21 OCAK KOVA YENİAYI

Astrolog Hande Güç Onur yazdı...

"Herşey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar ne de güneş vaktinden önce doğar. Bekle senin olan sana gelecektir." demiş Mevlana; ne güzel de demiş. Yeniayın hayatlarınıza katacağı etkiyi bir sözle ifade etmek istedim karşıma çıkıverdi :) Emekle, elemekle, sabırla bazı yolları aştınız her biriniz farklı farklı yaşamlarda, farklı farklı alanlarda... Bu yeniay sizlere biraz nefes aldıracak, ve bazı seyleri artık olduracak etkilerde. Tabiki nasipse ve hakedişiniz oluştu ise ...

21 Ocak 2023 cumartesi günü,  saat 23.53'te Kova Burcunun 1 derecesinde bir YeniAy gerçekleşecek. Hava elementinin baskın olduğu yenıay ilk derecelerde gerçekleşirken yeni başlangıçlara, deneyimlere, fikirlere vurgu yapıyor. Yeniaya önemli de bir sabit yıldız eşlik ediyor olacak. Altair adındaki bu sabit yıldız; teknoloji, mühendislik, uçak yolculukları, ucak mühendisliği ile ilişkilendirilen, cesaret, güç, kuvvet, uzun ömür göstergesi kabul edilen, ABD  ile ilgili konu ve kavramları da gösteren, şans ve  talih getiren bir yıldızdır. Kısacası teknoloji, uçaklar, mühendislik ve hatta Amerikaya dair bir takım yeni haberler, teknolojik gelişmeler duymamız oldukça olası olacaktır. 1 derece Kova Burcunda  gerçekleşen bir Yeniay, yeni fikirler, yeni topluluklar, vakıflar, gruplar, var olan yapılara getirilecek yenilikler, yeni teknolojik gelişmeler, uzaya dair gündemler, özgür ve futuristik bakış açıları getirebilcektir. Havaların soğuması, uçak kazaları, elektrik arızaları-kazaları  gibi olumsuz yönleri de olabilecektir maalesef.

 

Bakalım Yeniay anında harita başka ne tür etkiler barındıryor olacak. Yeniay Türkiye'ye göre açılan an haritasında 4. evde gerçekleşiyor. 4. ev; ev, aile, yuva, atalar, köklerimiz, vatan toprağı, sınırlarımız, sınırlarımızın korunması gibi sembolikler taşıyor.  Anın yükseleni ise Terazi burcunda; bu da cevremizi saran koşulların; adalet, ikili ilişkiler, ortaklık, açık rekabet halinde olduklarımız, danışmanlık, politikacılar, hukukçular, sanat ve sanatçılar üzerinden oluşacağını vurguluyor.

 

Yükselenin yöneticisi Venüs de Kova burcunda ve 5. evde Satürn ile kavuşum halinde. Bu kavuşum da Sadalsuud isimli bir diğer önemli sabit yıldızda. Büyük şans, talih getiren, kaderin en üst noktası dediğimiz yapıda bir yıldız. Venüs burada cok olumlu çalışırken, Satürn ise burada Venüs'ün temsil ettiği ikili ilişkiler, ortaklıklar, finansal olgular gibi konu ve kavramlarda yapıya sağlamlık katma gerekliliği ve sorumluluğunu vurguluyor. 5.ev konularına baktığımızda da aşk ilişkileri ön plana çıkıyor aslında. Yeniay öncesi gökyüzü kombinasyonları sağlam olmayan ilişkileri, ortaklıları eleyecek bir görünümdeydi zaten. Retrolardan çıkmış, geçmişle hesaplaştırmış -  yüzleştirmiş, bir takım tamamlanmalar yaşatmış bir gökyüzü; kadersel, ciddiyetle ilerleyebilecek, evlilikle sonuçlanabilecek ilişkilere dair yeni bir dönemin başladığını müjdeliyor.   Sorumluluk aldığımız, etik olduğumuz durumları ödüllendiriyor. Hatta Juno-Jüpiter partil kavuşumunun 7. evden yaptığı olumlu açı ile de bazı önemli imzalar atılabileceğini, işlerin resmiyete dökülebileceği vurgusunu pekiştiriyor. Yeni ilişkiler, ortaklıklar... Bazı evli çiftlere çocuk da müjdeler bu kombinasyon.

 21 OCAK KOVA YENİAYI

Tabi şunu da söylemeliyim Yeniay düğümlere orblu kare konumda, Plüton ile kavuşum, Lilith ile de partil karşıt açıda. Yani anda hala bir takım zorlayıcı ve manipülatif etkiler mevcut. Sosyal çevreizde bir takım değişimler yaşamış ve yaşayacak olabilirsiniz.  Bir kadının olumsuz dahiliyeti, kadından gelecek karanlık enerjiler, 3. şahıslar, Aslan Burcunun gölge yanı aşırı kibir ve ego ... Tüm bunlara dikkat etmek lazım.

Merkür'ün anda aldığı açılara baktığımızda olayları algılama biçimimizi, algımızı, bakış açımızı değiştirmemiz gereken etkiler var. Aksi taktirde ilişkilerde sorun, iletişimde abartı kibir ve ego bizi ele geçirebilir. Eylemlerimiz ve düşündüklerimiz örtüşmeyebilir. Bu nedenle bazı düşünce kalıplarından özgürleşmemiz gerektiğini vurguluyor gökyüzü; hatta buna zorluyor biraz da kadersel etkiler altında. Bu farkındalıkta kalabilirsek can sıkıcı durumları elimine edebileceğiz.

 

Yeniaya Mars da trine yapıyor olacak. Yeniayla birlikte hayatımıza katılacak fikir, eylem her ne ise bu konuda harekete geçmekte güçlük hissetmeyeceğiz.

 

5. evde Venüs Satürn kavuşumu kadınlar, sanatçılar, eğlence mekanları, spekülatif para piyasalarıyla ilgili bir takım kısıtılamalar, düzenlemeler de getirebilir.

 21 OCAK KOVA YENİAYI - Resim : 2

Bireysel doğum haritalarımızda Kova burcunun denk geldiği eve ait konu ve kavramlarda yeni adımlara, yeni fikirlere açık bir enerjide olacağız.

 

Yeniayda en yoğun etkiyi 0-5 derece arasında ışıkları (Ay-Güneş) ve kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs; Mars ) olan Kova, Aslan, Boğa ve Akrep Burçları ile 26-29 derece arasında yine bunların yer aldığı Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi Burçları alacak.

 

Güneş burcunuzu baz alarak tarih vermek gerekirse; 16-26 Ocak, 16-26 Nisan, 18-28 Temmuz,  19-29 Ekim arasında doğanlar yoğun etkiyi alıyor olacaklar.

 

Kovalar olumlu ve dönüştürücü etkiler alacaklar yeni başlangıçlar yapabilirler. Aslan, Boğa ve Akrep için de durum çok olumsuz değil sadece daha zorlanarak gelişebilir konular.

En şanslı olanlar Terazi ve İkizler diyebiliriz. Koçlar ve Yaylar da olumlu etkilenecek. Yengeçler ve Başaklar bir takım ani gündemlerle karşılaşabilirler adımlarında irdeleyici olmalılar. Oğlak ve Balıklar ise bir nevi kör noktadalar tutulmada ve stabil kalacaklar. (Yukarıda verdiğim dereceler dışında genel yorumdur)

 

Geçtiğimiz günlerde uçuşların iptal olması ile sıkıntılı bir süreç yaşyan  ABD, o gün de olduğu gibi Yeniayda da  natal Uranüs'ü üzerinden transit  Mars kavuşumu ve Merkür 150 liliği alıyor olacak; bu sefer Mars düz harekette ama hala etkili ve deklinasyon dışı.Bakalım yeni ayla birlikte uçuşlarla ilgili bir sıkıntı yaşanacak mı ya da havva kuvvetleri veya teknolojik arızalara dair sorunlar gündeme gelecek mi... Her durumda ABD adına büyük dönüşümlerin başlangıcı gibi gözüküyor, Plüton etkisi ile... Yeri gelmişken minik bir şekilde bundan da bahsetmek istedim.

 21 OCAK KOVA YENİAYI - Resim : 321 OCAK KOVA YENİAYI - Resim : 4

Yeniayı Türkiye adına irddelyecek olursak;

T.C.nin 8. evinde gerçekleşirken,  ödemeler, krediler, primler vb. finansal konular, ülkenin dışarıdan bankacılık sistemiyle borçlanma şekli, borçlanma durumu. Ülkedeki ölüm oranları, morglar, veraset vergileri ve hatta tüm vergiler, dış ülklerden gelen finansal güç, sigorta şirketleri, sigortalar, emeklilik fonları, krizler, bankalar, borç-alacak ilişkileri, faizler,  gibi finansal göstergelerin yanı sıra, yer altı zenginlikleri ve mafyatik olayları da sembolize eder.

Dolayısıyla bankacılıkla,vergilerle ilgili yeni kanun düzenlemeleri getirilebilir. En yoğun etkiyi buradan alıyor olacağız. İleriye yönelik bir sistem değişikliği şimdiden gündeme getirilebilir ön çalışmaları yapılmaya başlanabilir.

Milli gelir kaynaklarımızla  ilgili bir takım karanlık işlerin açığa çıktığını duyabiliriz. Ya da gizli bir kanaldan ülkeye gelir aktarımı duyulabilir. Varlık fonu gündem olabilir.

 

5 Şubat'a kadar olan dönemde EYT meclisten geçer ve netleşir büyük ihtimalle.

 

4. evimizde ki Mars ile olan etkileşimi ile, sınır güvenliğimizle ilgili alınmış bir takım yeni kararlar gündeme getirilebilir. Yine yeni bir deprem yönetmeliği gibi yapılaşmayla ilgili haberler duyabiliriz. Örneğin hastane binalarına vb. önemli yapılara yeni standartlar getirilebilir ve uygulamalar hızlandırılabilir. Tüm bu olan bitende teknolojik alt yapılarla ilgili vurgular söz konusu olabilecektir. ,

 

4. ev yöneticimiz trine alırken, muhalefetin ülkenin geleceğine yönelik  bir takım finansal (emeklilik, dış borç vb  ), dış ticaretle, ulaşımla, eğitimle, hukukla ilgili yapılandırmalara dair programlar açıklaması mümkündür. Bir nevi seçim çalışmaları start verir.

 

Yine 12. ev Mars ve 8.evdeki Kova yeniayı bağlantısı, sosyal medya üzerinden bir takım mafyatik ilişkilerin ortaya dökülmeye devam etmesini tetikleyecektir.

Kadınlar ve sanatçılarla ilgili kısıtlayıcı kararlar duyabiliriz 

Yeraltı zenginliklerimize dair yeni haberler duyabiliriz.

Tarımla ilgili yenilikler, kararlar söz konusu olabilir. Tarım ürünler lojistiğinde yenilikler, yeni standartlar; tarımda teknolojik yeni yapılanmalara start verilebilir

Bu dönemde alınan bazı kararları daha sonra da duyabiliriz, Plüton kavramları bir süre gizleyebilir. Depremsellik orta şiddetlerle devam edecektir. Havalar soğuyabilir. Özellikle yurt dışı hatlarla ilgili uçuşlarda sıkıntılar yaşanabilir. İthalat ihracatla ilgili kısıtlamalar gündem yaratabilir..

Gökyüzü bize işaretleri verir onu okumak ve yönelendirmek de bir enerji ve irade gerektirir. Dilerim herkes bu akışı en hayırlı başlangıçlar için kullansın. Sevgilerimle...

Hafta başında paylaştığım haftalık burç analizinde yeniayın tek tek  burçlara olan etkisini paylaşmıştım. Aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

Diğer Yazıları