23 Aralık Oğlak Yeniayı

Astrolog Hande Güç Onur yazdı...

Yeniye, aklımıza, mantığımıza uyana yer açma zamanı, yeniyıldan önce yeni umutlar ...

Duyguların geri planda kaldığı değil de, sağlıklı duyguların sağlam koşullarla garanti altına alındığı günler...

Bu gün Oğlak Burcunda 1 derece bir yeniay gerçekleşti; Jüpiter kareli, anın yükseleni  8 derece Koç burcunda ve Chiron kavuşumlu. Öncüler sahnede...

Oğlak temasına uygun olarak kariyer, iş, statü, saygınlık, toplum önünde olma, gibi konularda bir takım girişimler, yenilikler getirebilir hayatlarımıza. Mantığın, disiplinin, ciddiyet ve sağlam adımlar atmanın zamanları düyebiliriz. Yeniayın enerjisi bizi bu alanda yönelendiriyor olacak ve gerekli hareket enerjisini de veriyor olacak. Duyguların geri planda kaldığı değil de, duyguların sağlam koşullarla garanti altına alındığı günler diyebiliriz. Ama retro Mars ın da etkisi hala sürerken depresif hissedebiliriz, karamsar olabiliriz. Yine cildimiz dişler, dizler, kemikler hassas olabilir ve sorun cıkarabilir bu günlerde.

An haritasında 9. ev den MC kavuşumlu olduğu için de yaşam hedeflerimize dair önemli başlangıçlar arifesinde olduğumuzu, yurt dışı bağlantılı gündemleri, kariyerimizi, eğitimlerimizi ön plana cıkarıcı tetikler verecek diyebiliriz. Belki de hep ertelediğimiz bazı planların  gerçekleşme vaktidir. İrili ufaklı seyahatler de getirebilir bu dönemde. Bir hareket enerjisi oluşacağı  kesin.

 23 Aralık Oğlak Yeniayı

Öncü bir burçta gerçekleşirken anın yükseleni de diğer bir öncüde olay net ve hızlı bir sekilde hayatımıza girecek diyebiliriz. Kalıcılığı ise bize bağlı olacak.  Oğlak enerjisi pek düşünmeden adım atmaz ve sabırsız da değildir ama burada Koç etkisi de olduğu için hareket tetiğini veren olarak, bu anlamda biraz dikkat etmek gerekecek. Dizginlemek, kontrol etmek yerinde olacak, dogru adımlar adına...

İlişkiler bazında da, yoğun tutkulu, badireler atlatmış ama  kopamamıs, hali hazırda süregelen bağlara düğüm atıcı etki taşıcak. Bazı seyleri görmezden getirecek, cesaret katacak ama bir takım olması gereken başlangıçları, atılması gereken adımları attıracak. Çünkü artık tamamlanması gerekenlerin tamamlanma vakti. Bazılarında ise bu tamamlanma salıverme, bırakma olarak çalışacak. Oğlak enerjisi ciddiyet, sağlamlık isteyen bir enerjidir. Sağlam görmediği yapıları eleyebilir.

Her ne olursa olsun yaşamlarımızda etik ve ahlak kuralları çerçevesinde kalmamızı sınayacak koşullardan geçiyor olacağız. Etkisi uzun süren bir Yeniay bu. 1 derece Oğlak  Yeniayları bu anlamda farklıdır. O yüzden kareleyen Jüpiteri unutmayalım ve etik alandan ayrılmayalım. jüpiter fena çarpar sonra...

Özellikle toprak burcları Boğa, Oğlak, Başak ve Akrep ile Balıklar için yeni başlangıçlar, anlaşmalar, birliktelikler getirebileceğini söyleyebiliriz. Süreçte önemli olan işin etik boyutu, abartıya kaçmamak ve yanılsamalara düşmemek olacaktır.

Öncü Burçlar Koç, Terazi,  Yengeç, Oğlak sağlıklarına, kazalara, elektrik çarpması vb. kazalara karşı dikkatli olmalılar yine değişkenlerin ( İkizler, Yay, Başak, Balık) de dikkat etmesi gereken bir süreç. Hayatlarınıza bu tarz ani beklenmedik olaylar çekebilir bu Yeniay hazırlıklı olun.

Ülke bazında baktığımızda  sağlığımızı korumamızı gerektirecek önemli bazı gündemler yaratabilir. Salgında kendimizi daha çok korumamız gereken yeni bir süreci öngörebiliriz.

Yeni liderler, politik gündemler getirebilir. Oğlak burcu hem liderlik hem de politikayla ilişkilidir. 1 derecede acemi bir lidere vurgu yapabilir. Jüpiterin karesiyle kendini  olduğundan büyük görebilecek acemi liderlere vurgu yapabilir. Başarı için adımlar doğru ve stratejik belirlenmelidir.

Oğlak teması hükümet, iktidar, mühendisler, inşaat sektörü, büyük firmalar toplum önündeki önemli isimler, tarihi yapılar, büyük tarihi ormanlık alanlar, kayalıklar, komutanlar gibi önemli sembolikleri yönetir. Jüpiter de Koç a geçmişken askeri operasyonlar, yönetimin bunlara dair kararları, inşaat sektörüne dair cıkarılacak bir takım kanunlar gündem olabilecektir.

Türkiye haritasına baktığımda yine sağlıkla ilgili günlük rutınlerimizi disiplilne edecek önemli kararların gündeme gelebileceğini düşünüyorum.

Yine müttefik, iş birliği içinde olduğumuz ülkelerle yararlı anlaşmalar gündeme gelebilir. Bunlar bazı açık rekabet halinde olduklarımızı saf dışı bırakıcı adımlarla ilgili de olabilir.

Finansal anlamda ani gelişmelere açık bir enerji hakim dikkatli olmakta yine fayda var.

Yaşanan ilaç krizini rahatlatıcı bir takım imzalar da atılabilir önümüzdeki günlerde. Ama gereken ciddiyetle ele alınmaz ve etik olunmazsa bu konu ileride daha da büyüyerek karşımıza gelecektir.

Gelen hayırla gelsin, Sevgilerimle ...

 

Diğer Yazıları