2024 dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar, kimler alabilecek, hangi bankaya yatacak, ne zaman bankaya yatar?

Dul ve yetimlerin merakla beklediği bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar sonunda açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası 'Dul ve yetim ikramiyesi ne zaman yatar?' veya 'Dul ve yetim ikramiyesi ne kadar oldu?' gibi sorular merak ediliyor. Peki, 2024 dul ve yetim ikramiyesi ne kadar, kimler alabilecek, hangi bankaya yatacak, ne zaman bankaya yatar? İşte, 2024 dul ve yetim bayram ikramiyesi hakkında merak edilenler...

Dul ve yetim bireylerin heyecanla beklediği bayram ikramiyesi detayları sonunda kamuoyuna duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, "Dul ve yetim ikramiyesi ne zaman yatacak?" veya "Dul ve yetim ikramiyesi ne kadar olacak?" gibi sorular halk arasında konuşulmaya başlandı. 2024 dul ve yetim ikramiyesinin miktarı, alım şartları, hangi bankaya yatırılacağı ve yatırılma tarihi gibi konular, merak konusu oldu. İşte, 2024 dul ve yetim bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar...

2024 dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar, kimler alabilecek, hangi bankaya yatacak, ne zaman bankaya yatar?

2024 DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, emeklilerin bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılacak. Ancak bu artış için önce yasal düzenleme yapılacak.

2024 DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Emeklilerin bayram ikramiyesi dosya bazında ödeniyor ve her dosya başına 3 bin lira ikramiye verilecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi ise hisseleri oranında ödeniyor. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek.

Herhangi bir işte çalışmayan ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlara eşinin aylığının yüzde 75'i oranında ikramiye verilecek, bu da 2000 lira olacak. İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara ise, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara ise 1350 lira ikramiye ödenecek.

2024 DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri yılda toplam iki defa ödeniyor ve ilki yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı öncesinde dağıtılacak. Yasal düzenleme yapıldıktan sonra dul ve yetimler bayram ikramiyelerini ne zaman alacakları konusundaki merakları son bulacak.

2024 dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar, kimler alabilecek, hangi bankaya yatacak, ne zaman bankaya yatar? ile ilgili etiketler İkramiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.