23 kişi öldü, 150 kişi kayıp

Eta kasırgası Orta Amerika'yı fena vurdu. Meksika'da Eta Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağış ve toprak kaymalarında şu ana kadar 20 kişi hayatını kaybetti. Nikaragua ve Honduras'ta ise 3 kişinin kasırga nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Guatemala'da ise 150 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Orta Amerika'yı etkisi altına alan Eta Kasırgası Meksika, Guatemala, Nikaragua ve Honduras'ta ağır hasara ve can kayıplarına neden oldu.

Meksika basınında çıkan haberlere göre, ülkenin güneydoğusundaki Chiapas eyaletinde etkili olan Eta Kasırgası'nda 20 kişi can verdi.

Eyalet Valisi Rutilio Escandon Cadenas, kasırgadan ölenlerin ailelerine başsağlığında bulunarak felaketten etkilenen kişilere derhal yardım yapılacağını açıkladı.

Eyalette şu ana kadar 2 bin 845 evin zarar gördüğünü belirten Cadenas, "Bölgede 26 yol ve 2 köprü zarar gördü. 5 nehrin taşması sel felaketine neden oldu. Halktan ricamız eğer evleri riskli bölgelerdeyse bir an önce yetkililere başvursun." dedi.

GUATEMALA KAYIP ÇOK

Öte yandan, Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, yerel basına yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Queja köyünü enkaza çeviren Eta Kasırgası'nın ardından 150 kişiden haber alınamadığını belirtmişti.

Orta Amerika ülkeleri Nikaragua ve Honduras'ta ise salı günü etkili olan Eta Kasırgası'nda en az 3 kişi yaşamını yitirmişti.

 

23 kişi öldü, 150 kişi kayıp ile ilgili etiketler Meksika nikaragua honduras guatemala Eta kasırgası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.