2024 egzoz muayene ücreti ne kadar, kaç TL? Egzoz emisyon cezası ne kadar, kaç TL? Egzoz muayene ücreti ve cezası 2024!

Araçların çevreye verdiği zararı en aza indirmek amacıyla düzenli olarak yapılması gereken egzoz emisyon ölçümleri, 2024 yılı itibarıyla güncellenmiş ücret tarifesiyle devam ediyor. Egzoz muayenesi, araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen zorunlu bir işlem olarak öne çıkıyor. Peki, 2024 egzoz muayene ücreti ne kadar, kaç TL? Egzoz emisyon cezası ne kadar, kaç TL? İşte, egzoz muayene ücreti ve cezası 2024!

Araçların çevreye olan etkisini minimize etmek amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilmesi gereken egzoz emisyon ölçümleri, 2024 yılı itibarıyla güncellenmiş fiyat tarifesiyle sürdürülüyor. Egzoz muayenesi, araçların yaydığı zararlı gazların hava kirliliğine ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan zorunlu bir işlem olarak önemini koruyor. TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilen bu ölçümler, araç sahipleri için belirli aralıklarla yapılması gereken bir sorumluluk. Peki, 2024 yılında egzoz muayene ücreti ne kadar? Egzoz emisyon cezası kaç TL? İşte, 2024 yılı için belirlenen egzoz muayene ücreti ve cezaları! 

2024 egzoz muayene ücreti ne kadar, kaç TL? Egzoz emisyon cezası ne kadar, kaç TL? Egzoz muayene ücreti ve cezası 2024!

EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL 2024?

Her yıl farklılık gösteren egzoz muayene ücretleri, 2024 yılı için 256 TL olarak belirlendi. Bu ücret tüm araçlar için aynı olup, TÜVTÜRK istasyonlarında uygulanmaktadır.

EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ 2024

TÜVTÜRK, 2024 yılı itibarıyla geçerli olacak araç muayene ücretlerini de açıkladı. Araç türlerine göre belirlenen yeni fiyatlar şöyle:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 928 TL

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.821,60 TL

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2.462 TL

EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ NE ZAMAN YAPILIR?

Egzoz emisyon ölçümlerinin belirli aralıklarla yapılması zorunludur. İşte detaylar:

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yılın sonunda ve sonrasında her iki yılda bir.

Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk yılın sonunda ve sonrasında yılda bir.

Muaf Araçlar: Tarım ve orman traktörleri, motosiklet ve mopedler, 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, hibrit ve elektrikli araçlar ile hidrojen yakıtlı araçlar egzoz gazı emisyon ölçümünden muaftır.

Egzoz emisyon ölçümünde başarısız olan araçların, aynı istasyonda 1 ay içinde bir kez daha ücretsiz ölçüm hakkı bulunmaktadır. Ancak, bu araçlar 7. günden itibaren trafiğe çıkamaz.

EGZOZ MUAYENESİ NEREDE YAPILIR?

Egzoz emisyon ölçümleri TÜVTÜRK istasyonlarında gerçekleştirilmektedir. Randevu almak için TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

EGZOZ MUAYENESİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Egzoz gazı emisyon ölçümü için gerekli belgeler şunlardır:

Aracın Tescil Belgesi

T.C. Kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport

 
2024 egzoz muayene ücreti ne kadar, kaç TL? Egzoz emisyon cezası ne kadar, kaç TL? Egzoz muayene ücreti ve cezası 2024! ile ilgili etiketler trafik cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.