2024 LGS soruları ve cevapları! LGS cevap anahtarı sayısal/sözel

Türkiye genelindeki öğrencilerin merakla beklediği LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2024 soruları ve cevapları yayınlandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav bitti ve öğrenciler, sonuçlarına erişebilmeleri için araştırmaya konuldu. İşte, 2024 LGS soruları ve cevapları....

LGS'ye katılan öğrenciler, sınav kitapçıklarını tamamladıktan hemen sonra, cevap anahtarlarını incelemek için araştırmalara başladı. Bu yıl, 2 Haziran'da gerçekleştirilen sınavda, sözel ve sayısal alanlarda toplam 90 soru soruldu. Sınavın birinci oturumunda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yer aldı. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu. İşte, 2024 LGS soruları ve cevapları...

2024 LGS soruları ve cevapları! LGS cevap anahtarı sayısal/sözel

LGS 2024 SORULARI VE CEVAPLARI!

LGS soruları ve doğru cevapları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlanarak adayların erişimine açıldı. Öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra girdikleri okullardan alabilecekler. Ayrıca, cevap anahtarlarına MEB'in resmi web sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek.

LGS 2024 SÖZEL CEVAP ANAHTARI!

LGS 2024 SAYISAL CEVAP ANAHTARI!

LGS sınavına bu yıl 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde ve 3 bin 891 okulda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde ve 11 okulda gerçekleştirildi.

LGS sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Öğrenciler, bu tarihe kadar sınav sonuçlarını takip edebilmek için sabırsızlıkla bekleyecekler.

LGS'ye katılan öğrencilerin puanları, belirli bir hesaplama yöntemiyle belirlenecek ve sonuçlar öğrencilere duyurulacak. Ayrıntılı bilgilere ve güncellemelere www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2024 LGS soruları ve cevapları! LGS cevap anahtarı sayısal/sözel ile ilgili etiketler LGS
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.