2024 PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT 2024 başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

2024 yılında PTT'nin yapacağı personel alımına dair detaylar merak konusu olmaya devam ediyor. PTT, personel alım başvurularının nereden ve nasıl yapılabileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmazken, başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlarla ilgili beklentiler artıyor. Peki, 2024 PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT 2024 başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte, 2024 PTT personel alımı hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

2024 yılında PTT'nin planladığı personel alımına dair detaylar, geniş bir ilgiyle takip edilmektedir. PTT henüz resmi bir duyuru yapmasa da, personel alım başvurularının nasıl ve nereden yapılacağı konusundaki belirsizlik, başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlarla ilgili beklentiler sürüyor. 2024 PTT personel alımı ne zaman gerçekleşecek? PTT personel alımı için gerekli başvuru şartları nelerdir? 2024 PTT başvurusu nasıl ve hangi platformlar üzerinden yapılacak? İşte detaylar...

2024 PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT 2024 başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

2024 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

PTT'nin 2024 yılında gerçekleştireceği 10 bin kişilik personel alımına dair resmi bir duyuru henüz gelmedi. Ancak, personel alımı ile ilgili detaylar açıklandığında, başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlarla ilgili bilgiler haberimizde yer alacak.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

PTT'nin personel alımında aranacak şartlar, henüz netleşmemiş olsa da genel şartlar aşağıdaki gibidir:

a) Türk vatandaşı olmak (PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç).

b) 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) Belirtilen suçlardan mahkûm olmamak.

d) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, akıl hastalığı bulunmamak.

e) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

g) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.

PTT PERSONEL SINAVI

PTT Genel Müdürlüğü'nün sınav kılavuzuna göre, personel alımı sınavında adaylardan Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları, Sözel Akıl Yürütme, Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türkiye Coğrafyası, Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konularda ölçme becerisi bekleniyor.

2024 yılında PTT'nin yapacağı personel alımıyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Resmi duyurular ve detaylar geldikçe haberdar olmak için takipte kalın!

2024 PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT 2024 başvurusu nasıl ve nereden yapılır? ile ilgili etiketler PTT
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.