2024 sözleşmeli er ve erbaş başvuruları başladı! İşte başvuru tarihi ve aranan şartlar!

Milli Savunma Bakanlığı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli er alımı için başvuruları almaya başladı. Başvurular, https://personeltemin.gov.tr adresi ve e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, eğitim, iletişim, askerlik ve diğer gerekli bilgileri doldurduktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirilecek. Peki, 2024 sözleşmeli er/erbaş başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Sözleşmeli er başvurusu nereden yapılır? İşte, Ocak 2024 sözleşmeli er başvurusu!

Milli Savunma Bakanlığı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli er alımı için başvuruları kabul etmeye başlamıştır. Başvurular, https://personeltemin.gov.tr adresi ve e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecektir. Adaylar, gerekli eğitim, iletişim, askerlik ve diğer bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra, sistem otomatik olarak tercih ekranına yönlendirecektir. Peki, 2024 yılı sözleşmeli er/erbaş başvuruları başladı mı, yoksa başvuru tarihi henüz belirlenmedi mi? Sözleşmeli er başvurusu nereden yapılabilir? İşte, Ocak 2024 sözleşmeli er başvuru detayları!

2024 sözleşmeli er ve erbaş başvuruları başladı! İşte başvuru tarihi ve aranan şartlar!

2024 SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ BAŞVURUSU

Başvuru ekranına giriş yapan adaylar, tercihlerini öncelik sırasına göre belirleyerek sözleşmeli er alımı için başvurularını tamamlayabilecekler. Bu süreç, Bakanlığın internet sitesinde detaylı olarak açıklanmıştır.

ER VE ERBAŞ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİ TIKLAYINIZ.

Sözleşmeli erbaş ve erliğe başvuruda bulunabilecek adaylarla ilgili genel bilgiler, başvuru şartları, başvuru süreci, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetleri gibi önemli bilgiler Bakanlığın internet sitesinde yer almaktadır. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da yayımlanmıştır.

2024 SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarına göre, en az ilköğretim diplomasına sahip, erbaş ve er olarak askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, başvuruda bulunabilirler. Başvurularını yapan adayların, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Askerlik hizmetini tamamlamamış olanlar için ise başvuru şartları, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmalarını içermektedir. Bu kapsamda, sözleşmeli erbaş ve er olmak isteyen adaylar, başvuru şartlarını taşıdıkları takdirde başvurularını hemen gerçekleştirebilecekler.

2024 SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ MAAŞI

Öte yandan, sözleşmeli erbaş ve erlerin ücretleri, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre belirlenmektedir. 2024 yılı temmuz zammına kadar olan süreçte, bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmeyi veya müteakip sözleşme süresini tamamlamalarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmaları durumunda, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödenmektedir. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre belirlenmiş olup, 2024 yılı temmuz zammına kadar sürenin sonunda ayrılanlara ödenen miktarlar detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

2024 sözleşmeli er ve erbaş başvuruları başladı! İşte başvuru tarihi ve aranan şartlar! ile ilgili etiketler başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.