2023 YKS ek tercihi ne zaman başlayacak? YKS ek tercihi ne zaman, nasıl yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin ardından üniversitelere yerleşme süreci yarısına gelinmiş durumda. Sonuçların açıklanmasının arkasından, bazı kontenjanlarda boşluklar oluşmuş veya bazı adaylar tercih sonuçlarına uygun yerleşememiş olabilir. İşte, bu noktada devreye giren YKS ek tercih dönemi, yeni eğitim öğretim yılında üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunacak. Peki, 2023 YKS ek tercihleri ne zaman, tercih nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

YKS ek tercih süreci, adayların daha uygun ve tercih ettikleri üniversite ve bölümlere yerleşme şansını artıran bir fırsattır. Adayların tercihlerini dikkatlice yapmaları ve belirlenen tarihler içerisinde işlemlerini tamamlamaları önemlidir. Peki, 2023 YKS ek tercihi ne zaman başlayacak? YKS ek tercihi ne zaman, nasıl yapılır?

2023 YKS ek tercihi ne zaman başlayacak? YKS ek tercihi ne zaman, nasıl yapılır?

2023 YKS EK TERCİHİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ek tercih tarihleri, adaylar tarafından merakla bekleniyordu. Bu yılki YKS ek tercih dönemi, 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte, öğrenciler boş kalan kontenjanlara yerleşmek için tercihlerini yapabilecekler.

YKS EK TERCİH YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Ek yerleştirme süreci, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların yerleşemediği veya boş kalan kontenjanların doldurulması amacıyla gerçekleştirilir. Üniversiteler, boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanları ÖSYM'ye bildirir. ÖSYM de bu kontenjanlara merkezi olarak ek yerleştirme yapar.

Ancak ek yerleştirmede, merkezi genel yerleştirmedeki en düşük puanın altında olan adaylar yerleştirilmez. Aynı şekilde, merkezi genel yerleştirmeye katılarak bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuramazlar. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ise ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

2023 YKS EK TERCİH TAKVİMİ

Tercih Başlangıç Tarihi: 28 Ağustos 2023

Tercih Son Tarihi: 1 Eylül 2023

Elektronik Kayıt Başlangıç Tarihi: 28 Ağustos 2023

Elektronik Kayıt Son Tarihi: 30 Ağustos 2023

2023 YKS ek tercihi ne zaman başlayacak? YKS ek tercihi ne zaman, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler YKS ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.