21 Aralık nar kırma nasıl yapılır? Nar kırma saatleri!

Kış gün dönümü olan 21 Aralık nar kırma nasıl yapılır geleneği bir kez daha gündeme geldi. Gregoryen Takvimi'ne göre; yıl sonuna kadar kalan süre içerisinde aralıksız olarak devam eden nar kırma geleneği geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelmiştir. İşte, nar kırma saatleri…

Bereket ile beraber bolluğunda simgesi olan ve geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelen nar kırma geleneğinin ne anlama geldiği her daim merak edilmiştir. Anadolu’da nar kırma geleneğinde; nar önce patlatılır, parçalanır ve taneleri eve dağılır. Böylelikle de eve her zaman bereket getirileceğine inanılır.

Narın bereketi simgelediği her toplum tarafından kabul görmüş ve bu bereketi daha da yaymak adına nar çeşitli alanlarda da kullanılmıştır.

21 Aralık Nar Kırma Nasıl Yapılır?

- Öncelikle akşam eve giderken mutlaka nar alıyoruz.

- En uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık’a girdiğimiz saatlerde narımızı temiz ve şeffaf bir poşete koyuyoruz. Böylece narımızı kırdığımızda ziyan etmemiş oluyoruz. Hem de çok daha hijyenik bir ortam yaratmış oluyoruz.

- Bereketi daha da üzerimize çekmek adına evimizin eşiğinde narı kırmaya özen gösteriyoruz. Dilerseniz bunu iş yerinizde de yapabiliyorsunuz.

- Dilediğiniz saatte ve dilediğiniz yerde narınızı kırabiliyorsunuz. İster evinizin eşiğinde isterseniz de mutfağınızda nar kırma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

- Nar kırma esnasında niyet etmeyi unutmuyoruz.

- Nar kırma sırasında dua ederek zihnimizde yeni yerler açıyoruz.

21 Aralık nar kırma nasıl yapılır? Nar kırma saatleri!

Nar Kırmak Ne Anlama Geliyor?

Nar, pek çok inanış ve din için bereketi ifade eden sembolik meyveden ibarettir. Budizm’de nar, hayatın tüm olumlu etkilerinin özü olarak kabul edilmektedir. Evlerinde nar figürlü biblo bulunan ailelerin her türlü kötülükten korunarak berekete kavuşacağına inanılmaktadır. Anadolu’da evin içinde nar patlatılmasıyla, etrafa dağılan tanelerin eve bereket getireceği inancı hakimdir. Ayrıca Anadolu ve Orta Doğu’da evlilik törenleri sonrası, çiftlere doğacak çocuklarını temsilen nar taneleri yedirilmektedir.

Neden Nar Kırılır?

Pek çok kültürde kendine yer edinen nar kırma geleneği özellikle yeni bir yıla girerken gerçekleştirildiğinde o senenin bolluk ve bereket içinde geçeceği ifade edilir. Nar ne kadar patlar, taneleri ne kadar geniş ve uzak alana yayılırsa, bereket ve bolluğun eve o kadar hızla yayılacağına inanılmaktadır. Bu geleneği kışın başlangıcı olan 21 Aralık’ta yapmak pek çok din ve inanç için daha yaygın bir gelenek haline gelmiştir. Ancak yılbaşı gecesi saatler 00.00’ı vurduğunda da bu ritüel yapılabilir.

21 Aralık nar kırma nasıl yapılır? Nar kırma saatleri! ile ilgili etiketler 21 Aralık nar kırma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.