ÖSYM duyurdu! 2023-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM, 2023-YKS ek tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, adaylar yerleştirme sonuçlarını nasıl öğrenebilecek? Kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? ÖSYM, tüm merak edilen soruların cevabını verdi. İşte haberin detayları...

ÖSYM, 2023-YKS ek tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar merakla yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için bilgisayar ve telefonlarının başına geçti. Peki, adaylar yerleştirme sonuçlarını nasıl öğrenebilecek? Kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? ÖSYM, tüm merak edilen soruların cevabını verdi. İşte haberin detayları...

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde;

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINA NASIL ULAŞILIYOR?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TARİHİ BELLİ OLDU!

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM duyurdu! 2023-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı ile ilgili etiketler YKS ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.