yirminin üzerinde mekanda, ikiyüzü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. Festival ilk haftasında, bu sene "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü de alacak olan, Türk pop ve cazının duayen isimlerinden Fatih Erkoç ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler ile caz piyanisti Jacky Terrasson ve Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo gibi müziğin yıldız isimlerinin yanı sıra, aralarında JUNUN, Shye Ben Tzur, The Rajasthan Express, Levent Yüksel, Taksim Trio, Cenk Erdoğan, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Rain Lab, Tolga Bilgin, Kristian Lind ve Geeva Flava'in de olduğu, caz, güncel müzik, dünya müziği, blues ve soul'un farklı seslerini ağırlayacak.

Festival programında bu yıl ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alacak. "Çocukça Bir Gün" başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek. Ayrıca bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gece Gezmesi" etkinliği, müzik şenliği ruhunu Kadıköy haritasına taşımaya devam edecek.

24. İstanbul Caz Festivali bugün başlıyor... / VİDEO ile ilgili etiketler istanbul caz festivali 4-21 temmuz çocukça bir gün gece gezmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.