20’lik diş ağrısına ne iyi gelir? 20’lik diş ağrısı belirtileri nelerdir?

20’lik diş ağrısına ne iyi gelir? 17-21 yaşları arasında gelişimin tamamlayıp ağızda yer almaya başlayan yirmilik dişler, doğru hizalanmadıysa komşu dişlere ve çene kemiğine zarar verebilir. İşte detaylar....

20'lik diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yirmilik dişlerin çıkmak için uyguladığı baskılar müthiş bir ağrıya neden olur. Peki 20'lik diş ağrısı belirtileri nelerdir, ağrı nasıl geçer? 20'lik diş ağrısına iyi gelen uygulamalar hangileridir? Detaylar haberimizde...

20'LİK DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Ağrıyan bölgeye buz uygulanabilir.
Sıcak su kompresi ve sıcak suyun ağızda çalkalanması da ağrıyı hafifletir.
Sarımsak ezip ağrıyan dişin üstüne sürmek de bir çözümdür.
Salatalık tuz ile ovulup, diş üstüne konabilir.
Su ile seyreltilen oksijenli su ile gargara yapılabilir.
Vanilya, badem, nane ve limon özlerini bir pamukla dişlere sürüp tampon yapılabilir.
Çay ağacı yağını bir pamuğa damlatıp dişe uygulanabilir veya ılık suya damlatılan çay ağacı yağıyla gargara yapılabilir.
Karbonat bir miktar ılık suya eklenip gargara yapılabilir veya ıslak pamuğa batırılıp dişe uygulanabilir.
Toz zencefil ve kırmızı toz acı biber bir damla suyla macun haline getirilip ağrıyan dişe sürülür. Bu kür, aynı zamanda boğaz ağrısına da iyi gelir.

20'LİK DİŞ AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?


Yirmilik diş ağrısının çeşitli nedenleri vardır. Hem çıkarken, hem de çürüdüğünde çok ağrı yapan Yirmilik dişler, ağızda en arkadadır, bazı insanlarda yirmili yaşlarda çıkarlar, çenede boş yer olmadığından, yan eğri şekilde damakta büyür ve ağrılı bir süreç yaşatır. Dişler sıkılaşıp, yirmilik dişe yer açarlar, bu esnada oluşan baş ağrısı, bilhassa gece geç saatlerde çok hissedilir. 4-5 dakika karanfil çiğnenebilir.

20'lik diş ağrısına ne iyi gelir? - Sağlık Haberleri

Diş ağrılarının genelinde önerilebilecek geçici tedavi karanfil yağının pamukla ağrıyan dişin üstüne konulmasıdır. En kısa zamanda diş hekimine gitmek şarttır, çünkü diş ağrıları kalp sorunlarından kulak ağrısına dek pekçok ağrı ve hastalığı tetikler.

Diş ağrısı; dişteki çürük, diş minesi aşınması, diş eti iltihabı vb nedenlerden kaynaklanır. Diş apseleri, gömülü dişer (yirmilik dişler),sinüzit gibi ağız dışı hastalıktan da kaynaklanır.

Diş ağrısı, çene ağrısını da tetikler. 20 yaş dişi çene ağrısını da beraberinde getirir. Bilhassa 20 yaş dişi çıkarken kulak altı ve çene arasındaki bölge ile, göz ve şakak bölgesinde şiddetli ağrı ve şişlik görülebilir. Dişler fırçalanıp, yemek artıkları temizlenmelidir. Kürdan ve diş ipi kullanılmalıdır. Yüksek yastık kullanmak da, diş ağrılarına iyi gelir.

Çörek otu da diş ağrısına iyi gelir.

20’lik diş ağrısına ne iyi gelir? 20’lik diş ağrısı belirtileri nelerdir? ile ilgili etiketler Diş Ağrısı 20'lik diş ağrısına ne iyi gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.