2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarda bulundu Bu bağlamda '2024 asgari ücrete ara zam var mı?' veya 'asgari ücrete ara zam ne zaman?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, 2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? Asgari ücrete dair ayrıntılar haberimizde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam yapılması konusuna açıklık getirdi. Bu kapsamda "2024'te asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" veya "asgari ücrete ara zam ne zaman?" gibi soruların arama motorlarında sıkça araştırıldığı görülüyor. Peki, 2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı ve ne kadar olacak? Asgari ücrete ilişkin tüm detaylar haberimizde...

2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI? 2024 TEMMUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ara zam yapılmayacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, basın mensuplarıyla yaptığı açıklamada, enflasyon farkının emekli maaşlarına yansıtılacağını ve Temmuz ayı için asgari ücret zammının planlanmadığını belirtti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Son dönemde asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam yapılacağına dair iddialar konuşulurken, Bakan Işıkhan, bu spekülasyonlara net bir yanıt vererek tartışmalara son verdi. Asgari ücretle ilgili kararlarda ilk başta nasıl planlandıysa aynı şekilde devam edileceğini ifade etti.

Işıkhan, "Temmuz'da ara zam olmayacak. En düşük emekli aylığı 10 bin lira olacak. Temmuz ayında enflasyon farkı veya sözleşmeden kaynaklanan değişiklikler emekli maaşlarına yansıtılacak. Ancak asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz," şeklinde konuştu.

Emekliler için yapılacak düzenlemeler hakkında detaylar paylaşan Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokoller gerçekleştiriyoruz. Amacımız, emeklilerimizin sosyal, ekonomik ve psikolojik refahını artırmak. Yakın bir zamanda lansman gerçekleştireceğiz ve emeklilerimizi daha fazla desteklemek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, basın toplantısında emekli maaşlarının mevcut düzeyde kalacağını vurguladı. Temmuz ayında yapılacak olan maaş ödemelerinde enflasyon farkının emekli maaşlarına yansıtılacağını tekrarladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özellikle en düşük emekli maaşını iyileştirme konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Işıkhan, protokoller aracılığıyla emeklilere çeşitli avantajlar sağlamak için özel sektörle işbirliği yapıldığını ve bu çalışmaların yakında açıklanacağını belirtti.

2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? ile ilgili etiketler asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.