22 yıl geçti ama zihniyet aynı! Fatima Gülham Abushanab aynı linci ilkokulda da yaşamıştı...

NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Fatima Gülham Abushanab ile ilgili Twitter'da linç kampanyası başlatıldı. Abushanab'ın başarılı kariyerini görmezden gelen muhalifler, Merve Kavakçı'nın kızı olması dolayısıyla genç kadına akılalmaz ifadelerle yüklendi. Bu durum, akıllara 1999'da yaşanan başka bir olayı da getirdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne gitti.

Burada dünya liderleri ile kritik görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığında uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yapan Fatima Gülham Abushanab eşlik etti.

Başarılı bir kariyeri bulunan Abushanab, Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı'nın kızı olması nedeniyle muhalif kesim tarafından eleştirilerin hedefi yapıldı.

 Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan muhaliflere başta Abushanab'ın teyzesi de olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan olmak üzere çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Öte yandan Abushanab'a karşı başlatılan linç kampanyası, akıllara 1999 yılında yaşanan bir olayı getirdi.

ANNESİ OKULDAN ALIRKEN BİLE LİNÇ EDİLMİŞTİ

O dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın Meclis'te yemin etmesine izin verilmemişti. Kavakçı, kızlarını okula almaya gittiği sırada bile protesto gösterileriyle mücadele etmek zorunda bırakılmıştı.

22 yıl geçti ama zihniyet aynı! Fatima Gülham Abushanab aynı linci ilkokulda da yaşamıştı... - Resim : 2

“BU ÇOCUKLARIN BAŞI KAPALI MI” DİYE TACİZ EDİLMİŞTİ!

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan gazeteci Erem Şentürk, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında duran hanımefendi Cumhurbaşkanı’nın tercümanı Fatma hanım. Bu görüşmeye özel bir durum değil. Uzun zamandır bu görevde. Tanımayanlar için söyliyeyim, yabancı dillere hakimiyeti ve diplomasi bilgisiyle cebinden bir kaç monşer çıkarır." ifadesini kullandı.

Paylaşımında 1999'da yaşanan protestoya da değinen Şentürk, şunları söyledi:

"Fatma hanım Malezya Büyükelçimiz Merve Kavakçı’nın kızı. İlkokuldayken gazeteciler okul basıp “bu çocuklar zenci mi”, “başı açık mı kapalı mı” diye taciz edilen çocuklardan. Şimdi burun kıvıran monşer tayfa diplomasi, tarih ve İngilizce de Fatma hanımın yanında konuşamazlar bile."

FATİMA GÜLHAM ABUSHANAB KİMDİR?

Fatima Gülham Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisans yaptı. Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress oldu.

22 yıl geçti ama zihniyet aynı! Fatima Gülham Abushanab aynı linci ilkokulda da yaşamıştı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı NATO merve kavakçı Fatima Gülham Abushanab

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.