"2023'te Squid Game'in Türkiye versiyonunu izleriz!"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda karamsar görüşlerinde ısrar ediyor... Başkanlık sisteminin devam etmesi halinde "kardeş kavgası ve toplumsal çatışma" öngören Nagehan Alçı, bu riskin "sembolik Cumhurbaşkanı" ile aşılacağı görüşünde...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bir süredir Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine savaş açtı.

2023 seçimlerine bu sistemle gidilmesi halinde "kaos ve kargaşa" yaşanacağını savunan Alçı, "sembolik Cumhurbaşkanı"nın yaralara merhem olacağı görüşünde.

Bugün kaleme aldığı "Cumhuriyet 100 yaşına girerken nasıl bir Türkiye olacak?" başlıklı yazısında Türkiye'nin mevcut sistemle Netflix dizisine benzeyeceğini savunan Alçı, "Eğer başkanlık seçimlerine gidilirse 25 Haziran 2023’te “Squid Game”in Türkiye versiyonunu izleriz. Kazananın her şeyi kazandığı ve kaybedenin adeta öldüğü bir seçim. Tam bir Squid Game…" ifadelerini kullandı.

"Kardeş kavgası olmadan, toplumsal çatışma yaşanmadan" sürecin atlatılabilmesi için 25 Haziran 2023’te sadece TBMM seçimleri yapmak gerektiğini iddia eden Alçı şu ifadeleri kullandı;

"Sandığa gidilir, tüm partiler alacakları oyları alır, tamamen sembolik ve güçsüz Cumhurbaşkanı’nı yeni meclis seçer, 301’i bulan hükümeti kurar ve ana muhalefet başta olmak üzere muhalefetteki partiler de TBMM içinde son derece güçlü olur…

Kimse muhalefetin, hele ki ana muhalefetin kılına bile dokunamaz zira o güç dengeleri içinde böyle bir ihtimal imkansız hale gelir.

Bu yeni TBMM’den ister AK Parti-MHP hükümeti, ister CHP-İYİ Parti hükümeti, isterse ezber bozan şekilde 80 öncesi Demirel ve Ecevit’in yapamadığını yapabilme cesareti gösteren bir AKP-CHP hükümeti çıksın… Her koşulda Türkiye sağ salim yoluna devam eder.

25 Haziran 2023 TBMM seçimleriyle herkes kazanır, hiç kimse kaybetmez."

Mevcut sistemden vazgeçişin ve Başbakanlık modeline geçilerek yapılacak bir 25 Haziran 2023 TBMM seçimlerinin bu sıkışıklığı aşmaktaki tek çözüm olduğunu öne süren Habertürk yazarı, "Fakat acaba trafikteki tüm tarafların olgunluktan ve ortak akıldan bu kadar uzak olduğu bugünkü gibi bir ortamda bunu başarabilecek miyiz? Yoksa yine mi kardeş kavgaları yaşanacak? Aynı filmi başa sarıp yeniden mi görecek Türkiye?" diye sordu.

 

"2023'te Squid Game'in Türkiye versiyonunu izleriz!" ile ilgili etiketler Nagehan Alçı CHP Cumhurbaşkanlığı AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.