21 TIR dolusu alkollü içki buhar oldu

Gürcistan'ı ihraç edilen 21 TIR dolusu alkollü içki yolda buhar oldu. Büyük vurgun gümrük memurlarının dikkati sayesinde ortaya çıkartıldı. Büyük bir içki üreticisinin evrak üzerinde ihraç edilmiş gibi gösterdiği 21 TIR dolusu içkiyi iç piyasaya sürerek 40 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonla vurguna karışan 31 kişi gözaltına alındı.

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın haberine göre; Sarp Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine Gürcistan'a içki ihracatı yapan bir firmayı izlemeye başladı.

Türkiye'nin en büyük içki üreticilerinden olan firma, evrak üzerinde 21 TIR dolusu içkiyi Gürcistan'a ihraç etmiş gibi görünüyordu. Ancak yürütülen çalışmalarda TIR'ların içerisinde içki yerine tekstil, mobilya, sebze ve meyve yüklü olduğu tespit edildi.

ŞİŞE BAŞINA 160 LİRA KAZANDI

Gürcistan'a ihraç edilmiş gibi gösterilen 337 bin 778 şişe içkinin iç piyasaya satıldığı belirlendi. Bu yöntemle firmanın şişe başı 140-160 TL'den toplamda 40 milyon liralık KDV ve ÖTV ödemediği anlaşıldı.

SAVCILIK FİRMA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı bu gelişme üzerine soruşturma başlattı. İstanbul, Kırklareli ve Artvin'de düzenlenen operasyonlarda aralarında içki imalatı ve pazarlaması yapan şirketin yabancı uyruklu yetkilileri, paravan firma yetkilileri ile gümrük müşavirleri ve araç şoförlerinin de aralarandı olduğu 31 kişi gözaltına alındı. TIR şoförleri verdikleri ifadede Gürcistan'a götürdükleri yüklerin arasında içki olmadığını itiraf ettiler.

21 TIR dolusu alkollü içki buhar oldu ile ilgili etiketler Vurgun içki alkol Gümrük Gürcistan İhracat ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.