21 Aralık gecesi neden uzundur? 21 Aralık'tan sonra gündüzler uzar mı?

21 Aralık gecesi, dünyanın en uzun gecesinin yaşandığı gündür. Bugün tüm vatandaşlar, 21 Aralık gecesinin neden uzun olduğunu merak etti. Sonrasında gündüzlerin uzayacağı bir tarih olan 21 Aralık için çeşitli ritüeller bile var.

21 Aralık gecesi neden uzundur sorusunun yanıtını merak edenler, internette araştırmaya devam ediyor.

21 ARALIK GECESİ NEDEN UZUNDUR?

21 Aralık’ta güneş ışınları Oğlak Dönencesi’ne dik gelir. Bu tarihten itibaren geceler kısalarak gündüz süresi uzamaya başlar ve bu süreç 21 Haziran'a kadar devam eder. Yani 21 Aralık tarihinden sonra günler uzamaya, geceler kısalmaya başlayacak.

21 ARALIK'TAN SONRA GÜNDÜZLER UZAR MI?

21 Aralık’ta güneş ışınları Oğlak Dönencesi’ne dik gelir. Bu tarihten itibaren geceler kısalarak gündüz süresi uzamaya başlar ve bu süreç 21 Haziran'a kadar devam eder. Bunun yanından 21 Aralık tarihinde şu olaylar da yaşanır;

21 Aralık gecesi neden uzundur? 21 Aralık'tan sonra gündüzler uzar mı?

Güneş ışınları Güney Yarımküre’ye gelebileceği en dik, Kuzey Yarımküre’ye en eğik açılarla gelir. Güney Yarımküre’de yaz, Kuzey Yarımküre’de kış mevsiminin başlangıcıdır.Üzerinden Oğlak Dönencesi’nin geçtiği karaların iç kısımları, Dünya’nın en sıcak yerleridir.

Güney Yarımküre’de en uzun gündüz, Kuzey Yarımküre’de ise en uzun gece yaşanır.

21 Aralık gecesi neden uzundur? 21 Aralık'tan sonra gündüzler uzar mı? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs 21 Aralık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.