21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı

Kayseri'de 21 yıl önce öldürülen ve geçen mayıs ayında bir su kuyusunda cansız bedeni Bulunan Ayşe Kavak'ın katili zaman aşımı nedeniyle serbest bırakılmıştı. Katil zanlısı çobanın 1998 yılında cinayetten cezaevine girdiği ve 'Rahşan affı' ile serbest kaldığı ortaya çıktı. Öte yandan 21 yıllık sır cinayetin nasıl çözüldüğünün ayrıntıları ortaya çıktı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 21 yıl önce kaybolan ve geçtiğimiz mayıs ayında 8 metrelik su kuyusunda kemikleri bulunan Ayşe Kavak'ın altınları için bir çoban tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayet dedektifleri tarafından yürütülen titiz çalışma sonucu gözaltına alınan çoban, dosya zaman aşımına uğradığı için serbest bırakıldı.

21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz 28 Mayıs'ta Altınoluk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yılanlı Dağı'ndaki su kuyusunda insana ait kemiklerin olabileceği ihbarını değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 8 metre derinlikteki kuyuya itfaiye yardımı ile inen ekipler, kuyudan insana ait kemikler ile kadın çantası çıkarıldı.

21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı - Resim : 2

Çantanın içerisinde bulunan Ayşe Kavak'a ait kimlik ile ilgili araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kavak için 21 yıl önce kayıp başvurusu yapıldığını belirledi. Cinayet aydınlatıldı Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren cinayet dedektifleri, o dönemde Ayşe Kavak'ın gasp edilen cep telefonunu takibe aldı. Ekipler, telefonda bulunan sim kartın değiştirildiğini ve telefonu çoban olduğu öğrenilen M.A.'ya ait olduğu tespit edilen sim kartla kullanıldığını belirledi.

21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı - Resim : 3

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan M.A., dosyanın 20 yıllık zaman aşımına uğraması sonucu emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

RAHŞAN AFFINDAN YARARLANMIŞ

Öte yandan, cinayet şüphelisi M.A.'nın 1988 yılında cinayet işlediği, 12 yıl hapis cezası yattıktan sonra "Rahşan affı" olarak bilinen afla cezaevinden çıktığı ve 2.5 ay sonra Ayşe Kavak'ı öldürüp kuyuya attığı öğrenildi.

 21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı - Resim : 4

21 yıllık sır cinayetin zanlısı 2.5 ay öncesinde 'Rahşan affından' faydalandı ile ilgili etiketler Kayseri cinayet
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.